EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
Menu

Kuinka Selvitä Lontoon Metrosta Kunnialla

Kuinka Selvitä Lontoon Metrosta Kunnialla

Lontoon metroverkosto voi vaikuttaa olevan vailla tapoja ja ystävällisiä ihmisiä, mutta ne urheimmat jotka uskaltautuvat tähän maanalaiseen viidakkoon, heitä koskee myös lukematon määrä erittäin tärkeitä sääntöjä. Ilman niitä tämä herkkä ekosysteemi täynnä stressaantuneita, nälkäisiä ja väsyneitä matkustajia romahtaisi täysin. Tämän takia päätin kasata kokoon kahdeksan tärkeintä vinkkiä selviytymään tästä maailman vanhimmasta maanalaisesta rautatiestä kunnialla ja nolaamatta itseäsi ainakaan niin pahasti.

1. TEE TUTKIMUSTYÖSI

Verkosto on VAAAAALTAVA! Lähemmäs viisi miljoonaa matkustajaa käyttää näitä 11 linjaa ja 270 pysäkkiä joka ikinen päivä, joten on tärkeää suunnitella etukäteen ja välttää hämmennys kun saavut ensimmäiselle metroasemalle. Paina päähäsi moniväriset linjat, opi nopeimmat reitit ja lataa puhelimeesi Citymapper applikaatio, joka vastaa kaikkiin liikennekysymyksiisi.

2. VALMISTAUDU NÄYTTÄMÄÄN LIPPUSI/MATKAKORTTISI

Valmistaudu maailmanluokan pahimpaan tuijotukseen jos olet se henkilö, joka kerryttää jonoa lippuportilla.Varmista siis että sinulla on lippu tai matkakortti valmiina näytettäväksi. Lisäksi varmista että lippusi on voimassa tai että kortillasi on tarpeeksi arvoa. Kukaan ei halua tunkeilla sen valtavan ihmisjoukon läpi ostamaan uutta lippua.

3. NOUDATA LIUKUPORTAIDEN SÄÄNTÖÄ

Mikään ei ärsytä ihmisiä yhtä paljon kun se, joka seisoo liukuportaiden vasemmalla reunalla. Oikea puoli on tarkoitettu seisojille, jotta kiireisimmät voivat ohittaa vasemmalta. Älä siis ylläty, jos joku ilmoittaa sinulle hyvinkin suorasanaisesti siirtymään pois tieltä seisoessasi vasemmalla puolella.

4. PÄÄSTÄ MATKUSTAJAT ULOS ENNEN KUN ASTUT SISÄÄN

Kunnioita ekosysteemiä, se on hauras! Älä ikinä yritä tunkea metroon matkustajien läpi, jotka eivät ole edes päässeet vielä ulos. Tämän lisäksi on myös tärkeää, että heille jää tarpeeksi tilaa poistua. Myöskin itse poistuessasi metrosta on hyvä liikkua ripeästi eteenpäin ihmisjoukon mukana, sillä mikään ei jumita liikennettä yhtä pahasti kun matkustaja joka jää seisoskelemaan paikalleen penkoessaan reppuaan tai tarkistamaan puhelintaan.

5. LUOVUTA PAIKKASI VANHALLE TAI RASKAANA OLEVALLE HENKILÖLLE

Istumapaikat ovat kun kultaa metroissa ja jos olet onnekas ja nappaat itsellesi paikan, iloitse siitä! On kuitenkin yleistä, että paikasta luovutaan varsinkin jos kyseessä vanha tai raskaana oleva henkilö. Transport of London (TfL) kuitenkin kehitti Baby on Board merkit helpottaakseen äitejä suunnistamaan metroissa.

6. PYSY OMASSA RAUHASSA

Lontoo on kupliva sekoitus kulttuureja, jotka elävät harmoniassa keskenään ja hyväksyvät täysin toisensa. Ihmiset kuitenkin muuttuvat kun he astuvat tähän maanalaiseen verkostoon. Kohteliaisuuden ovat poissa, sillä kaikilla on yksi ja sama tavoite; päästä paikasta A paikkaan B. Kukaan ei ole metrossa tekeäkseen uusia tuttavuuksia tai keskustellakseen kanssamatkustajien kanssa.

7. KUNNIOITA HENKILÖKOHTAISTA TILAA

Oma henkilökohtainen tila on metrossa usein todella vähissä varsinkin ruuhka-aikaan. Siksi on muutama sääntö joka koskee myös vaunussa ollessa. Ensinnäkin, älä yritä lukea muiden ihmisten teksiviestejä (ellei ne ole todella kiinnostavia!), älä ikinä ota mukaan sotkuista tai haisevaa ruokaa (vaikka se olisi todella maukasta), äläkä ole se joka soittaa musiikkia ilman kuulokkeita (vaikka biisi olisi mielestäsi aivan mahtava).

8. ODOTA ETTÄ OVET AUKEAVAT ENNEN KUN RYNTÄILET

Täydessä metrossa saatat helposti hoppuilla päästäksesi ulos pysäkilläsi. On kuitenkin tärkeää odottaa, että metro on täysin pysähdyksissä, sillä voi olla hyvin mahdollista, että et ole ainoa joka haluaa ulos mahdollisimman pian kyseisellä pysäkillä.

Opiskele LontoossaTutustu Tarkemmin

Jaa tämä artikkeli

Viimeisin artikkeli aiheesta: Matkailu