EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
Menu

Arvio vuodesta: 5×5 asiaa, jota opimme matkailusta vuonna

Arvio vuodesta: 5×5 asiaa, jota opimme matkailusta vuonna

On aika fiilistellä vuoden 2015 saavutuksia Instagramin ja Facebookin aikajanoilla. Vuoden aikana olemme nähneet niin Applen uuden kellon kuin Justin Bieberin mystisen comebacking. Olemme myös odottaneet uutta Star Wars –elokuvaa kuin kuuta nousevaa. Meille, 2015 on ehdottomasti ollut vuosi, jolloin mailman tutkiminen on jatkunut ja haluammekin jakaa sinun kanssasi osan muistoistamme.

1: PAKKAUS

Tom: Vuonna 2015 opin, että yksikään matkalaukuistani ei ole sopiva. Vaihtoehtoja minulla on siis kaksi: jättimäinen, kerman ja kullan värinen, Kardashianin –tyylinen matkalaukku (paniikkiostos Yhdysvalloista) tai tyylikäs, mutta äärimmäisen pieni laukkuni.

Martinique: Rullaa farkkusi mahdollisimman pienelle rullalle, jotta säästät tilaa laukustasi. Tajusin myös, kuinka käteviä reput ovat matkustaessa: et pilaa laukkuasi ja ne on näppärä kantaa mukana!

Florence: Turvatarkastukseen mennessäsi, ota nestepussi jo etukäteen esille. Et varmasti halua esitellä jokaiselle kanssamatkustajallesi alusvaatteitasi tai muita tavaroitasi.

Isabelle: Olen tunnettu siitä, että pakkaan aina liikaa tavaraa mukaani. Tänä vuonna yllätin itsenikin ja lähdin viikon kestävälle matkalle, ainoastaan käsimatkavaroideni kanssa. Sain mahtumaan mukaan myös shoppailemani tavarat! Victory!

Simon: Vuonna 2015 opin pakkaamaan kuin ammattilainen! Unohdetaan kuitenkin se kerta kun unohdin lukkoni Saksaan…

2: LIIKENNE JA LIIKKUMINEN

T: Jos käytät metroa Aasiassa, katso tarkkaan mihin muodostat jonon. Aasiassa on tarkkoja jonotusalueita, ja näitä tulee kunnioittaa (mikäli et halua ikäviä katseita kanssamatkustajiltasi).

M: Kamelit ovat ystävällisempia, jos ne on nimetty erikoisesti (esimerkiksi nimellä Larry). Hop on, Hop off-bussit ovat mahtava keksintö, varsinkin, jos matkustat lyhyempiä matkoja (esimerkiksi Maltalla). Ennen lähtöä, katso tarkkaan lentosi lähtöaika ja lennon numero, ettei sinun tarvitse juosta yltä päältä hiessä lähtöportille.

F: Kaikki mailman bussit eivät toimi kuten bussit täällä Sveitsissä. Joskus sinun todella tarvitsee huutaa kovaan ääneen ”STOP!”, koska bussissa ei ole erillistä nappulaa tai erillisiä pysäkkejä.

I: Jos näytät väsyneeltä ja saavut lähtöselvitykseen ajoissa, on hyvinkin mahdollista, että saat lisää jalkatilaa lennollesi.

S: Tukholmassa ollessasi, sinun on pakko vierailla luolastossa sijaitsevilla metroasemilla.

3: RUOKA

T: Trendikkäät ravintolat Hong Kongissa täyttyvät nopeasti, joten paikan päälle ei voi ilmestyä ilman pöytävarausta. Paras tapa varmistaa pöytä on hengailla lähistöllä ja tutustua henkilökuntaan. Näin he varmistavat sinulle paikan, heti kun pöytä vapautuu. Ole hyvä!

M: Kokeile paikallisia erikoisuuksia tai katukeittiöitä matkasi viimeisenä päivänä. Näin voit kokea aidon keittiön, etkä pilaa koko lomaasi vatsataudilla.

F: Jälkiruoka on aina jälkiruoka, olitpa sitten missä tahansa päin maailmaa!

I: Vuosi 2015 oli hyvin tärkeä vuosi minulle, sillä tuolloin tutustuin ilmiöön nimeltään Shake Shack. Tämä ravintola sai minut tajuamaan, että uskomus “hampurilaisia voi syödä liian monta” on vain onneton myytti.

S: Opin kuuntelemaan Isabellen hampurilaisvinkkejä (lue yllä). Mitä hän ei tiedä hampurilaisista, ei sitä kannatakaan tietää.

4: KIELI

T: Arabiaksi, yalla tarkoittaa lukemattomia eri asioita, esimerkiksi “kiirehdi!” ja ”miten vaan!”. Kuitenkin, jos olet auringon polttama brittimies tilaamassa pizzaa Pizza Hutista Dubaissa, ei henkilökunnalle kannata huutaa yalla.

M:Grazzi maltaksi tai shukran arabiaksi tarkoittaa “kiitos”. Opettele tämä sana paikallisella kielellä. Kaikki arvostavat sitä ja vaikka se olisikin ainut osaamasi paikallinen sana, et ainakaan joudu sen takia pulaan.

F: Mikäli et ymmärrä jotain sanaa, hymyile ja naurahda vähän. Tämä toimii 99% kerroista. Mikäli juuri sinä osut tuohon 1%, panikoi ja juokse pois.

I: Komppaan Florencea (lue yllä) tässä asiassa. Jos et ymmärrä kaikkia niin hymyile, tarkkaile toisen ihmisen ruumiinkieltä ja toista heidän sanomansa lause.

S: Hymyilin niiiiiiiin paljon tänä vuonna…

5: INSTAGRAM

T: Kerronpa teille tämän: kuumalla hiekalla juokseminen, vain saadakseni upean kuvan Miami Beachilta, ei ollut kaiken kivun arvoista! (Huijasin! Se oli EHDOTTOMASTI sen arvoista!)

M: Onko se kaiken arvoista, että ärsytät hieman ystäviesi, ottamalla valokuvan ruoastasi, vaikka et ole tunteihin syönyt?

F: Vaikka saatatkin arvostaa niitä kauniita kakkuja ja tarkkaan aseteltuja salaatteja, postaa Instagramiin myös muita kuvia. Seuraajasi ehdottomasti kyllästyvät jossain vaiheessa ja haluavat nähdä myös sinun naamasi kuvissa.

I: Jos vierailet Desert Botanical –puutarhoilla Phoenixissa ja haluat kuvata jokaisen kasvitieteellisen asian, muista käyttää “Layout”-sovellusta ja paljasta maailmalle oma (kasvitieteellinen) pakkomielteesi. #sharingiscaring

S: Seuraan pelottavan montaa eläintä Instagramissa. Daily Dougie, tunnistaako kukaan?

…JA VIIMEISEKSI, UUDEN VUODEN LUPAUKSEMME VUODELLE 2016

T: Lupaan opetella pakkaamaan kunnolla. En myöskään riskeeraa henkeäni ottamalla hullua Instagram-kuvaa. Voi olla, että en pidä kaikkia lupauksiani (lähinnä tätä, joka liittyy Instagramiin).

M: Kuten joka vuosi, yritän vierailla ainakin yhdessä uudessa maassa tai kaupungissa. Elämä todella alkaa oman mukavuusalueesi ulkopuolelta (ja Instagram-kokoelmalla, joka on parempi kuin Tomin!).

F: Tänä vuonna vihdoin aloitan Sveitsin saksan opiskelun.

I: Olen yksi kolmesta henkilöst Sveitsissä, joka ei koskaan ole käynyt Barcelonassa. Vuonna 2016 onkin aika pakata käsimatkatavarani ja matkustaa Espanjaan.

S: Opettelen saksaa. Matkustan enemmän. Seuraan useampia eläimiä Instagramissa.

 

KohdevalikoimaTutustu Tarkemmin

Jaa tämä artikkeli

Viimeisin artikkeli aiheesta: Matkailu