EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

10 englannin slangi-ilmausta, jotka täytyy osata vuonna 2019

10 englannin slangi-ilmausta, jotka täytyy osata vuonna 2019

Harva asia muuttuu yhtä nopeasti kuin slangi – juuri, kun olet oppinut käyttämään viimeisintä muotisanaa, sen aika onkin auttamatta ohitse. Slangitermien kanssa täytyy siis olla tarkkana, sillä raja äärettömän coolin ja erittäin nolon kielenkäytön välillä on hiuksenhieno.

Kokosimme avuksesi kätevän listan englanninkielisistä slangisanoista, jotka on ehdottoman tärkeää osata vuonna 2019.

1. Stan

Tämän pohjautuu Eminemin Stan-nimiseen biisiin vuodelta 2000. Lyriikoissa seurataan pakkomielteistä fania nimeltä Stan, joka päätyy kappaleen huipentumassa ajamaan autonsa järveen. Käy siis hyvin järkeen, että termillä tarkoitetaan vannoutunutta julkkiksen ihailijaa.

2. Full send

Laskettelusanastosta lainattu ilmaus full send kuvaa hetkeä, jona suunnataan pelottomasti johonkin (hallitulla tavalla) vaaralliseen tilanteeseen. Jokapäiväisessä kielenkäytössä full send tarkoittaa yleisesti sitä, että laitetaan kaikki likoon seurauksista piittaamatta.

3. Wig

Tätä käytetään, kun tapahtuu jotakin niin hullua ja jännittävää, että peruukkikin lentää päästä. On samantekevää, käytätkö tosiasiassa peruukkia vai et; ilmaisu wig tai OMG wig flew on kelpo reaktio keneltä tahansa, kun tilanne on lähellä skandaalia.

4. Tea

Jos liikkeellä on mehukkaita juoruja, niihin voi viitata sanalla tea. Se sopii sekä juorujen utelemiseen (“what’s the tea?“) että niistä kertomiseen (“spilling the tea“), ja toimii myös reaktiosanana, kun halutaan ilmaista, että on juuri todistettu jotakin todella draamaattista (“TEA!“).

5. Snatched

Vielä jonkin aikaa sitten on fleek oli trendi-ilmausten kärjessä, mutta snatched on uusi kukkulan kuningas. Sillä tarkoitetaan, että jokin näyttää muodikkaalta tai juuri oikeanlaiselta. Se on naseva kehu, joka annetaan ainoastaan kaikista tyylikkäimmille tyypeille.

6. Sus

Tämä on lyhennelmä sanasta suspect ja soveltuu esimerkiksi tilanteisiin, joissa kaverisi käyttäytyy epäilyttävästi. Ei väliä, ajatteletko hänen salaavan jotain vai pidätkö häntä muuten vain hieman kummallisena – kummassakin tapauksessa voit todeta, että hän on sus.

7. Woke

Tämä merkitsee, että joku on todella hyvin perillä ajankohtaisista tapahtumista. Sanaa voidaan käyttää ihmisistä, joilla on vankkumaton ymmärrys ympäröivästä maailmasta, sekä tyypeistä, jotka havahtuvat siihen, että olivatkin aiemmin väärässä.

8. Flex

Ei, nyt ei puhuta lihasten pullistelusta salilla: slangitermillä flex viitataan siihen, että joku esittelee omaisuuttaan tai ylellistä elämäntyyliään tavalla, joka on kaukana vaatimattomasta. Kuvastaa esimerkiksi tiettyjen somejulkkisten toimintaa, jonka olennainen osa on flexing on Instagram.

9. Left on read

Tämän alkuperänä on iMessagen lukukuittaus, joka sanoo read, kun lähettämäsi viesti on nähty. Left on read tarkoittaa siis sitä, että joku lukee viestisi, muttei vastaa siihen. Eli toisin sanoen loukkaa sinua syvästi.

10. Collecting receipts

Tällä viitataan siihen, että joku keräilee esimerkiksi screenshotteja, kuvia tai videoita, jotta voi todistaa jotakin. Hänellä on siis valmis todistusaineisto, jonka hän voi vetää tarvittaessa esiin kuin lakimies konsanaan ja hälventää näin mahdolliset epäilyt.

Kuinka hyvin sinulla on englanti hallussa?Testaa kielitaitosi
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Testaa kielitaitosi muutamassa minuutissa!

Tutustu tarkemmin