EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
Menu

10 kielitaitoista julkkista – osaatko arvata, ketkä ovat listalla?

10 kielitaitoista julkkista – osaatko arvata, ketkä ovat listalla?

Julkkikset ovat kuin keitä tahansa ihmisiä, eikö vain? Heillä saattaa olla muutama (miljoona) Instagram-seuraajaa enemmän, mutta meidän muiden tapaan myös monet julkkikset ovat pyrkineet pärjäämään maailmalla opiskelemalla useita kieliä. Koska haluamme inspiroida myös sinua saavuttamaan hyvän kielitaidon, tässä tulee 10 kielitaitoista julkkista – olisitko osannut arvata, ketkä puhuvat monia kieliä?

1. Bradley Cooper: englanti ja ranska

Bonjour, monsier Cooper. Tulivaunut-elokuvan katsottuaan Bradley rakastui ranskan kieleen ja päätti oppia puhumaan sitä sujuvasti. Hän opiskeli ranskaa kuuden kuukauden ajan Aix-en-Provencessa, ja pian jo valmiiksi vaikuttavassa CV:ssä oli uusi taito. Bradley on päässyt näyttämään taitojaan punaisilla matoilla ranskankielisissä maissa antamalla haastatteluita paikallisten kielellä. Siinä vasta mies.

2. Mila Kunis: venäjä ja englanti

Ukrainassa syntyneen Milan äidinkieli on venäjä. Hän päätyi kuitenkin jo seitsemänvuotiaana Los Angelesiin, joten englanti oli välttämätöntä oppia nopeasti. Nykyisin Milalla on täydellinen amerikkalainen aksentti, mutta tarvittaessa käyttöön voi ottaa myös venäjän, jota hän edelleen puhuu vanhempiensa kanssa. Tällainen venäjänkielinen tilanne voi tulla vastaan vaikka Moskovassa, kun Justin Timberlake kaipaa apuja venäjänkielisen toimittajan kuulustelussa (kyllä, tästä on video Youtubessa).

3. Sofia Vergara: espanja ja englanti

Näyttelijä ja malli Sofia Vergara vietti lapsuutensa Kolumbiassa ja aloitti uransa Yhdysvalloissa espanjankielisten tv-sarjojen juontajana. Hän oli kuitenkin jo aikanaan koulussa oppinut puhumaan englantia sujuvasti, joten tv- ja elokuvaroolien nappaaminen kävi helposti. Tunnet ehkä Sofian Modernin perheen Gloriana, mutta lisäksi hän on loistanut nappaamalla huippupisteet Yhdysvaltojen kansalaisuustestissä ja menemällä naimisiin Hollywood-tähti Joe Manganiellon kanssa.

4. Sandra Bullock: englanti ja saksa

Amerikkalaisen sotilaan ja saksalaisen oopperalaulajan tytär Sandra saa kiittää vanhempiaan kaksikielisyydestä. Hän vietti lapsena useita vuosia Euroopassa seuraten äitinsä kiertueita, asui Saksassa ja jopa esiintyi muutamissa saksalaisissa oopperoissa. Vaikka Sandra puhuu saksaa harvoin julkisesti, hän on pitänyt saksaksi useita kiitospuheita ja villinnyt paikallisen yleisön.

5. Mark Zuckerberg: englanti ja mandariinikiina

Mark Zuckerberg on yksi aikamme menestyneimmistä yrittäjistä. Monet spekuloivat, opetteliko Facebookin perustaja miljardien ihmisten puhuman kiinan vain tehdäkseen enemmän bisnestä. Ken tietää. Kadehdittavan kielitaidon saavuttaminen oli kuitenkin varmasti ainakin rakkaudenosoitus miehen kiinalaiselle vaimolle, sillä Mark opetteli kiinaa, jotta voisi keskustella vaimonsa perheensä kanssa. Jos tämä ei ole tosirakkautta, niin emme tiedä, mikä on.

6. Natalie Portman: englanti, espanja, saksa, japani ja heprea

Uuden kielen oppiminen on aina vaikuttavaa, mutta entäs sitten kyky puhua viittä kieltä sujuvasti? Natalie Portmanilla on tämä taito, mikä saa meidät todella ihastumaan tähän YK-lähettiläänä toimivaan huippunäyttelijättäreen. Natalie muutti Jerusalemista Yhdysvaltoihin ollessaan kolmevuotias, oppi hepreaa koulussa ja jatkoi kielten opiskelua vielä aikuisenakin. Kiinnostava fakta on, että hän jopa jätti välistä muutamia ensi-iltoja voidakseen opiskella enemmän.

7. Tom Hiddleston: englanti, espanja, ranska ja kreikka

Tällä herrasmiehellä ei ainoastaan ole täydellinen brittiaksentti, vaan mahdollisesti jopa Natalie Portmania kattavampi kielitaito. Huhujen mukaan Tom pystyy puhumaan yhdeksää eri kieltä, joskin vain neljää niistä sujuvasti. Elokuvatähdillä on tapana matkustaa, joten Tom pyrkii kuulemma käyttämään matkat hyödyksi ja puhumaan aina edes muutaman lauseen paikallista kieltä uuteen maahan astuessaan.

8. Rita Ora: englanti ja albania

Vaikka Rita muutti Kosovosta Englantiin jo taaperona, vanhemmat pitivät huolta, että hän sai äidinkielekseen Albanian. Haastatteluissa Rita on puhunut ylpeästi kotimaastaan ja kunniastaan olla yksi harvoista maata edustavista julkkiksista. Albanian kieli pitää hänet edelleen yhteydessä juuriinsa ja jalat maassa, riippumatta siitä, kuinka moni hittibiisi pääsee soittolistojen kärkeen.

9. Colin Firth: englanti ja italia

Mr. Darcy on loputtoman romanttinen myös valkokankaan ulkopuolella. Hän opiskeli italiaa tehdäkseen vaikutukseen vaimoonsa Livia Giuggoliin ja hänen perheeseensä. Colin jopa haki äskettäin Italian kansalaisuutta. Hän on myöntänyt, että englantilainen korostus saattaisi hälventyä, jos hän harjoittelisi vähän lisää. Maineensa vuoksi hän tuskin silti saisi Italiassa muita kuin englantilaisherran rooleja…

10. Sandra Oh: korea, englanti, ranska ja espanja

Korealaisten vanhempien lapsi, joka viettää lapsuutensa Kanadan Ottawassa. Ei ihme, että Sandra on elänyt monikielistä elämää alusta alkaen. Kanada on kuuluisa suuresta ranskankielisestä väestöstään, joten miksi tyytyä puhumaan pelkkää englantia ja koreaa? Sandra oppi ranskaa opiskellessaan näyttelijäkoulussa Montrealissa, mutta halusi haastaa itseään vielä lisää (ja jättää muut varjoonsa) opiskelemalla lisäksi espanjan kielen.

Seuraa julkkisten jalanjälkiä ja opettele uusi kieliTutustu tarkemmin

Jaa tämä artikkeli

Viimeisin artikkeli aiheesta: Kulttuuri