EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

5 asiaa, joita et takuulla tiennyt Vancouverista

5 asiaa, joita et takuulla tiennyt Vancouverista

Vancouver on yksi maailman kauneimmista kaupungeista. Se tunnetaan korkeasta elämänlaadusta sekä aktiivisista asukkaista, joka onnistuvat laskettelemaan vuorilla ja uimaan meressä saman päivän aikana. Paikka on siis täydellinen yhdistelmä coolia kaupunkielämää ja upeaa luontoa.

Löysimme myös muutamia faktoja, joita tuskin tiesit tästä Kanadan helmestä. Näiden jälkeen alat varmasti haaveilla oman reissun varaamisesta – tai ainakin saat tietoa, jolla voit tehdä vaikutuksen muihin.

1. Japanilaiset hotdogit – ei tarvetta syömäpuikoille

Mitä tapahtuu, kun sämpylän väliin sujautetaan makkaran ohella japanilaisia lisukkeita? Tuloksena on japadog, eli japanilaistyylinen hotdog.

Vancouverissa pääset maistamaan tätä herkullisen omaperäistä tulkintaa maailmankuulusta pikaruoasta. Astukaa syrjään, ketsuppi ja sinappi – merilevä ja misokastike ovat saapuneet!

2. (Erittäin suuri) näköala-allas

Jos sinulla on japadogin hotkittuasi sellainen olo, että voisit polttaa hieman kaloreita, Vancouverista löytyy juuri tarkoitukseen sopiva allas. Emmekä nyt tarkoita mitä tahansa ammetta, vaan Kanadan pisintä uima-allasta: Kitsilano Pool on 137,5 metrin mittainen, mikä vastaa kolmea olympiakoon allasta.

Kun polskit Kitsilano Poolin lämmitetyssä merivedessä, voit samalla ihailla vuoria, merta ja kaupungin siluettia. Paikka on todellinen uima-altaiden taivas.

3. Ylös, ulos ja lenkille – ylöspäin

Kanadan suurimmasta altaasta saattaa nähdä myös melkoisen porrastreenin: Grouse Mountainilla on 2,9 kilometriä pitkä reitti, jonka aikana noustaan 853 metriä ja 2 830 porrasta. Pätkä tunnetaan Grouse Grindina, ja se on melko haastava. Uurastus kuitenkin palkitaan, sillä vuorelta avautuu henkeäsalpaava näkymä.

Jos tunnet olosi erityisen kilpailuhenkiseksi, yritä päihittää nykyinen ennätys ja kivuta Gourse Grindin huipulle alle 23 minuutissa ja 48 sekunnissa.

4. Maailmaa pelastamassa

Siirrytpä Grouse Mountainin korkeuksiin millä menetelmällä tahansa, muista nauttia maisemista niin perusteellisesti kuin mahdollista – sekä kiittää vancouverilaisten joukkoa, joka on ollut vaikuttamassa niiden säilymiseen.

Vuonna 1971 kourallinen aktivisteja päätti, että maailma täytyy pitää vihreänä ja rauhanomaisena myös tuleville sukupolville. Tästä sai alkunsa Greenpeace, maailman suurin ja tunnetuin ympäristöjärjestö. Loppu on historiaa.

5. Bella, Rambo ja Kissanainen

Onko sisäinen paparazzisi valmiina? Vancouver on paikka, jossa Titanic upposi, Bellan täytyi valita Edwardin ja Jacobin välillä ja X Men taisteli lajinsa selviytymisen puolesta. Tyynenmeren luoteiskulmalla ovat viettäneet aikaansa myös Kissanainen, Rambo, Teräsmies ja Godzilla.

Vaikka leffojen kuvaaminen nostaa automaattisesti mieleen New Yorkin tai Los Angelesin, Vancouveria kutsutaan hyvästä syystä Pohjoisen Hollywoodiksi: se on kolmanneksi suurin elokuvatuotannon keskus koko Pohjois-Amerikassa. Pidä siis silmäsi avoinna, sillä kaupungissa liikkuu tavallisesti aina vähintään yksi kuvausryhmä.

Kuva: Magnus Larsson, Flickr / Creative Commons

Alkoiko Vancouver houkutella?Tutustu EF Kielimatkoihin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa