EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

10 syytä rakastaa Cambridgea

10 syytä rakastaa Cambridgea

Vaikka Cambridge tunnetaan legendaarisesta yliopistostaan, se on paljon muutakin. Kaupungin viheralueet ja kauniit vanhat rakennukset jatkuvat silmänkantamattomiin, mikä tekee siitä suositun viikonloppukohteen brittien ja Englannista innostuneiden turistien keskuudessa. Viehättävän vanhanaikainen kaupunki on rauhallisen lomakohteen maineessa, mutta Cambridge tuntee arvonsa ja osaa hurmata vierailijat myös monilla yllätyksillä.

Liity mukaamme pienelle kierrokselle ja kuule kymmenen syytä, miksi rakastaa Cambridgea.

1. Kulttuuri

Vain harva kaupunki tuntuu yhtä brittiläiseltä kuin Cambridge. Syy tähän lienevät kaupungin kuuluisat yliopistot, jotka tekevät siitä brittiläisen kulttuurin kehdon. Huomiota herättävät rakennukset on rakennettu jo satoja vuosia sitten, joten niihin on ladottu brittiläistä perinnettä kerrakseen.

Aiotpa sitten vaellella viheralueilla, ihastella vanhoja kampusrakennuksia tai nautiskella brittiläisyydestä iltapäiväteen muodossa, Cambridge tarjoaa sinulle aimo annoksen kulttuuria vanhoilta hyviltä päiviltä.

2. Jokiveneet

Hieman mielikuvituksettomasti nimetty Cam-joki on yksi Cambridgen rauhallisimmista ja kauneimmista seuduista. Se ei tarjoa ainoastaan upeita kesäpiknikin puitteita, vaan luo myös ihastuttavan väylän paikallisille jokiveneille.

Punting on suosittua jokiveneajelua, jossa jokea pitkin kuljetaan pienillä veneillä ja ohjaaminen tapahtuu pohjaa sauvomalla. Hyppää valmiin risteilyn kyytiin tai ota sauva omaan käteesi – kummin vain, pääset nauttimaan upeista maisemista parhailla näköalapaikoilla.

3. Kieli

Cambridgessa kuultava ”perinteinen” englannin aksentti on sekoitus Thamesin varrella puhuttavaa murretta, itä-anglialaista ja kuningattaren englantia, minkä ansiosta se kuulostaa hieman samalta kuin Downton Abbeyssa. Monista paikoista saapuneet opiskelijat ovat vuosien saatossa muokanneet perinteistä aksenttia, mutta Cambridge on silti edelleen yksi parhaista paikoista “tyypillisen brittienglannin” opiskeluun.

Kuka tietää: jos vietät täällä muutaman kuukauden, saatat pian itsekin puhua kuin kartanonherra konsanaan!

4. Museot

Cambridgen akateemisen historian ansiosta ei ole yllättävää, että kaupungissa on myös monia historiallisia museoita.

Suuntaa esimerkiksi Arkeologian ja antropologian museoon, jossa näet vaikuttavan kokoelman esineitä lähes kahden miljoonan vuoden ajalta, tai kiertele Whipple-museossa oppimassa tieteestä. Äläkä unohda kaupungin kuuluisinta, Fitzwilliamin museota, jossa säilötään vaikuttavaa historiallisen taiteen kokoelmaa.

5. Yliopisto

Syitä Cambridgen rakastamiseen ei voi luetella mainitsematta kaupungin kuuluisaa yliopistoa.

Jo vuonna 1209 perustettu Cambridgen yliopisto on ollut vuosia Ison-Britannian parhaiden yliopistojen kärjessä (Oxfordin yliopiston ohella). Sen alumnien joukossa on todellisia legendoja, kuten Stephen Hawking, Charles Darwin ja Isaac Newton. Viime vuosikymmeninä myös kuuluisat näyttelijät, kuten Sascha Baron Cohen, Emma Thompson ja Tom Hiddleston, ovat opiskelleet Cambridgessa.

Yliopistoon tavalla tai toisella liittyvät henkilöt ovat myös voittaneet yhteensä 89 Nobelin palkintoa kaikilta kuudelta alalta. Melko vaikuttavaa!

6. Kaupungin tori

Matka Cambridgeen ei olisi täydellinen ilman pientä vierailua Market Squarella. Torin myyjät kauppaavat paikallisia tuotteita ja vasta valmistettuja ruokia, ja sen kojuista on mukava napata hieman evästä kaupunkia kiertäessä. Herkullisten aterioiden ohella myytävänä on erilaisia tavaroita, aina taiteesta vaatteisiin ja polkupyöristä huonekasveihin saakka.

7. foodPark

Jos katuruoka on sinun juttusi, pidä silmällä foodPark-verkkosivua. Se edustaa huippuluokan ruokarekkojen kollektiivia ja ilmoittaa, mistä rekat löytyvät kyseisenä päivänä.

Myyjät vaihtuvat säännöllisesti, joten tarjolla on aina jotakin uutta. Maistele herkkuja eri puolilta maailmaa viikottaisilla lounasmarkkinoilla (ja satunnaisilla yömarkkinoilla) ja hemmottele makunystyröitäsi kaupungin parhaalla katuruoalla.

8. Pyöräily

Cambridgea pidetään esimerkillisenä pyöräilykaupunkina. Koska suuri osa kaupungin väestöstä on opiskelijoita, joilla ei ole useinkaan mahdollisuutta parkkipaikkaan, pyöräily on luonnollisesti suositumpi liikkumistapa kuin autolla huristelu.

Pyöräilyä edistää se, että Cambridgen rakenne soveltuu siihen hyvin ja autot ja liikenne tukkivat väyliä huomattavasti vähemmän kuin monissa muissa brittikaupungeissa. Cambridgen ympäristöystävällisyydelle voikin nostaa hattua!

9. Kasvitieteellinen puutarha

Cambridgen yliopiston kasvitieteellinen puutarha on rakennettu jo vuonna 1762, ja se kattaa noin 16 hehtaaria. Puutarhaan kuuluu useita alueita ja kasvihuoneita, joissa kasvaa kukkia ja kasveja eri puolilta maailmaa.

Puutarhan väriloisto sopii täydellisesti Instagramiin, minkä lisäksi se on erinomainen piknikkohde ja ihana tapa viettää kesäistä iltapäivää.

10. Ulkoilmatapahtumat

Koska kaupungin nuorten asukkaiden menojalka vipattaa, Cambridgessa järjestetään myös monenlaisia ulkoilmatapahtumia.

Oletko ikinä ollut elokuvissa ulkona? Movies on the Meadows on tilaisuus kokoontua kavereiden kanssa ja katsella leffoja nurmella loikoillen. The Big Weekend on toinen tapahtuma, joka vetää vuosittain puoleensa tuhansia ihmisiä.

Olipa kyseessä komediafestivaali tai räiskyvä ilotulitus, historiallinen Cambridge osaa pitää myös hauskaa!

Opiskelemaan Cambridgeen?Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa