EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
Menu

Santa Barbaran 10 kätkettyä helmeä

Santa Barbaran 10 kätkettyä helmeä

San Franciscon ja Los Angelesin välissä sijaitseva Santa Barbara ei ehkä kuulu aivan Kalifornian ikonisimpiin kaupunkeihin, mutta kauneudessa se ei häviä suuremmille serkuilleen pätkän vertaa. Koe viehättävä kohde juurta jaksain ja ota avuksi listamme, jossa kerrotaan Santa Barbaran salaiset paikat ja parhaat kätketyt helmet.

1. The Sacred Space

Summerlandissa sijaitseva The Sacred Space on oikea hengellisten helyjen ja koristeiden aarrearkku, mutta myös kokoelma kauniita puutarhoja, joiden istumapaikat on ympäröity Buddha-patsailla ja levollisilla trooppisilla kasveilla. Uppoudu ylitsepursuavaan jumalhahmojen, kristallien, korujen, taiteen ja antiikkihuonekalujen valikoimaan tai rauhoitu yrttiteen äärellä – tämä paikka on todellinen harmonian ja hengellisyyden tyyssija.

2. Johdinautokyydit Santa Marian viinitiloille

Monet USA:n suosituimmista viinialueista sijaitsevat juuri Kalifornian seudulla, ja Santa Barbarassa on keksitty varsin omaperäinen keino paikallisen tuotannon esittelyyn: kaupungissa voi hypätä vanhanaikaiseen johdinautoon, joka kuljettaa kyytiläiset Santa Marian laakson viinitiloille. Auto liikennöi kesäkuukausina viikonloppuisin, ja kyytiin ja pois voi loikata miten mielii. Voit siis laatia juuri itsellesi sopivan viininmaisteluaikataulun ja nauttia päivästä omaan tahtiisi.

3. The Hitching Post -ravintola

Astu ajassa taaksepäin ja koe perinteistä lännen tunnelmaa The Hitching Postissa Casmalian pikkukaupungissa, hieman Santa Barbarasta pohjoiseen. Ravintola avasi ensimmäisen tammipuisen grillialueensa vuonna 1944, ja paikan suosiota on sittemmin kasvattanut sisätiloihin rakennettu, paikallisella punapuulla lämpiävä tulisija, jonka leimussa paistetaan vain kaikkein laadukkaimpia lihoja. Ravintolarakennus on 120 vuotta vanha, ja sen sisustus juhlistaa paikan pitkää historiaa. Täällä ruokailija kokee paitsi herkullisen ateriahetken, myös aimo annoksen vanhan lännen lumoa.

4. Chumash Painted Cave State Historic Park

Tämä puisto on Santa Barbarassa hieman pienemmästä päästä, eikä paikka siis kuulu matkailijoiden ykköskohteisiin. Sieltä löytyy kuitenkin hienoja luolamaalauksia, joiden uskotaan olevan yli tuhat vuotta vanhoja – ne on siis luotu kauan ennen kuin eurooppalaiset siirtolaiset ottivat Kalifornian hallintaansa. Sisäänkäyntiä ja historiallisia maalauksia varjelee rivistö metallitankoja, mutta vaikka luolaan ei pääsekään sisälle, luolamaalaukset näkee varsin hyvin.

5. The Book Den -kirjakauppa

The Book Den on yksi Kalifornian vanhimmista kirjakaupoista, ja paikan maine on vain kasvanut siitä lähtien, kun liike avasi ovensa ensimmäistä kertaa vuonna 1902. Jos kaipaat Santa Barbarassa uutta luettavaa, tämä on paikka, jonne suunnata. The Book Denistä löytyy niin viimeisimpiä teoksia ja kriitikkojen ylistämiä romaaneja kuin myös harvinaisia, kustantajilta loppuneita teoksia ja arvokkaita näytekappaleita. Kaupan takaseinä on varattu pelkästään runokirjoille, ja jos etsiskelet matkamuistoa tai omaperäistä kirjanmerkkiä, myynnissä on myös paikallisten taiteilijoiden suunnittelemia postikortteja.

6. Museum of Contemporary Art

Kulttuurinystävät, hoi: kun olette tutustuneet Santa Barbaran suosittuun taidemuseoon, suunnatkaa vähemmän tunnettuun modernin taiteen museoon. Paikan perusti vuonna 1976 joukko paikallisia taiteilijoita, jotka tahtoivat luoda kaupunkiin tilan vaihtoehtoiselle taiteelle. Vähäeleisissä tiloissa järjestetään vuosittain kahdeksasta kymmeneen näyttelyä sekä joukko erilaisia tapahtumia. Museon löytää Paseo Nuevo -ostoskeskuksen yläkerrasta.

7. Channel Islandsin meripuisto

Reilun 30 kilometrin päässä Santa Barbaran rannikosta sijaitseva, valtavan monimuotoinen Channel Islands National Marine Sanctuary on varsinainen löytöretkeilijöiden ihmemaa. Ällistele aaltojen alla lymyilevää värikkään yltäkylläistä maailmaa kristallinkirkkaissa vesissä snorklaten tai sukellellen tai tee kajakkiretki Painted Cave -luolalle. Channel Islands -saaret ovat tärkeää merilintujen ja merileijonien lisääntymisseutua, ja alueen vesissä kulkee myös monia valas- ja delfiinilajeja.

8. OstrichLand USA

Miksi lähtisit tungeksimaan huippusuosittuun Santa Barbaran eläintarhaan, kun voit suunnata hieman kaupungista länteen ja vierailla valtavalla tilalla, jolla majailee yli sata strutsia ja emua? OstrichLand USA:ssa pääset ruokkimaan mainittuja jättilintujä, kurkistamaan kesän aikana kuoriutuneita poikasia sekä katselemaan, kuinka mahtavat otukset vaeltelevat laitumillaan. Tila on toiminut inspiraationa myös eräälle Simpsonit-sarjan jaksolle!

9. Red Rockin altaat

Kun paikalliset tahtovat heittäytyä vapaalle, rentoutua ja vilvoitella keskellä Kalifornian auringon paahdetta, he suuntaavat usein Santa Ynez -joen varrelle muotoutuneille luonnon uimapaikoille. Suurimmat altaat löytyvät Red Rock Trail -reittiä seuraamalla, mutta jos tahdot pulahtaa veteen suojaisemmassa paikassa, jatka vain hieman kauemmas joen yläjuoksulle. Mitä siis enää odotat? Pakkaa uima-asu kassiin ja ota kaverit mukaan!

10. Auringonlasku Butterfly Beachilla

Butterfly Beach on yksi Santa Barbaran harvoista länteen avautuvista rannoista (useimmat rannoista ovat etelään päin), ja tästä johtuen se on myös parhaita paikkoja Kalifornian kultaisen auringonlaskun ihailuun. Istahda rantahiekalle ja seuraa, kuinka taivas värjäytyy klassisen oranssiksi, tai tee romanttinen kävelyretki iltahämärässä veden äärellä.

Tee kielimatka Santa Barbaraan!Tutustu tarkemmin

Jaa tämä artikkeli

Viimeisin artikkeli aiheesta: Matkailu