Tietosuojakäytäntö

24/05/2018

1. Yksityisyytesi on meille tärkeää

EF Education First (“EF”) on sitoutunut suojelemaan potentiaalisten ja nykyisten asiakkaidemme yksityisyyttä. EF:n tietosuojakäytäntö (“tietosuojakäytäntö”) koskee kaikkia käsittelemiämme henkilötietoja (kuten alla määritellään), sisältäen henkilötiedot, jotka on kerätty tai lähetetty verkkosivustojemme, mobiilisovellustemme tai sosiaalisen median virallisten sivujemme kautta tai muilla tavoin sekä verkossa että verkon ulkopuolella, kuten alla tarkemmin kuvataan (kollektiivisesti ”EF-tuotteet”).

Jos et voi tai halua antaa meille pyytämiämme henkilötietoja, emme välttämättä kykene tarjoamaan sinulle pyytämiäsi tietoja, tuotteita tai palveluita.

Se, mikä EF-yritys on henkilötietojesi valvoja tämän tietosuojakäytännön mukaisesti, selviää tästä ja riippuu siitä, mistä EF-tuotteista olet kiinnostunut tai mihin tuotteisiin liittyen olet ollut yrityksen kanssa tekemisissä. Valvoja tarkoittaa sitä, että kyseinen yritys on vastuussa siitä, että henkilötietojasi käsitellään sovellettavien tietosuoja-asetusten mukaisesti.

2. Henkilötiedot

Henkilötiedot” ovat tietoja, joiden avulla sinut voi tunnistaa, kuten:

  • Nimi ja yhteystiedot (esim. posti- tai sähköpostiosoite, puhelinnumero)
  • Käyttäjätilin tiedot (esim. käyttäjänimi, profiilikuva tai sosiaalisen median tilin tunnus)
  • Asuinmaa
  • Syntymäaika
  • Tekniset tiedot, esim. nimimerkki, IP-osoite, selaimen ja laitteen tiedot, evästeiden avulla kerätyt tiedot, pikselitunnisteet ja muut tekniikat, palvelimen lokitiedot, sovelluksen käyttötiedot ja sijaintitiedot
  • Mieltymykset (esim. ostosten tekotavat, ensisijaiset kurssit)
  • Yrityksen tai koulun nimi ja osoite
  • Luotto- ja debit-kortin numero
  • Terveydentilaa koskevat tiedot (esim. allergiat tai sairaudet)

Miten keräämme henkilötietoja?

Keräämme henkilötietoja monella eri tavalla:

  • Suoraan sinulta: tietoja kerätään suoraan sinulta, joko annat tiedot suoraan meille tai toimit tavalla, josta saamme tiedot, kuten esimerkiksi:
    • Verkon ulkopuolella: keräämme henkilötietoja verkon ulkopuolella sinulta esimerkiksi silloin, kun otat yhteyttä asiakaspalveluumme, tilaat tuotteen tai palvelun tai annat meille tietoja kirjallisesti.
    • Verkossa: keräämme henkilötietojasi EF-tuotteiden kautta, esimerkiksi tilatessasi uutiskirjeen tai esitteen tai ilmoittautuessasi tuotteen tai palvelun käyttäjäksi. Keräämme henkilötietoja myös:
      • evästeiden kautta. Evästeiden avulla verkkopalvelin siirtää tietoja tietokoneelle tai laitteelle kirjanpitoa ja muita tarkoituksia varten. Jos et halua, että tietoja kerätään evästeiden kautta, useimmista selaimista saat helposti kiellettyä evästeiden käytön. Lue lisää evästeistä osoitteesta http://www.allaboutcookies.org/. Tarkempia tietoja käyttämistämme evästeistä ja niiden käyttötarkoituksista saat evästekäytännöstämme.
      • mobiilisovelluksen käytön kautta. Kun lataat ja käytät jotakin mobiilisovelluksistamme, seuraamme ja keräämme mobiilisovelluksen käyttötietoja, kuten sitä, minä päivinä ja mihin aikaan laitteellesi asennettu mobiilisovellus ottaa yhteyden palvelimiimme ja mitä tietoja ja tiedostoja laitenumerosi perusteella mobiilisovellukseesi on ladattu, siinä määrin kuin yksityisyysasetuksesi sovelluksessa sen sallivat.
      • laitteesi kautta. Mikäli olet ottanut kyseisen toiminnon käyttöön laitteellasi, keräämme tietoja laitteen fyysisestä sijainnista tarjotaksemme sinulle yksilöityjä palveluita ja sisältöä sijainnin perusteella. Näistä palveluista voit lukea lisää kohdasta “Miten käytämme henkilötietoja?”
    • Yhteistyöyrityksiltämme, liikekumppaneiltamme, apupalvelujen tarjoajilta ja korvausvaatimusten käsittelijöiltä. Saatamme saada henkilötietoja muilta osapuolilta kurssisi/ohjelmasi yhteydessä, mukaan lukien:
      • yhteistyöyrityksiltämme, kuten paikallinen EF-yritys, joka edesauttaa palvelujemme myyntiä ja tarjoaa asiakaspalvelua asuinmaassasi sekä toimittaa meille tarvittavat henkilötiedot, jotta voimme tehdä sopimuksen tilauksesta, tai kohdemaasi koululta, joka toimittaa osan tilaamistasi palveluista, tai sveitsiläiseltä pääyritykseltä, joka sijaitsee Sveitsissä ja on vastuussa sopimuksen täyttämisestä kaikissa EF:n tarjouksissa.
      • liikekumppaneilta, kuten paikallisilta myyntiedustajilta, jotka edesauttavat palvelujemme myyntiä asuinmaassasi.
      • korvausvaatimusten käsittelijöiltä, jotka saavat tietoja vakuutuksesi korvausvaatimuksista vakuutustapauksissa.
  • Muista lähteistä. Saatamme saada henkilötietojasi muista lähteistä, kuten julkisista tietokannoista; yhteisiltä markkinointikumppaneilta, kuten markkinointitoimistoilta tai ohjelmistojen ja digitaalisen markkinoinnin automaation ja analytiikan tarjoajilta; sosiaalisen median alustoilta, mukaan lukien, mutta ei rajoittuen seuraavat alustat: Facebook, Instagram, Snapchat, Musically, LinkedIn, Twitter, Youtube sekä viestipalvelut, kuten WhatsApp tai Facebook Messenger; ihmisiltä, joiden ystävä olet tai joihin olet muuten yhteydessä sosiaalisen median alustoilla, sekä myös kolmansilta osapuolilta. Jos esimerkiksi päätät yhdistää sosiaalisen median tilin EF-tuotteiden tiliisi, saamme tietoomme sellaiset henkilötiedot, jotka olet rekisteröinyt profiiliisi, kuten sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi, postiosoitteesi, syntymäaikasi, nimesi ja käyttäjänimesi. Lisäksi käytämme evästeitä jäsenten sosiaalisen median verkostojen seuraamiseen, kuten evästekäytännöstämme on selvennetty.
  • Jos selaat sivujamme Saatamme myös kerätä selaimesi kautta tietoja siitä, miten käytät palvelujamme, seurataksemme toimintaa sivuillamme, kuten Media Access Control (MAC) -osoitteesi, tietokoneesi tyypin (Windows tai Macintosh), näytön resoluution, käyttöjärjestelmän nimen ja version, laitteen valmistajan ja mallin, kielen, internet-selaimen tyypin ja version, palveluntarjoajan sekä käyttämäsi EF-tuotteen nimen ja version. Lisäksi IP-osoite tunnistetaan ja kirjataan automaattisesti palvelimemme lokitiedostoon aina, kun vierailet EF-tuotteissa, sekä vierailun ajankohta että sivut, joilla vierailit. Nämä tiedot talletetaan ja niitä käytetään yhdessä muiden lähettämiesi henkilötietojen kanssa vain, jos olet antanut tähän suostumuksesi. Voit lukea lisää IP-osoitteen ja muiden selailutietojen keräämisestä evästekäytännöstämme.

Miten käytämme henkilötietoja?

  • EF käsittelee henkilötietojasi voidakseen suorittaa varauksesi, toimittaa sinulle tilaamasi tuotteet ja palvelut (mukaan lukien matkavakuutuksen kattavuus), asiakaspalvelutarkoituksissa, hallinnollisissa palveluissa sekä muilla tavoin, jotka ovat tarpeen sinun ja meidän välisen sopimuksen täyttämiseksi tai kuten tässä käytännössä on tarkemmin selvennetty.
  • Saatamme myös käyttää henkilötietoja:
    • tilastollisiin tarkoituksiin, käyttötasojen laskemiseen sekä EF-tuotteiden palvelinongelmien määrittämiseen ja varmistaaksemme, että EF-tuotteet toimivat oikein.
    • antaaksemme sinulle mahdollisuuden ottaa yhteyttä ja saada yhteydenottoja muilta käyttäjiltä EF-tuotteiden kautta siinä määrin, kuin kyseessä olevan tuotteen kohdalla on luvallista.
    • antaaksemme sinulle mahdollisuuden osallistua toimintaan keskustelupalstoilla, chatissä, profiilisivuilla ja blogeissa sekä käyttää muita palveluja, joiden avulla voit julkaista tietoja ja materiaaleja.
    • jos olet antanut suostumuksesi:
      • tarjoustemme analysointiin ja parantamiseen tunnistamalla käyttötrendejä, mainoskampanjoidemme tehokkuuden määrittämiseen sekä EF-tuotekokemuksen ja sisällön räätälöintiin aiemman EF-tuotteisiin liittyvän toimintasi perusteella. Sinulle esitetty EF-tuotteita koskeva tarjous saattaa esimerkiksi olla rajoitettu koskemaan tiettyä kieltä, kurssin pituutta tai hintaluokkaa riippuen siitä, mitä EF-tuotteita olet etsinyt sivustoltamme.
      • tarjotaksemme sinulle yksilöityjä palveluita ja sisältöä sijainnin perusteella käyttämällä laitteesi fyysistä sijaintia. Sinut voidaan esimerkiksi ohjata paikalliselle EF-sivustolle omalla kielelläsi, mikäli laitteesi kertoo sinun selaavan sivuja kyseisestä maasta, tai sinulle saatetaan ehdottaa sijaintiasi lähinnä olevaa EF-toimistoa, jossa voit vierailla ja saada lisätietoja.
      • markkinoidaksemme tuotteitamme ja palveluitamme, mukaan lukien kiinnostuksen kohteisiisi pohjautuvia erikoistarjouksia, esimerkiksi sähköpostimarkkinointiratkaisujen kautta, kuten Salesforce Marketing Cloudin hallintaohjelmisto, joka ylläpitää postituslistoja ja aikatauluja ja muokkaa sähköposteja sen perusteella, mitä vastaanottajat lukevat, klikkaavat tai lähettävät eteenpäin. Kaikissa tällaisissa sähköpostiviesteissä on selkeä linkki tilauksen peruuttamista varten.

Miten jaamme henkilötietoja?

  • Jaamme henkilötietojasi yhteistyöyrityksillemme, liikekumppaneillemme ja palveluntarjoajillemme sekä Euroopan talousalueen/Sveitsin ulko- että sisäpuolella:
    • Yhteistyöyrityksiämme ovat esimerkiksi paikallinen EF-yritys, joka edesauttaa palvelujemme myyntiä ja tarjoaa asiakaspalvelua asuinmaassasi, tai kohdemaasi koulu, joka toimittaa osan tilaamistasi palveluista, tai jokin emoyrityksistä, joka tarjoaa toisen EF-ohjelman.
    • Liikekumppaneita ovat esimerkiksi paikalliset myyntiedustajat, jotka edesauttavat palvelujemme myyntiä asuinmaassasi; kuljetusten ja majoituksen tuottajat kohdemaassasi; tai kurssien ohjaajat, aktiviteettien ohjaajat tai muut alihankkijat, jotka ovat mukana jonkun ohjelmamme järjestämisessä; tai matkavakuutusyhtiö, joka valmistelee sinulle matkavakuutuksen.
    • Palveluntarjoajat, kuten IT-järjestelmien tarjoajat, esimerkiksi asiakassuhteiden tai maksujen hallintaa sekä oppituntien varausta tai oppimistulosten tallentamisten varten; tai ohjelmistojen ja digitaalisen markkinoinnin automaation ja analytiikan palveluiden tarjoajat.
  • Käytössämme on asianmukaisia turvatoimenpiteitä koskien henkilötietojesi siirtoa Euroopan talousalueen/Sveitsin ulkopuolelle, mukaan lukien normin mukaiset tietosuojalausekkeet, jotka Euroopan Komissio on hyväksynyt, ja jotka ovat luettavissa osoitteissa http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=CELEX%3A32004D0915 ja http://eur-lex.europa.eu/legal-content/en/TXT/?uri=CELEX%3A32010D0087. Lisätietoja sovellettavista tietosuojalausekkeista saat ottamalla yhteyttä, katso alta yhteydenotto-osio.
  • Jaamme henkilötietoja myös silloin, kun uskomme sen olevan pakollista: (a) sovellettavan lainsäädännön mukaisesti; (b) noudattaaksemme lainmukaista toimintaa; (c) vastataksemme julkisten ja hallinnollisten viranomaisten pyyntöihin, mukaan lukien oman asuinmaasi ulkopuolella toimivat viranomaiset; (d) valvoaksemme käyttö- ja sopimusehtojemme tai sopimuksen noudattamista; (e) suojellaksemme omaa ja yhteistyökumppaneidemme toimintaa; (f) suojellaksemme omia ja/tai yhteistyökumppaneidemme, sinun tai muiden yksityisyyteen, turvallisuuteen ja omaisuuteen liittyviä oikeuksia; ja (g) voidaksemme tehdä korvausvaatimuksia tai rajoittaa kärsimiämme vahinkoja.

Mihin perustamme oikeutemme kerätä ja käyttää henkilötietoja?

Perustamme oikeutemme kerätä ja käyttää henkilötietojasi siihen, että meidän on tehtävä näin voidaksemme tarjota sinulle palveluita tai tuotteita, joita olet meiltä tilannut, tai kun meillä on oikeutettu intressi (palveluntarjoajana) käyttää henkilötietojasi, esimerkiksi sellaisten tuotteiden ja palveluiden markkinointi, jotka ovat samankaltaisia samalta oikeushenkilöltä jo hankkimiesi tuotteiden kanssa.

Käytämme arkaluontoisia henkilötietoja vain siinä määrin, mihin olemme saaneet sinulta selkeän suostumuksen. Arkaluontoisia tietoja voivat olla esimerkiksi terveyteen, kansallisuuteen tai uskonnolliseen katsomukseen liittyvät tiedot, katso lisätietoja kohdasta ”arkaluontoiset tiedot”.

Käytämme henkilötietojasi lähettääksemme sinulle tarjouksia, joiden katsotaan olevan oikeutetun intressimme mukaisia, kuten EF:n yhteistyökumppanin tarjoamien tuotteiden ja palvelujen markkinointia selkeän suostumuksesi pohjalta.

3. Turvallisuus

Käytössämme on asianmukaisia järjestelyllisiä, teknisiä ja hallinnollisia toimenpiteitä, jotta hallussamme olevat henkilötiedot ovat paikkansapitäviä ja ajan tasalla, sekä suojellaksemme henkilötietoja luvattomalta tai laittomalta käsittelyltä sekä tietojen tahattomalta katoamiselta, tuhoutumiselta tai vahingoittumiselta.

4. Tilauksen Peruuttaminen

Jos jossakin vaiheessa haluat lopettaa markkinointiviestiemme vastaanottamisen, voit käyttää saamastasi markkinointiviestistä löytyvää tilauksen peruutustoimintoa tai ilmoittaa meille asiasta ottamalla yhteyttä “Ota yhteyttä” -osiossa annettujen yhteystietojen avulla. Teethän pyynnössäsi selväksi, että haluat lopettaa markkinointiviestiemme vastaanottamisen.

Huomioithan, että muutokset eivät välttämättä astu voimaan välittömästi. Pyrimme toteuttamaan pyyntösi heti, kun se on käytännössä mahdollista.

5. Kolmansien Osapuolien Sivustot

Tämä tietosuojakäytäntö ei koske mitään kolmannen osapuolen sivustoa, emmekä me ole vastuussa minkään kolmannen osapuolen yksityisyydestä, tiedoista tai muusta toiminnasta, mukaan lukien mahdolliset kolmannet osapuolet, jotka vastaavat jonkun sivuston toiminnasta, jonne ohjaavan linkin EF-tuote sisältää. Linkin sisällyttäminen EF-tuotteeseen ei tarkoita, että me tai yhteistyökumppanimme kannattaa kyseistä sivustoa.

Lisäksi saatamme tarjota käyttöösi kolmannen osapuolen toimintoja, joiden avulla voit jakaa toimintaasi EF-tuotteissa sosiaalisen median tileilläsi, esimerkiksi Facebookissa tai LinkedInissä. Huomioithan, että kaikkia kyseisten toimintojen kautta antamiasi tietoja koskee sovellettavan kolmannen osapuolen tietosuojakäytäntö, ei tämä tietosuojakäytäntö. Me emme voi mitenkään vaikuttaa emmekä ole vastuussa siitä, miten kolmas osapuoli käyttää näiden toimintojen kautta antamiasi tietoja.

6. Kuinka Pitkään Säilytämme Henkilötietoja?

Säilytämme henkilötietojasi vain niin pitkään kuin on tarpeen sitä tarkoitusta varten, jota varten tiedot kerättiin, tai lainsäädännön ja alan käytäntöjen määrittelemien aikarajojen mukaisesti, paitsi jos tietojen säilyttäminen pidempään on tarpeellista lainsäädännöstä johtuvan velvoitteen vuoksi tai kanteen nostamiseksi, ajamiseksi tai puolustamiseksi, tai mikäli tietty ajanjakso on ilmoitettu.

Säilytämme rajoitetun osan henkilötiedoistasi, jotka ovat tarpeen markkinointitarkoituksia varten, siihen saakka kunnes peruutat suostumuksesi, mutta missään tapauksessa emme kymmentä vuotta pidempään siitä, kun sinulle viimeksi on toimitettu palvelu tai tuote.

7. Jos Olet Alle 16-vuotias

Jos olet alle 16-vuotias, sinun on käytävä tämä teksti läpi vanhempasi tai huoltajasi kanssa varmistaaksenne, että kumpikin ymmärrätte sen sisällön. Emme ole vastuussa ikäsi tarkistamisesta, mutta teemme tästä huolimatta ajoittain varmennuksia. Jos saamme selville, että olet alle 16-vuotias ja että olemme keränneet tietoja sinusta ilman vanhempasi tai huoltajasi suostumusta, poistamme tiedot mahdollisimman pian etkä kykene käyttämään EF-tuotteita.

8. Arkaluontoiset Tiedot

Emme yleisesti ottaen pyri keräämään arkaluontoisia henkilötietoja. Arkaluontoiset henkilötiedot liittyvät kansallisuuteen tai etniseen alkuperään, poliittisiin mielipiteisiin, uskonnollisiin tai filosofisiin näkökulmiin, terveydentilaan, rikostaustaan tai ammattiyhdistysten jäsenyyteen. Tietyissä tilanteissa näiden tietojen kerääminen voi kuitenkin olla tarpeellista (esimerkiksi tarjotaksemme sinulle palveluita ja tuotteita, joita olet tilannut, sekä vakuutukseesi liittyen). Varmistamme, että saamme sinulta selkeän suostumuksen tällaisten tietojen käsittelyyn ja käsittelemme näitä tietoja turvallisesti.

9. Tämän Tietosuojakäytännön Päivitykset

Tietosuojakäytäntömme saattaa muuttua ajoittain. Emme vähennä tämän tietosuojakäytännön sisältämiä oikeuksiasi merkittävästi ilmoittamatta asiasta sinulle. Julkaisemme kaikki tietosuojakäytännön muutokset tällä sivulla ja ilmoitamme asiasta tavalla, joka herättää enemmän huomiota, ennen tällaisten muutosten käyttöönottoa. Lainsäädännön niin vaatiessa pyydämme sinulta suostumuksen ennen muutosten suorittamista.

10. Oikeutesi

Sinulla on oikeus kerran kalenterivuodessa ottaa meihin yhteyttä ja selvittää, mitä tietoja sinusta käytetään. Sinulla on oikeus saada henkilötietosi koneella luettavassa muodossa ja sinulla on oikeus siirtää henkilötietosi toiselle tietojen tarkastajalle.

Sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa tai esittää vastalause sille, että käytämme henkilötietojasi suoramarkkinointiin; voit milloin tahansa pyytää henkilötietojesi käytön rajoittamista tai henkilötietojesi poistoa. Huomioithan kuitenkin, että tietojen rajoitus tai poistaminen saattaa tarkoittaa sitä, että emme kykene tarjoamaan sinulle pyytämiäsi tietoja, palveluita tai tuotteita. Pyynnöstäsi olemme myös velvollisia korjaamaan sinua koskevia henkilötietoja, jotka eivät pidä paikkaansa tai jotka ovat vaillinaisia tai harhaanjohtavia.

11. Ota yhteyttä

Jos haluat saada kopion tiedoista, joita EF:llä on sinusta, kopion normin mukaisista tietosuoja-asetuksista tai jos haluaisit käyttää oikeuksiasi, ota meihin yhteyttä osoitteeseen EF Education First, Haldenstrasse 4, 6006 Lucerne, Sveitsi tai paina tästä.

Jos sinulla on huomautettavaa henkilötietojesi käsittelystä, sinulla on oikeus ottaa yhteyttä asuinmaasi valvovaan viranomaiseen.