Majoituksen esittely

EF Kotimajoituksessa tutustut uuteen kotikaupunkiisi syvällisemmin kuin tavallinen turisti. Opit kieltä käytännössä isäntäperheen kanssa keskustellen, ja pääset kurkistamaan mielenkiintoisella tavalla paikalliseen arkielämään ja kulttuuriin.

Millainen on tyypillinen kotimajoitus?

Isäntäperheemme heijastavat paikallista yhteiskuntaa ja sen monipuolisuutta: joukossa on niin lapsiperheitä, pariskuntia, yksinhuoltajaperheitä kuin yksineläjiäkin. Voit majoittua nuorten aikuisten, keski-ikäisten tai vanhemman väen luona, ja perheitä tulee eri yhteiskuntaryhmistä ja erilaisista kulttuurisista taustoista. Yhdistävänä tekijänä on se, että pääset majoittumaan kotiympäristössä keskellä kohdemaan kulttuuria, ja tukenasi on paikallisia, jotka auttavat sinua uudessa kotikaupungissasi.

Kuka isäntäperheeni tulee olemaan?

Isäntäperheesi tiedot ladataan näkyviin My EF -sivullesi 1–2 viikkoa ennen matkaa. Usein tiedot saadaan kaksi viikkoa etukäteen, mutta etenkin kesäaikaan ja muina kiireisinä sesonkeina ne voivat tulla myös viikkoa ennen lähtöä. Voit halutessasi ottaa isäntäperheeseen yhteyttä ennen matkasi alkua esimerkiksi sähköpostilla ja kertoa hieman lisää itsestäsi. Pieni tuliainen Suomesta on myös mukava ele!

Minkä ikäiset voivat valita EF Kotimajoituksen?

Kotimajoitus sopii kaiken ikäisille opiskelijoille – aina 10-vuotiaista ryhmämatkalaisista yli 50-vuotiaisiin ammattilaisiin.

Kuinka lähellä koulua asun?

Isäntäperheet asuvat enintään tunnin matkan päässä EF-koululta; matka-aika vaihtelee kohteittain ja perheittäin, ja joskus koululle saattaakin päästä vain 20 minuutissa. Matkat kuljetaan julkisilla liikennevälineillä, ja perhe opastaa sinua matkan alussa siihen, kuinka koululle pääsee kaikista parhaiten. Ryhmämatkoilla isäntäperhe saattaa usein oppilaan koululle ensimmäisenä kurssipäivänä. Yhdysvaltojen ryhmämatkoilla käytössä on EF:n koulubussi.

Voinko valita isäntäperheen itse?

Et voi päättää itse, missä perheessä majoitut. Kaikissa kohteissamme toimii oma majoitusvastaava, joka tuntee isäntäperheet ja sijoittaa oppilaat sopiviin majoituspaikkoihin varaukselle kirjattujen tietojen pohjalta. EF:llä on oli 50 vuoden kokemus kotimajoituksen järjestämisestä, ja sinun hyvinvointisi ja turvallisuutesi on meille kaikkein tärkeintä. Kielimatkan aikana voit aina kääntyä EF Liiderin tai koulun majoitusvastaavan puoleen, jos sinulla on jotain kysyttävää majoitukseesi liittyen.

Kuinka isäntäperheet valitaan?

Kaikki isäntäperheemme on valittu huolellisesti: kohdehenkilökuntamme haastattelee perheet ja vierailee heidän luonaan säännöllisesti, ja lisäksi oppilaiden kotimajoitukselle antamia arvosanoja tarkkaillaan jatkuvasti, jotta voimme varmistua, että majoituspaikka on standardiemme mukainen. Monet perheet ovat majoittaneet EF-oppilaita jo vuosien ajan, joten he tietävät, kuinka tehdä olosi kotoisaksi.

Mitä aterioita kotimajoitukseen kuuluu?

Ryhmämatkoilla kotimajoitukseen sisältyy täysihoito: aamiainen, koulupäivää tai viikonloppuretkeä varten mukaan pakattava lounas sekä päivällinen. Itsenäisillä kielimatkoilla majoitukseen kuuluu arkisin puolihoito (aamiainen ja päivällinen) ja viikonloppuisin täysihoito. Muistathan ilmoittaa mahdollisista allergioistasi tai erityisruokavaliostasi varaamisen yhteydessä, jotta osaamme valita sinulle tarpeisiisi sopivan perheen.

Asuuko perheen luona muita EF-oppilaita? Mistä saan tietää, keitä he ovat?

Junioreiden ryhmämatkoilla oppilailla on aina suomalainen asuintoveri. Lisäksi perheessä voi asua myös muutama toisesta maasta tullut oppilas. 14–18-vuotiaiden ryhmissä asuintoverit usein muunmaalaisia, mutta myös suomalainen huonekaveri on mahdollinen – jos tahdot varmistaa, että perheessä ei ole muita suomalaisia, tämä onnistuu pienellä lisämaksulla. Huomaathan, että joissakin ryhmäkohteissamme, etenkin Yhdysvalloissa, isäntäperheessä ei välttämättä majoitu lisäksesi muita oppilaita. Itsenäisillä kielimatkoilla huonetoveri on aina jostakin toisesta maasta, paitsi siinä tapauksessa, että olet varannut yhden hengen huoneen.

Oppilaat sijoitetaan kotimajoituksiin niin, että yhdessä perheessä majoittuu aina samaa sukupuolta sekä mahdollisimman samaa ikäluokkaa edustavia oppilaita. Huonetovereita ei ilmoiteta ennakkoon, eli pääset tapaamaan heidät kielimatkan alkaessa.

Missä kohteissa on saatavilla kotimajoitusta?

Kotimajoitusta tarjotaan lähestulkoon kaikissa kohteissamme. Poikkeuksia ovat ainoastaan Rookesbury, St. Paul's Bay, Long Beach, Miami Beach ja Uppsala.

Kysyttävää kotimajoituksesta?
Ota yhteyttä.

Muita majoitusvaihtoehtoja

Tarvitsetko apua?

Olemme täällä sinua varten

  • Vieraile toimistollamme
  • Ota yhteyttä
  • Osallistu infotilaisuuteen