EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Lontoon parhaat markkinat: 5 ostospaikkaa, joita et tahdo jättää väliin

Lontoon parhaat markkinat: 5 ostospaikkaa, joita et tahdo jättää väliin

Lontoon monenkirjavaan torien ja markkinoiden valikoimaan ei voi koskaan kyllästyä – nämä ovat brittipääkaupungin cooleimpia kulmia. Tarjolla on niin hipstereiden suosimia markkinapaikkoja kuin myös vuosisatoja vanhoja Lontoon klassikoita, joissa voi hankkia kaikennäköistä omituista ja mahtavaa sekä maistella loistavaa ruokaa. Kirjo ulottuu Itä-Lontoon Brick Lane Marketista kaupungin länsiosassa sijaitsevaan Portobello Roadiin asti, ja maailman keittiöiden antimet, vintagevaatteet ja ainutlaatuiset matkamuistot vain odottavat ostajaansa. Jos meiltä kysytään, Lontoon-matka ei ole täydellinen, jos siihen ei sisälly kierrosta näillä apajilla. Varaa siis aikaa viikonloppuusi ja käy katsastamassa Lontoon parhaat markkinat.

1. Borough Market

Lontoon korkeimman pilvenpiirtäjän (the Shardin) varjossa lymyilee kaupungin vanhin ruokatori, Borough Market.  Näiden maalaismaisten kojujen lomassa ei todellakaan olla kuin missä tahansa kauppahallissa: kuten Lontoossa ylipäätään, myös Borough Marketilla on läsnä koko maailma. Valittavana on sukupolvesta toiseen toimineita ruokakojuja sekä uusia, innovatiivisia vaihtoehtoja, joissa luodaan uudenlaisia versioita perinteisistä klassikoannoksista. Ilma on tulvillaan houkuttelevia tuoksuja, ja ruoka-annoksen (sekä välipalojen!) valitseminen on yksi hankalimmista päätöksistä, mitä joudut Lontoossa tekemään. Näillä markkinoilla täytyy siis ehdottomasti vierailla ainakin kahdesti! Borough Market on avoinna keskiviikosta lauantaihin, aamusta myöhäiseen iltapäivään.

2. Portobello Road Market

Portobello Road Marketilla ei voi koskaan tietää, mitä tulee löytämään – yli kolmen kilometrin mittainen katu on todellinen harvinaisten asioiden aarreaitta. Antiikkiesineiden ystävien kannattaa suunnata paikalle lauantaisin, sillä se on markkinoiden pääpäivä antiikin kauppaamiseen. Muodikas Portobello Road Market kulkee läpi Notting Hillin, joka kuuluu kaupungin trendikkäimpiin alueisiin. Portobellon markkinoita on järjestetty 1800-luvulta-saakka, ja menneen maailman löytöjen lisäksi tarjolla on muun muassa Lontoon tuoreimpiin kuuluvia hedelmiä ja vihanneksia. Lisäksi paikka sopii mainiosti seuraavan sesongin muotitrendien bongailuun.

3. Columbia Road Flower Market

Lisää väriä Lontoon-matkaasi vierailemalla kaupungin vilkkaimmalla kukkatorilla, Itä-Lontoon Columbia Road Flower Marketilla. Sunnuntaisin täältä saa kukkakimppuja, jotka piristävät takuuvarmasti kotisi ilmettä. Tällekään torille ei kuitekaan tulla pelkkien kukkien takia: matkailijoita ja paikallisia vetävät puoleensa myös lukuisat itsenäiset kauppiaat, jotka myyävt käsintehtyjä ja vintagekoruja, taidetta ja vaikka mitä muuta.

4. Brick Lane Market

Uniikki, kotoisa, omalaatuinen – Brick Lane Marketia voi kuvailla monilla eri sanoilla, ja paikka on jokaiselle omanlaisensa kokemus. Sunnuntaisin järjestettävillä markkinoilla on paljon kojuja ja kauppoja, joiden valikoima on eriskummallinen sekoitus monenkirjavia tuotteita. Brick Lane Marketille suunnatessa ei voikaan koskaan tietää, mihin tulee törmäämään. Pistäydy aterialla jossakin alueen aasialaisista ravintoloista tai ruokakojuista ja sukella sitten kirppotorien, retrokojujen ja mahtavan omituisten kauppojen pariin.

5. Camden

Camden Marketin, Camden Lock Marketin ja Stables Marketin kojut ja kaupat vangitsevat täydellisesti Lontoon cooleimman seudun vapaan, luovan hengen. Camdenin markkinat ovat täpötäynnä persoonallisia putiikkeja, jotka kauppaavat todella arvoituksellisia esineitä. Jos tahdot erottua joukosta, retki Camden Marketille ja Stables Marketille tuo taatusti uutta maustetta vaatekaappiisi. Kun kaipaat taukoa rekkien selailusta, suuntaa Camden Lock Marketille ja herkuttele maistuvalla katuruoalla.

Kuvat: James_London, Flickr/Creative Commons, Garry Knight, Flickr/Creative Commons, [Duncan], Flickr/Creative Commons, Linda Hartley, Flickr/Creative Commons,Garry Knight, Flickr/Creative Commons

Houkutteleeko Lontoo?Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Opi kieli maailmalla! Voit valita 12 kielestä ja yli 50 mahtavasta kaupungista.

Tutustu tarkemmin