Majoituksen esittely

EF Asuntolassa pääset majoittumaan kurssitovereidesi ympäröimänä ja olet osa yhdessä asuvaa opiskelijayhteisöä. Asuntolasta on kätevät liikenneyhteydet koululle, ja pääset tuossa tuokiossa myös keskustan nähtävyyksien äärelle.

Miksi valita EF Asuntola?

Asuntolat sopivat itsenäisyyttä kaipaaville oppilaille, jotka majoittuvat mielellään muiden muiden kielimatkalaisten joukossa. Monissa kohteissa asuntolat saattavat lisäksi olla lähempänä koulua kuin useimmat isäntäperheet. Ryhmämatkoilla etuna on myös se, että koululle voi liikkua yhdessä ryhmän kanssa, siinä missä kotimajoituksessa matkustaminen vaatii hieman enemmän omatoimisuutta.

Kuinka lähellä koulua asun?

Asuntoloista on koululle korkeintaan tunnin matka. Matka-ajat kuitenkin vaihtelevat paljon kohteittain ja asuntoloittain, ja monesti matka on paljon tätä lyhyempi – joskus koulu on aivan kävelyetäisyydellä! Kaikilta asuntoloilta on kouluille sujuvat liikenneyhteydet, ja asuntolan henkilökunta opastaa mielellään sopivan matkareitin löytämisessä. 

Millaisissa tiloissa asuntola on?

Tämä vaihtelee kohteittain ja asuntoloittain. Useimmiten kyse on perinteisestä asuntolasta, jossa on joko omat tai jaetut huoneet ja kylpytilat sekä yhteisiä oleskelutiloja. Ole yhteydessä toimistoomme, jos tahtoisit kuulla tarkemmin oman kurssikohteesi asuntolasta!

Minkä ikäiset oppilaat voivat majoittua EF Asuntolassa?

Asuntolamajoitusta on tarjolla kaikissa ikäryhmissä: 10–14-vuotiaiden juniorimatkoilla, 14–18-vuotiaiden ryhmämatkoilla ja yli 16-vuotiaiden itsenäisillä kielimatkoilla. Osassa itsenäisten kurssien kohteista asuntoloissa on kuitenkin 18 vuoden ikäraja, ja tietyistä kohteista löytyy myös erityisiä 25+ -asuntoloita. Suosittelemme, että etenkin itsenäistä kielimatkaa miettivät, asuntolamajoituksesta kiinnostuneet opiskelijat ovat yhteydessä toimistoomme, jotta voimme yhdessä tarkistaa kohteen asuntolatarjonnan kurssisi ajankohdalle. 

Onko asuntolassa kaikki tarpeelliset palvelut?

Ryhmämatkoilla asuntolamajoitukseen sisältyy puolihoito tai täysihoito – voit tarkistaa kohdekohtaiset tiedot esitteestämme tai kurssikohteiden sivuilta. Itsenäisillä kielimatkoilla majoitukseen puolestaan kuuluu puolihoito, aamiainen tai oma ruoanlaittomahdollisuus. Tällöin huoneissa saattaa olla omat keittokomerot, mutta yleisemmin asuntolasta löytyy jaetut keittiötilat. Useimmissa asuntoloissa oppilaiden käyttöön tarjotaan lakanat ja pyyhkeet (poikkeuksena tietyt Ison-Britannian ryhmäkohteet, joissa majoitukseen ei kuulu pyyhkeitä). Lisäksi asuntolan tiloista tai niiden läheisyydestä löytyy yleisesti pyykinpesumahdollisuus. Ota yhteyttä toimistoomme, niin kerromme mielellämme lisää sinua kiinnostavan kohdekaupungin asuntolasta!

Voinko tuoda vieraita asuntolaan?

Asuntolaan voi tuoda vierailijoita, mutta he eivät saa yöpyä. Keskustele vierailijoista aina ennakkoon asuntolan henkilökunnan kanssa.

Missä kohteissa on tarjolla asuntolamajoitusta?

Monista kohteistamme löytyy EF Asuntola. Ryhmämatkoilla asuntolamajoitus onnistuu Isle of Wightilla, Torquayssa, Hastingsissa, Lontoossa, Sliemassa, Tokiossa, Uppsalassa, Malagassa, Münchenissä ja Saint-Raphaëlissa. Itsenäisillä kielimatkoilla asuntoloita on tarjolla kaikissa muissa kohteissa paitsi Oxfordissa, New Yorkissa ja San Diegossa.

Miten nuoria valvotaan asuntolassa?

Asuntoloissa on paikalla EF:n henkilökuntaa, ja ryhmämatkoilla myös ryhmien liiderit majoittuvat asuntolan tiloissa. He ovat oppilaiden apuna ja tukena, ja varmistavat, että kaikki ovat huoneissaan iltahiljaisuuden aikaan. Myös itsenäisillä kielimatkoilla alaikäisille oppilaille on asetettu kotiintuloajat, joiden noudattamista asuntolan henkilökunta valvoo.

Jaanko huoneen toisten EF-oppilaiden kanssa?

Asuntoloiden huonetyypit vaihtelevat. Ryhmämatkoilla valtaosassa asuntoloista on jaetut huoneet, mutta muutamissa tapauksissa huoneet ovat yhdelle hengelle. Jos huone on jaettu, siinä majoitutaan aina suomalaisten kesken (poikkeuksena Isle of Wight, jossa isommissa huoneissa voi suomalaisten lisäksi olla myös muunmaalaisia oppilaita). Itsenäisillä kielimatkoilla valitset itse, minkä huonetyypin tahdot: tarjolla voi olla 3–4 hengen huoneita, kahden hengen huoneita ja yhden hengen huoneita kohteesta ja asuntolasta riippuen. Itsenäisillä kielimatkoilla huoneet jaetaan muunmaalaisten oppilaiden kanssa.

Huonejako tehdään aina niin, että oppilaat majoittuvat samaa sukupuolta ja ja mahdollisimman samaa ikäluokkaa edustavan oppilaan kanssa.

Kysyttävää asuntolamajoituksesta?
Ota yhteyttä.

Muita majoitusvaihtoehtoja

Tarvitsetko apua?

Olemme täällä sinua varten

  • Vieraile toimistollamme
  • Ota yhteyttä
  • Osallistu infotilaisuuteen