EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

4 Syytä Lähettää Lapsesi Ulkomaille Opiskelemaan

4 Syytä Lähettää Lapsesi Ulkomaille Opiskelemaan

Joka päivä, vanhemmat ympäri maailmaa vilkuttavat lapsilleen lentokentän lähtöporteilla ja miettivät miten tulevat pärjäämään ilman vauvojansa seuraavat kuukaudet. Et koskaan ajatellut, että tulisi sinun vuorosi, mutta nyt sinun oma lapsesi on pyytänyt päästä opiskelemaan englantia ulkomaille ja haluat vain pitää hänestä tiukasti kiinni turvallisessa kotiympäristössä. Vanhempana, on luonnollista tuntea olosi levottomaksi koskien isoja muutoksia. Voi vaikuttaa, että kun lapset kasvavat, jonkinlainen etäisyys syntyy, mutta muista, että tämä ”etäisyys” on oikeasti ”itsenäisyyttä” – ja se on luonnollinen ja välttämätön osa kasvamista.

Vaikkei muutos ole helppo, lapsen tukeminen kun hän aloittaa oman polkunsa kulkemisen ympäri maailmaa, opiskelemalla ulkomailla, on yksi kaikista tärkeimmistä lahjoista mitä voit hänelle antaa. Tässä on vain muutama syy miksi sinun tulisi laittaa lapsesi ulkomaille opiskelemaan.

1. Se on hyvin käytettyä aikaa ennen yliopistoa

Aikaväli lukion ja yliopiston välillä voi olla vaikeaa. Vaikka kesätyö tai aika ystävien kanssa saattaa täyttää kalenterin, on muitakin tapoja hyödyntää näitä pitkiä kuukausia. Sen sijaan, että katsot toiveekkaasti nuortasi, miettien miten hän on jo valmistunut lukiosta, anna hänelle paras mahdollinen tapa aloittaa kansainvälinen tulevaisuus ohjaamalla hänet opiskelemaan englantia (tai toista kieltä) ulkomaille. Ulkomailla vietetty aika on fiksu sijoitus sillä englannin kielen taidot ovat vaadittuja monissa, ellei jopa kaikissa, aloissa tänä päivänä.

Tulevaisuutta varten valmistelun lisäksi, ulkomailla opiskelu, antaa lapsellesi mahdollisuuden löytää itsensä monenlaisissa oppimistilanteissa: arkisten tilanteiden hoitamisesta uudessa kaupungissa puhuen uutta kieltä, uusien kavereiden tutustumiseen ympäri maailmaa. Tämä tulee olemaan arvokas elämän kokemus itsessään, mutta se auttaa myös siirtymistä yliopisto elämään: tuomalla itsevarmuutta ja itsenäisyyttä lapsellesi joka tavoittelee tiettyjä päämäriä ja ottaa vastuun akateemisen menestyksen tuomista vaatimuksista.

2. Se edistää itsenäisyyttä ja ongelmanratkaisutaitoja

Kun he olivat siipiesi alla, lapsesi tarpeista – ruokkimisesta puhtaisiin vaatteisiin – pidettiin rakkaudella huolta. Nyt, kun sinun oma pikkuisesi olisi lähdossä ulkomaille, tunnet houkutusta jatkaa tätä hoivaamista koko hänen elämänsä. Mutta muista: sinun lapsesi on nyt nuori aikuinen valmiina aloittamaan oma polkunsa. Ulkomaillaan ollessa lapsesi varmasti kohtaa joitakin haasteita, mutta älä huoli: ne ovat kaikki mahdollisuuksia lapsellesi kehittää tärkeitä elämän taitoja, onglemanratkaisusta itsenäiseen ajatteluun ja toimintaan.

3. Se on keskeistä ura menestykseen

Englanti on vieläkin globaali liiketoiminnan kieli, ja kyky käyttää sitä tehokkaasti auttaa poikaasi tai tytärtäsi valmistautumaan tulevaa uraansa varten – mikä tahansa se sitten onkaan. Kaksikielisyyden hyötyjen (joita on lukuisia – suuremmasta empatiasta, terveempiin aivoihin) lisäksi, englannin puhuminen korkealla tasolla avaa ovet urapolulle ympäri maailmaa. Englannin opiskelu ulkomailla tutustuttaa myös lapsesi muihin ihmisiin kenellä on samanlaisia kiinnostuksen kohteita – ketkä saattavat olla hyödyllisiä kontakteja myöhemmin elämässä? Mahdollisista tulevista työkaverista elinikäisiin ystäviin, mahdollisuudet verkoston luomiseen ulkomailla ovat rajattomat.

4. Se ei ole niin vaikeaa kun luulet (hyvästellä lapsesi hetkeksi)

Vaikka sinua varmasti jännittää, on monia asioita mitä voit tehdä jotta tunnet itsesi lähemmäksi lastasi kun hän on poissa. Pidä kotinne lapsesi käsien uloittuvilla lähettämällä paketteja missä on hänen lempi herkkuja jota voi napostella opiskellessa. Tai perusta perheellenne yhteinen viesti ryhmä esimerkiksi Whatsapp –sovelluksessa. Tämä mahdollistaa chättailun, kuvien ja videoiden lähettelyn helposti, oikeassa ajassa, joten hän ei tunne oloansa niin kaukaiseksi. Toinen hyvä vaihtoehto on päivättää säännöllisesti hänen Skype saldonsa jotta hän voi soittaa sinulle helposti.

Miten tahansa päätäkin pitää yhteyttä poikaasi tai tyttäreesi ollessaan ulkomailla, voit olla varma siitä, että heidän kokemus ulkomailla on fiksu sijoitus lapsesi tulevaisuuteen.

GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa