Lt Lei Has17 21

1. Valmistaudu

Kielimatkan varaamisen jälkeen saat tunnukset omalle My EF -sivullesi. Siellä pääset lukemaan tietoa kurssikohteestasi, tutustumaan jo ennakkoon muihin oppilaisiin sekä suorittamaan kurssin lähtötasotestin, jonka perusteella osaamme sijoittaa sinut sopivimpaan opetusryhmään. Keväällä järjestämme lisäksi infotilaisuuksia, joissa saat neuvoja kielimatkaa varten ja kuulet, mitä odottaa tulevalta reissultasi. Voit osallistua infoon joko netin kautta tai sinua lähimmässä kaupungissa; aikataulut ilmoitetaan keväällä, kun infoajankohdat ovat varmistuneet. Saat myös Kielimatkalaisen käsikirjan, joka on kunnon tietopaketti EF:n kanssa matkustamisesta.

2. Seikkailu alkaa

Lähtöpäivänä tapaat EF Liideriksi kutsutun ryhmänvetäjäsi ja suomalaisen ryhmäsi Helsinki-Vantaan lentokentällä, ja matkustatte yhdessä kohteeseen. Lentolipuista ei tarvitse huolehtia, sillä ne ovat liiderisi hallussa (paitsi, jos olet varannut meiltä liittymälennot – tällöin saat kyseisten lentojen liput sähköpostiisi). Kun saavutte perille, teitä on vastassa EF:n paikallista henkilökuntaa, joka opastaa teidät paikan päällä odottaville busseille. Sitten alkaakin kyyti itse kurssikohteeseen!

3. Kotisi ulkomailla

Pääset asettumaan taloksi kielimatkan aikaiseen kotiisi: isäntäperheeseen, asuntolaan, resortiin tai kampukselle. Valtaosassa kohteista jaat huoneen ainakin yhden muun EF-oppilaan kanssa, ja pääset tapaamaan hänet kielimatkan alkaessa. Voit toki asua myös suomalaisen kaverisi seurassa – muista vain ilmoittaa toiveestasi meille etukäteen!

4. Ensimmäinen kurssipäivä

Ennen lähtöä olet tehnyt My EF:ssä lähtötasotestin, mutta paikan päällä opettaja tarkistaa vielä suullisen kielitaitosi ja katsoo, vastaako se testistä saamaasi tulosta. Näin varmistamme, että pääset itsellesi parhaiten sopivaan tasoryhmään. Lisäksi osallistut kielimatkan aloitusinfoon ja saat oman EF-reppusi sekä oppimateriaalisi. Ensimmäisen kurssipäivän ohjelmaan kuuluu myös opastettu kävelykierros, jolla pääset tutustumaan kurssikaupunkiisi ja eri puolilta maailmaa saapuneisiin opiskelutovereihisi.

5. Juhlitaan!

Pidä hauskaa EF:n tervetulojuhlissa yhdessä kurssikavereidesi kanssa. Kuka oppii nopeimmin askeleet kesän EF-tanssiin?

6. Opintojen kimppuun

Saat lukujärjestyksesi kielimatkan alkaessa. Oppitunteja on arkipäivisin (Yhdysvaltojen kohteissa neljänä päivänä viikossa), ja ohjelma vaihtelee päivästä toiseen: sinulla saattaa olla oppitunteja aamupäivällä ja aktiviteetteja iltapäivällä, tai juuri päinvastoin. Opetus on hauskaa ja vuorovaikutteista, ja pääset harjoittelemaan kieltä monipuolisesti: valmistaudu esimerkiksi keskusteluihin, ryhmätöihin, roolileikkeihin ja kielipeleihin!

7. Tutustu kaupunkiin

Kielimatkaan sisältyy oppituntien lisäksi paljon erilaisia aktiviteetteja ja retkiä, joissa pääset tutustumaan kohdekaupunkiisi ja sen ympäristöön. Ohjelmaan kuuluu esimerkiksi vierailukäyntejä paikallisille nähtävyyksille ja kulttuurikohteisiin, retki lähimpään suurkaupunkiin, hauskoja urheiluaktiviteetteja sekä illanviettoja EF Discossa. Voit myös varata jännittäviä lisäaktiviteetteja ja -retkiä, joilla teet reissustasi vieläkin ikimuistoisemman.

8. Hauskanpitoa ystävien kanssa

Yksi kielimatkan parhaista puolista ovat uudet kaverit! Ohjelmaan sisältyy myös rentoja hetkiä, jolloin voitte ottaa yhdessä aurinkoa kaupungin rannalla, pelailla EF Loungessa tai löhöillä EF Beach Clubin rantatuoleissa. Älä unohda lisätä kurssitovereita seurantalistoillesi Instagramissa ja Snapchatissa, jotta yhteys säilyy myös kesän jälkeen!

9. Matka päättyy

Kielimatkan lopussa teet uuden kielitasotestin, jonka tulos kirjataan EF-todistukseesi. Osallistut koululla hienoon valmistujaistilaisuuteen, jossa annetuilla kurssitodistuksilla voit myöhemmin osoittaa, mitä olet kielimatkan aikana oppinut. Sitten täytyykin hyvästellä kansainväliset kaverit sekä kurssikaupunkisi! Lähtöpäivänä liideri saattaa ryhmäsi takaisin Suomeen.

10. ...mutta EF-kokemuksesi ei!

Elä kielimatkan jälkeen kesän parhaat hetket uudelleen EF Reunion Partyissa ja pidä vielä kerran hauskaa ryhmäsi sekä muiden EF-oppilaiden seurassa. Ja miltä kuulostaisi, jos voisit tienata mahtavia palkintoja kertomalla kielimatkastasi myös muille reissua suunnitteleville? Liity EF Ambassadoriksi, niin voit tehdä juuri näin! Ambassadorina tienaat parhaimmillaan jopa uuden, ilmaisen kielimatkan – minneköhän sitä seuraavaksi suuntaisi...

Tarvitsetko apua?

Olemme täällä sinua varten

  • Vieraile toimistollamme
  • Ota yhteyttä
  • Osallistu infotilaisuuteen