EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
Menu

6 maagista kevätkohdetta, joissa vierailla keväällä ainakin kerran elämässä

6 maagista kevätkohdetta, joissa vierailla keväällä ainakin kerran elämässä

Lumisten talviaamujen jälkeen koittaa aurinkoinen aika, joka tuntuu kuin tehdyltä maailmanvalloitukseen ja kuin piilossa olleiden paikkojen tutkailuun. Hauskat festivaalit, kauniit kukat ja uuden sadon ruoat tekevät keväästä upean, ehkä jopa maagisen. Jotta et missaisi kevään parhaita matkakohteita, laitoimme yhteen listan kuudesta parhaasta kevätkohteesta, joissa vierailla ainakin kerran elämässä.

1. The Huntington Library, San Marino, California

Huntingtonin kirjasto on upea mihin aikaan tahansa vuodesta, mutta erityisesti keväisin. Siellä on nimittäin 12 huolella pidettyä puutarha-aluetta, joissa kasvaa kaktuksia, ruusuja ja japanilaisia kasveja. Yhteensä paikassa on yli 15 000 kasvilajia ja siellä järjestetään monenlaisia tapahtumia kevään kasvien kukoistaessa. Keskilämpötila on miellyttävän leuto (vajaa 20 astetta), minkä ansiosta siellä on mukava vierailla pitkän kylmän talven jälkeen. Paikka löytyy lyhyen ajomatkan päästä Los Angelesista tai San Diegosta, joten voit helposti puutarhoihin suurkaupunkien sykettä.

2. Tulppaaneja ja muuta, Portland, Oregon

Tavallisesti Yhdysvaltain luoteisrannikko tunnetaan pimeistä sateisista päivistä, mutta odotapa vain tulppaanikauden alkua. 50 kilometrin päässä Portlandista levittäytyy laajalle värikkäät tulppaanipellot. Hollannin muistona Woodburnin alueella on myös Wooden Shoe Tulip Festival. Toinen ihana kevätpaika on Crystal Springs Rhododendron Gardens, jossa on keväisin eloon heräävä kaunis kasvitieteellinen puutaha.

3. Hanami, Tokio, Japani

Tokio on matkailijoiden bucket listillä ympäri maailman. Kaupungin korkeat talot, trendikäs muotiskene, vivahteikas ruokakulttuuri ja teknologinen kehitys ovat tehneet kaupungista cooliouden symbolin. Shibuyan alueen vilkkaat risteykset ovat yksi matkailijoita hengästyttävistä nähtävyyksistä, mutta keväisin noin kahden viikon ajan kaikkien katseet on suunnattu kohti kukkivia kirsikkapuita. Parhaita paikkoja katsella kirsikkapuita on Meguro River ja Utsubukiyama Park, jossa kirsikankukat valaistaan myös öisin.

4. Pariisi yöaikaan

Oletko kuullut Pariisista kevätaikaan? Ei ihme, sillä yksi maailman suosikkikohteista on erityisen maaginen keväisin maaliskuusta toukokuuhun kylmän talvikauden jälkeen. Kaupunki muuttuu silloin loputtomaksi kukkaan puhkeavien kasvien, sinisen taivaan ja ulkona syövien pariisilaisten näyttelyksi. Paikalliset museot juhlivat kevään alkua pystyttämällä kevätteemaisia näyttelyitä, kun taas penkkiurheilijat ja musiikinkuuntelijat parveilevat French Openissa ja Saint-Germain Jazz Festivalilla.

5. Cherry Blossom Festival, Washington D.C., Yhdysvallat

Kun ajattelet Washington D.C.:tä, mieleen tulevat todennäköisesti House of Cardsin tai Scandalin vauhdikkaat jaksot, mutta kaupunki näyttää keväisin myös pehmeämmän puolensa. Kadut on nimittäin tuolloin ympäröity upeilla pinkeillä kukilla, kun kirsikkapuut alkavat kukkia. Japanilainen kemisti Jokichi takamine lahjoitti puut Tokiolta Washington D.C.:lle vuonna 1912. Siitä lähtien kaupunkilaiset ovat nauttineet puiden loistosta niin paljon, että he järjestävät joka vuosi kuukauden mittaisen festivaalin kukinnan juhlistamiseksi.

6. Jardin Majorelle, Marrakech, Marokko

Marrakechista mieleen tulee todennäköisesti lämmin sää ja kullankeltainen hiekka, mutta tällä aavikkokaupungilla on myös toinen puolensa. Kaupungissa on 54 yleistä puutarhaa, jotka herättävät Marrakechin eloon keväisin. Yksi suosituimmista puutarhoista on keidasmainen Jardin Majorelle. Ranskalaisen taiteilijan, Jacques Majorellen suunnitteleman alueen rakentamiseen kului lähes 40 vuotta, ja myöhemmin sen entisöintiin osallistuivat kuuluisat muotitalot Yves Saint-Laurent ja Pierre Bergé. Kaiken vaivannäön jälkeen alue on todella maaginen kevätkohd

Kevät ulkomailla kielikurssilla?Tutustu tarkemmin

Jaa tämä artikkeli

Viimeisin artikkeli aiheesta: Matkailu