EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

8 syytä, miksi et tule katumaan matkustamista

8 syytä, miksi et tule katumaan matkustamista

Kuinka paljon tahansa ihmiset sitten kaipaavatkaan ulkomaille ja haluavat “nähdä maailmaa”, on heillä kuitenkin tapana keksiä kaikenlaisia selityksiä jättääkseen matkustaminen väliin. Huolet rahasta, yksinäisyydestä, kielitaidosta tai yksinkertaisesti siitä, mihin lähteä, saavat suunnitelmat jäätymään ja mahdolliset vaihto-oppilaat ja muut lähtijät muuttumaan onnettomiksi kotihiiriksi.

Hyvä uutinen on: vaikka ajatus pitkälle matkustamisesta pelottaisikin, päätös matkalle lähtemmisestä rikastuttaa elämää useammalla tavalla kuin osaat kuvitellakaan. Inspiroidaksemme sinua varaamaan liput kokosimme tähän sadoista syistä valitsemamme lempisyyt sille, miksi et koskaan tule katumaan ulkomaille lähtöä:

1. LAAJENNAT HORISONTTIASI KULTTUURIN JA TUNTEIDEN TASOLLA

Yksi matkailun parhaista puolista on päästä osaksi maailmaa, joka on täysin erilainen kuin omasi: uudet makuelämykset, erilainen kieli, toisenlainen sosiaalinen etiketti sekä rytmin, uskonnon ja tapojen vaihdos. Aluksi nämä erilaisuudet saattavat näyttää oudoilta – mutta ole avoin ja omaksu niitä itseesi. Tulet yllättymään siitä, kuinka paljon suuremmaksi maailmasi muuttuu koettuasi palan toista maailmaa.

2.TULET OPPIMAAN TOTUUDEN SANONNASTA “WE’RE ALL IN THIS TOGETHER”

Kotona ollessamme henkilökohtaiset ongelmamme saattavat näyttää kauhean koettelevilta. Onneksi matkailu on hyvä tapa harjoitella uutta perspektiiviä elämään, ja se auttaa meitä ymmärtämään, että ihmiset kaikkialla maailmassa (lukuunottamatta heitä, jotka kohtaavat äärimmäisyyksiä, kuten siviileihin kohdistuvaa väkivaltaa) kokevat täysin samoja päivittäisiä haasteita, surua ja iloa aivan kuten me koemme. Tämän tajuaminen on kaikkea muuta paitsi tylsää – sen sijaan se on uskomattoman virkistävää.

3.TULET SAAMAAN ERINOMAISEN LISÄN ANSIOLUETTELOOSI

Käytä ulkomailla hankkimaasi kokemusta lisäämään maustetta muutoin standardin mukaiseen ansioluetteloon. Elämä ulkomailla – niin pitempi matka kuin kokemus varsinaisesta asumisesta ulkomailla – tuo lisäbonuksia ahkerille ulkomailla olijoille ja matkailijoille: vieraan kielen harjoittelemista, hyvän syyn vuoksi vapaaehtoistyön tekemistä sekä osa-aikaista työtä. Nämä mahdollisuudet eivät vain rikastuta kokemustasi, vaan myös parantavat työllistymistäsi myöhemmin.

4.TULET HARJOITTELEMAAN KIELITAITOASI

Yritätkö pitää kiinni lukioranskan rippeistä tai onko sinulla salainen halu oppia japania? Kanavoi tämä energia ulkomaanmatkaan ja potkaise kielitasosi seuraavalle tasolle. Kaikki kehitys on hyvästä, ja jos viivyt tarpeeksi kauan, tulet pian olemaan matkalla täydelliseen kielen sujuvuuteen!

5. TULET OPPIMAAN KULTTUURIEN VÄLISTÄ VIESTINTÄÄ

Yritätpä sitten ostaa tuoreen tuotteen markkinoilta, neuvotella taksireitistä tai yksinkertaisesti käydä keskustelua kahvikupposen äärellä, kulttuurien välinen viestintä voi olla hankalaa! Mutta se on myös todella palkitsevaa. Harjoittelemalla tulet pian oppimaan, kuinka viestiä monimutkaisia ideoita yksinkertaisemmin, ja kuinka tarttua toisten vihjeisiin, kun he yrittävät auttaa sinua ymmärtämään.

6. TULET ASTUMAAN POIS MUKAVUUSALUEELTASI

Jos on olemassa yksi tapa pysyä juuri sellaisena kuin on, se on olla haastamatta koskaan itseään ja olla tekemättä koskaan mitään täysin uutta. Mutta mitä hauskaa siinä on? Saatat varmasti tuntea olosi mukavaksi ja turvalliseksi, mutta pian kaikki tuo mukavuus ja varmuus ajaa sinut hulluksi. Salaisuus? Kohdata haasteita ja oppia ylittämään ne. Ei ole olemassa sääntöjä ”hyvälle haasteelle” – se voi olla mitä tahansa vieraille juttelemisesta yksin matkustamiseen tai itselle tuntemattoman matkustus- tai asuinkohteen valitsemiseen. Kun olet tehnyt tämän, seuraava haaste näyttää paljon helpommalta!

7. TULET HUOMAAMAAN, ETTÄ JOPA “HUONOT HETKET” OPETTAVAT SINULLE JOTAIN

Mukavuusalueelta poistuminen ei ole aina ongelmatonta. Joskus saatat tuntea olosi yksinäiseksi ja hämmentyneeksi tai kohdata konkreettisemman ongelman, kuten passin katoaminen tai rahan loppuminen. Varmastikaan nämä kokemukset eivät ole TOP 10 –listallasi, mutta muista: kun muisto haalistuu, olet oppinut jotakin arvokasta – osaat luottaa vaistoosi, puhua hostellin muille matkailijoille tai kohdata innolla uudet tilanteet.

8. LUOT MUISTOJA LOPPUELÄMÄKSESI

Jos jokin on viehättänyt matkailijoita kautta aikojen, on se muistojen luominen. Oli kyseessä sitten kauniit maisemat, omituiset uudet ruoat, kokemukset luonnossa tai uusien ystävyyssuhteiden syntyminen, säilyvät ulkomaanmatkan muistosi kanssasi vielä kauan sen jälkeen, kun muste passissasi on kuivunut.

Suunnittele oma matkasiTutustu Tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa