EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
Menu

10 Netflix-sarjaa englannin opiskeluun

Kaikkien rakastama verkkopalvelu on myös erinomainen tapa hankkia sujuvampi englannin kielen taito. Kuka olisi arvannut – Netflix & chill on itse asiassa hyödyllistä! Kun alat luukuttaa sarjoja, jätä kielivalinnaksi englanti, tilaa pizzaa, tee popcornia ja valmistaudu oppimaan. Tässä 10 valitsemaani Netflix-sarjaa englannin opiskeluun.

1. House of Cards

Joko olet katsonut tätä? House of Cards on niin hyvä! Kieli on helposti lähestyttävää mutta paikoin mutkikasta, sillä tavanomaisen keskustelun seassa on melko paljon poliittista puhetta (eli outoja sanoja). Jos et ole nähnyt sarjaa aiemmin, se kertoo vaarallisen kunnianhimoisesta poliitikosta, joka pyrkii suhteillaan Yhdysvaltain presidentiksi. Kyseessä on toisin sanoen todella hyvä sarja.

2. Orange is the New Black

Piperiksi kutsuttu nainen lähetetään vankilaan pienestä rikoksesta, mistä seuraa loputtomia seikkaluja linnassa. Sarjassa kuulee amerikkalaisia slangitermejä ja paljon kirosanoja, mutta suosittelen omaksumaan ensimmäisiä jälkimmäisten sijaan.

3. Stranger Things

Tässä sarja scifi-faneille: Stranger Things on 1980-luvulle sijoittuva yliluonnollinen kauhukomedia (kuulostaa oudolta, mutta toimii!). Mystinen tyttö saapuu osaksi amerikkalaisessa pikkukaupungissa asuvan kaveriporukan elämää. Seurauksena on todella kammottavia asioita, jotka saavat katsojassa aikaan pahoja kylmänväreitä. Jos et vielä tunne 80-luvun englanninkielistä slangia, tämä sarja on hyvä johdatus aiheeseen.

4. Unbreakable Kimmy Schmidt

Takaan, ettet pysty katsomaan tätä outoa komediaa nauramatta vedet silmissä. Kimmy on huvittavan viaton nuori nainen, jota hullu kulttijohtaja on pitänyt maanalaisessa bunkkerissa. Hän onnistuu kuitenkin pakenemaan ja aloittaa uuden elämän New Yorkissa. Sarja on paljon hauskempi kuin miltä kuulostaa, ja Kimmyn huonekaveri Titus Andromedon ansaitsisi vuoden 2017 hillittömimmän hahmon palkinnon.

5. The Crown

Haluatko tietää, millainen Englannin kuningatar oli silloin, kun hän oli nuori (eli melko kauan aikaa sitten)? Monet ilmeisesti haluavat, sillä Netflix päätti tehdä uskomattoman draamasarjan kuningatar Elizabeth II:n elämästä ajalta, kun hän oli mennyt juuri naimisiin. Näyttelijätyö on tyylikästä, samoin kuin todella yläluokkainen brittiaksentti, jonka osaamisesta saattaa olla hyötyä Englannissa asuessa.

6. The Defenders

Oletko jo katsonut Netflixistä Daredevilin, Jessica Jonesin, Luke Cagen ja Iron Fistin? Katso ensin ne läpi, ja siirry sen jälkeen tähän, jossa yhdistyvät kaikki aiemmin mainitut. Kyseessä on Marvelin sarja, mutta ei sellainen, mihin olet tottunut. Sanoisin, että tämä on listan siistein sarja, mikä riittänee syyksi katsoa se.

7. Ozark

Jos pidät tyylikkäästä rikosdraamasta, Ozark on sarja, jota olet odottanut. Se kertoo talousasiantuntijasta, joka muuttaa Chicagosta perheensä luo Ozarkiin, Amerikan keskilännen lomakeskukseen. Samaan aikaan meksikolainen kartelli saa selville, että hän on varastanut rahaa. Kyseessä on klassinen Netflixin rikossarja, jota on ilo katsella – ja kieltä on helppo ymmärtää.

8. Kolmetoista syytä

Tiedän – tämä sarja herättää tunteita, koska aiheena on teinin itsemurha. Siitä huolimatta se on yksi suosituimmista Netflix-uutuuksista. Kun Hannah päättää päivänsä, hänen ystävänsä Clay löytää laatikollisen kasettinauhoja. Kasetit on osoitettu ihmisille, joita Hannah syyttää siitä, että ajautui itsemurhaan. Sarja on synkkä, mutta jos päätät katsoa sen, kiinnitä huomiota näyttelijöiden käyttämään moderniin slangiin.

9. Dear White People

Tämä on ehkä listan ristiriitaisin sarja. Siinä seurataan yliopisto-opiskelijoita, joiden kaikkien elämään vaikuttavat ihonväri ja syrjintä. Opit sarjasta tärkeää englanninkielistä sanastoa, ja saatat jopa innostua aloittamaan poliittisen blogin. Tai syömään lisää pizzaa, kuinka vain.

10. Master of None

Etkö ole vielä kokeillut tätä? Nyt on aika aloittaa! Aziz Ansari on epäsuosittu näyttelijä, joka ei tiedä, mitä tehdä elämällään. Sarjassa on paljon hauskoja ruokaan liittyviä tilanteita sekä hipsteriä jenkkielämää. Saatat omaksua sanat ”yass” ja ”bro” ennen kuin ehdit sulkea telkkarin. Sinua on varoitettu…

Opi kieltä TV-maailman sydämessä!Tutustu tarkemmin

Jaa tämä artikkeli

Viimeisin artikkeli aiheesta: Kielet

10 parasta kirjaa englannin oppimiseen