Typical Trip Independent

1. Ota My EF haltuun

Kun olet ilmoittautunut kurssille, saat tunnukset omalle My EF -sivullesi. Siellä voit lukea lisää kohdekaupungistasi ja EF-koulun käytännöistä sekä tutustua jo etukäteen muihin opiskelijoihin. My EF:ssä suoritetaan myös kurssin lähtötasotesti. Lisäksi pääset tekemään ennakkoharjoituksia, joilla voit virittäytyä tuleviin kieliopintoihisi.

2. Tee matkavalmistelut

Jos tarvitset kohteeseesi viisumin, nyt on aika hakea sitä. Muista myös varata lennot hyvissä ajoin – kaikkein helpoimmin tämä onnistuu My EF:ssä! Lisäksi kurssivarauksellesi saatetaan tarvita muutamia lomakkeita, jotka sinun tulee täyttää ja palauttaa toimistollemme. Kun kieimatka alkaa lähestyä, tarkista My EF:stä majoituspaikkasi yhteystiedot ja varmista, että olet varannut haluamasi lisäpalvelut. Jos lähtijäinfo on vielä kuuntelematta, tee se nyt!

3. Hyvää matkaa!

Saavu lähtöpäivänä ajoissa lentoasemalle, jotta vältyt turhalta stressiltä. Jos olet varannut EF:n lentokenttäkuljetuksen, kuljettajamme odottaa sinua ja muita oppilaita lentokentän saapumishallissa ja kyyditsee teidät majoituspaikkaanne. Jos päätit huolehtia matkustamisesta itse, kannattaa selvittää jo ennakkoon, millä liikennevälineillä pääset parhaiten perille.

4. Asetu taloksi

Jos majoitut isäntäperheessä, pieni tuliainen kotimaastasi on hyvä tapa aloittaa tutustuminen! Jos valitsit EF Asuntolan, henkilökunta toivottaa sinut tervetulleeksi ja opastaa sinut huoneeseesi, missä tapaat mahdolliset huonetoverisi. Jos tarvitset apua tai sinulla on kysyttävää, voit aina kääntyä asuntolavastaavan puoleen.

5. Opinnot alkavat

Ensimmäinen koulupäivä alkaa oppilaaksi kirjautumisella ja orientaatiolla. Lisäksi opettaja tarkistaa suullisen kielitaitosi tason, jotta varmistumme, että pääset itsellesi sopivaan opetusryhmään. Jos kurssiisi sisältyy valinnaisaineita, myös niihin ilmoittaudutaan ensimmäisenä päivänä. Lisäksi ohjelmassa on kouluun ja lähialueeseen tutustumista sekä tervetuliasjuhla. Ennen kuin huomaatkaan, olet jutellut jo vaikka kuinka monelle kansainväliselle kurssikaverillesi – ja tämä on vasta ensimmäinen päivä!

6. Kielitaito karttuu

Kun tasoryhmäsi ja valinnaisaineesi ovat selvillä, saat kielimatkan lukujärjestyksen. Oppitunteja on aamupäivisin sekä iltapäivisin, ja aikataulu vaihtelee päivästä toiseen. Monipuolisilla, vuorovaikutteisilla oppitunneilla osaamisesi karttuu vauhdikkaasti, ja ennen kuin arvaatkaan, saatat päästä jo korkeampaan tasoryhmään.

7. Tutkaile ja retkeile

Tutustu vapaa-ajalla perin pohjin kohdekaupunkiisi! Koulun aktiviteettitoimisto järjestää monenlaista vapaa-ajan ohjelmaa ja retkiä, jotka ovat mainio tapa tavata uusia ystäviä sekä harjoitella kieltä hauskan tekemisen lomassa. Lisäksi toimiston väki auttaa mielellään omissa suunnitelmissasi. Jos kaipaat museovinkkejä, neuvoja konserttilippujen hankintaan tai vaikka ravintolasuosituksia, voit aina kääntyä heidän puoleensa.

8. Kotiinpaluu koittaa

Kielimatkan päätteeksi teet loppukokeen, josta selviää, mille kielitasolle ylsit opinnoissasi. Kotiin palaat arvokas todistus taskussa sekä monia uusia ystäviä rikkaampana. Pidä yhteyttä kurssikavereihisi myös matkan päätyttyä – näin kielitaitokin pysyy kätevästi yllä! LIsäksi voit liittyä EF Ambassador -ohjelmaan, jossa tienaat mahtavia palkintoja kertomalla kurssikokemuksestasi muille EF:stä kiinnostuneille. Parhaimmillaan voit ansaita jopa uuden, ilmaisen kielimatkan.

Tarvitsetko apua?

Olemme täällä sinua varten

  • Vieraile toimistollamme
  • Ota yhteyttä
  • Osallistu infotilaisuuteen