EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

5 Parasta Opiskelukaupunkia Iso-Britanniassa

5 Parasta Opiskelukaupunkia Iso-Britanniassa

Yliopisto-opiskelijaksi tuleminen on kovan työn tulos. Ensiksi, sinun täytyy löytää sopiva pääaine täydellisessä koulussa. Sitten sinun tulee löytää asuinalue missä haluat asua, tavata paljon hauskoja opiskelukavereita, sekä löytää erilaisia ajanvietteitä läksyjen ja kokeiden ohelle. Ihan kuin se ei olisi tarpeaksi vaikeaa, sinun täytyy myös varmistaa, että saat mahdollisimman paljon irti opiskelijabudjetistasi.

Mutta miten löytää tämmöinen paikka? Joko tekemällä paljon tutkimustyötä tai vain katsomalla allaolevaa listaa.

1. LONTOO

Lontoo on Iso-Britannian suosituin opiskelijakaupunki. Huolimatta siitä mitä haet, Lontoossa on kaikki: siellä ei pelkästään ole monia huippu yliopistoja ja maailmanluokan kirjastoja jotka ovat jokaiselle kirjoja rakastavalle henkeäsalpaavia, mutta myös paljon kulttuuria, luovuutta, muotia, nähtävyyksiä, musiikkia, taidetta ja urheilua, jotka luovat täydellisen balanssin päivittäiseen akateemiseen maailmaasi. Se ei ole edullinen kaupunki, mutta kaiken tarjontansa vuoksi, sen arvoinen (varmista vain, että käytät hyväksesi kaikki kaupungin opiskelijaedut ja –alennukset!).

2. BRISTOL

Bristol on kosmopoliittien magneetti jotka vihaavat Lontoossa asumista. Bristolilaiset nauttivat yleisesti vuoden ympäri lämpimämmästä ilmastosta, lähellä kaunista lounaista maaseutua (missä sijaitsee Iso-Britannian johtavat rantakohteet), sekä elävää taide- ja juhlaympäristöä. He ovat tunnettuja rennosta luonteestaan ja rakkaudestaan alternatiiviseen kulttuuriin, joten se on vähän kuin asuisi jättiläis Itä-Lontoossa, jossa on vähemmän hipsteri kahviloita ja enemmän graffitia ja puistojoogaa. Ei ihme, että Bristol äänestettiin vuonna 2015 Iso-Britannian parhaaksi opiskelijakaupungiksi.

3. OXFORD

Maailmassa on monta Oxfordia, mutta vain yhdellä niistä on oma sanakirja, väittelytekniikka, jne. Takaamme, että pelkästään tämä jo johtaa hyviin arvosanoihin, mutta tämän lisäksi Oxfordissa olet ympäröity akateemisella historialla, englannin kielisen maailman vanhimmalla yliopistolla, ja monilla nerokkailla ihmisillä (loistavat pubi keskustelut on taattu!). Pääset näkemään ja hengittämään akatemiaa joka paikassa: yliopistolla ei ole pelkästään yksi campus, vaan monia koulurakennuksia ripoteltuna ympäri keskustaa. Kaiken lisäksi Oxfordissa on mahtavat shoppailu mahdollisuukset, sekä maan viihtyisämpiä pubeja (katso muutama meidän lemppari täältä.)

4. MANCHESTER

Älä aliarvioi Manchesteria – se pystyisi helposit kilpailemaan Lontoon, tai muiden tässä listassa olevien kaupunkien kanssa – varsinkin kun kyseessä on musiikki ja urheilu. Manchester ei kuitenkaan ole pelkästään hupia, vain myös yksi Euroopan suurimmista opiskelukaupungeista, ja Manchesterin Yliopistossa on Iso-Britannian kolmanneksi eniten Nobel –palkinnon voittajia. Jos tämä ei ole tarpeeksi iso syy juhlia kaupungin monissa klubeissa, baareissa ja pubeissa, en tiedä mikä on.

5. EDINBURGH

Edinburgh voi ylpeillä faktalla, että sielä on paljon vihertiloja, sammunut tulivuori, sekä kaupungin keskusta joka on UNESCON maailmanperintökohde. Mutta tämä on vain alkua: Edinburgin Yliopisto on yksi maailman arvostetuimmista yliopistoista. Tämän lisäksi, vuoden ympäri järjestetään lukemattomia festivaaleja, sekä kaupungissa on myös vaikuttava yöelämä. Ja vaikka oletkin varmasti kuullut huhua Britannian säästä, Edinburghissa sataa yhtä paljon kuin Roomassa tai New Yorkissa!

Opiskele Iso-BritanniassaTutustu Tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa