EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

10 syytä rakastaa Bostonia

10 syytä rakastaa Bostonia

Yhdysvaltojen koilliskulman suurin kaupunki Boston on suosittu sekä paikallisten, opiskelijoiden että turistien keskuudessa – ja on helppo huomata, minkä takia. Vaikka et pystyisi pakkaamaan laukkujasi vielä tässä vaiheessa, kokosimme kymmenen syytä, miksi Bostoniin kannattaa ehdottomasti matkustaa.

1. Siellä on valtavasti amerikkalaista historiaa

Bostonin keskusta-alueella kulkeva Freedom Trail on täydellinen tapa tutustua kaupunkiin. Punaisilla tiilillä merkattu kävelyreitti johdattaa 16 maamerkille, jotka edustavat tärkeitä hetkiä kaupungin historiassa ja Yhdysvaltojen varhaisina vuosina.

Reitti vie Boston Common -puistosta Bunker Hillin muistomerkille, ja sen varrella pääsee muun muassa nousemaan USS Constitution -fregatin kannelle, kulkemaan Bostonin verilöylyn tapahtumapaikalla ja oppimaan Amerikan vallankumouksesta – ainoastaan neljän kilometrin matkalla.

2. Se on todella viehättävä kaupunki

Katsoitpa Bostonissa minne tahansa, kaunis historiallinen arkkitehtuuri ja 2000-luvun rakennuskanta seisovat sopuisasti vieri vieressä. Voit samoilla yhtenä ja samana päivänä kaupungin mukulakivikaduilla ja puiden reunustamilla bulevardeilla sekä modernissa, vilkkaassa satamassa.

Bostonin johtava maamerkki, Old State House, on kaupungin vanhin rakennus. Se on myös paikka, jonka parvekkeelta luettiin Yhdysvaltojen itsenäisyysjulistus vuonna 1776. Postikorttimaisen korea punatiilidesign ansaitsee ehdottomasti oman julkaisunsa Instagramissa.

3. Se on koulutuksen kehto

Koska Boston on merkittävä kaupunki maailman suurimmassa englanninkielisessä maassa, se on myös loistava paikka englannin opiskeluun. Täällä tiedonjano on enemmän sääntö kuin poikkeus.

Kaupungin keskusta-alueella asustaa yli 250 000 opiskelijaa, ja toisella puolella Charles-jokea komeilee Harvard – yksi maailman parhaista yliopistoista ja vanhin korkeakoulu koko Pohjois-Amerikassa.

4. Siellä voi kokea suurkaupungin sykkeen…

Boston on kuhiseva metropoli, jossa on yli 4,7 miljoonaa asukasta. Kaupungin kadut täyttyvät energiasta, ja viikonloppuisin voit kierrellä lukemattomia kaupunginosia, joista jokaisella on oma viehätysvoimansa. Täällä tekeminen ei varmasti lopu kesken; musiikki- ja ruokafestivaalit, taidenäyttelyt ja urheilutapahtumat pitävät asiasta huolen. (Go Red Sox!)

5. …ja pikkukaupungin tunnelman

Vaikka Boston on suuri paikka, siellä vallitsee ystävällinen pikkukaupungin tunnelma. Kaupunki ei ole läheskään yhtä hektinen kuin naapurista löytyvä New York, ja leppoisalle Bostonille onkin annettu lempinimi ”Amerikan kävelykaupunki”. Tämä johtuu siitä, että yli 15 prosenttia kaupungin väestöstä taittaa työmatkat kävellen. Lukema on korkeampi kuin missään muualla koko USA:ssa.

Miksi matkustaa metrolla, kun perille voi kulkea vehreitä bulevardeja?

6. Sen rantavesissä liikkuu huikeita eläimiä

Sijainti USA:n koillisrannikolla tarkoittaa, että Boston saa nauttia huikaisevista merinäkymistä. Lisäksi kaupunki on loistava paikka valaiden bongailuun.

Satapäiset ryhä-, silli- ja lahtivalaiden laumat haalivat kesäisin ravintoa Uuden-Englannin viileistä rantavesistä, ja ne liikkuvat usein vain muutaman kilometrin päässä rannasta. Toukokuun ja lokakuun välillä voitkin olla lähes varma, että pääset lähelle merten lempeitä jättiläisiä, jos osallistut valaiden katseluun tarkoitetulle katamaraaniristeilylle.

7. Siellä voi herkutella mahtavilla merenelävillä

Rantavesien äärimmäisen tuottelias ekosysteemi ei vedä puoleensa ainoastaan valaita, vaan myös kalastajia. Boston onkin tunnettu jo pitkään paikkana, jossa merenelävien ystävät pääsevät aterioimaan kuin kuninkaalliset konsanaan. Mahtavia meren antimia saa nimittäin muualtakin kuin hienoista ravintoloista.

Muista vain yksi sanapari: lobster roll. Mahtavat, maailmankuulut sämpylät täytetään hummerilla, joka on nostettu vedestä vain muutaman kilometrin päässä. Lopputulos on niin herkullinen, että jo näissä sämpylöissä on aivan riittävästi, miksi Bostoniin kannattaa matkustaa (tai jopa muuttaa).

8. Kuumien juomien tarjonta on aivan yhtä loistava

Bostonista ei voi puhua ilman, että mainitsee teetä. Eräs Yhdysvaltain vapaussodan laukaisseista tapauksista tunnetaan nimittäin Bostonin teekutsuina: vuonna 1773 itsenäisyysmieliset bostonilaiset kapinoivat uutta teeveroa vastaan ja heittivät kaupunkiin saapuneen teelastin suoraan mereen.

Jotkut kahvin ystävät ovat väittäneet, että patrioottien julistus siitä, etteivät he enää koskaan joisi teetä, loi perustan amerikkalaisten kahvirakkaudelle. Paikalliseen kahvikulttuuriin on hyvä uppoutua Bostonin kantakaupungissa, josta löytyvät kaikista hipsterihenkisimmät kuppilat.

9. Siellä on mahtava viettää Pyhän Patrickin päivää

Yli viidesosalla Bostonin väestöstä on sukujuuria Irlannissa, eli kaupungissa on valtavasti irlantilaista väriä. Bostoniin asettui tuhansia irlantilaisia 1800-luvulla, ja he ovat vaikuttaneet olennaisesti siihen, millaiseksi kaupunki on rakentunut.

Katsoitpa Bostonissa minne hyvänsä, Irlannin perintö on ylpeästi esillä: joka nurkalta löytyy eloisia irlantilaispubeja, joissa soitetaan iltaisin elävää musiikkia. Kaupunki sopiikin loistavasti Pyhän Patrickin päivän juhlintoihin! Irlanti-vaikutteet näkyvät jopa Bostonin koripallojoukkueen nimessä: heidät tunnetaan Boston Celticsinä.

10. Sieltä on helppo liikkua muualle

Bostonissa on vilkas kansainvälinen lentokenttä, mikä tarkoittaa, että muu USA (ja koko maailma) on helppojen yhteyksien päässä – voit vaikkapa viettää viikonlopun Miamissa tai lennähtää Reykjavikiin. Lisäksi New Yorkiin on alle neljän tunnin junamatka.

Jos haaveilet ikimuistoisesta road tripistä, Montrealiin pääsee autolla alle viidessä tunnissa. Lisäksi koko Uusi-Englanti on kuuluisa viehättävästä maaseudusta ja upeista luonnonmaisemista, joiden halki kelpaa ajella.

Miltä kuulostaisi kielikurssi Bostonissa?Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Tahtoisitko opiskella kieltä ulkomailla? Tilaa maksuton EF-esite.

Tutustu tarkemmin