EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Tee matkasuunnitelmia Instagramissa: 5 vinkkiä

Tee matkasuunnitelmia Instagramissa: 5 vinkkiä

Kaikki tuntevat Instagramin. Sen avulla voit jakaa koko maailmalle, kuinka Starbucks kirjoitti nimesi väärin, lensit Costa Rican viidakon halki tai katselit auringonlaskua Etelä-Afrikassa.

Ehkä olet tottunut saamaan Instagramissa reissujasi ihastelevia kommentteja ja tykkäyksiä, mutta oletkohan tullut ajatelleeksi, että voit myös tehdä matkasuunnitelmia Instagramissa.

1. Vanha kunnon #hashtag

Aloitetaan vinkit hyvästä ystävästämme hashtagista. Hashtagit eli häsärit eli tunnisteet ovat tapa luokitella sosiaalisessa mediassa eri asioita. Saatat olla kiinnostunut vaikkapa Aasiasta, mutta et ole varma, mihin maahan siellä kannattaisi matkustaa. Haet Instagramista #Asia, näet kuvia esimerkiksi kuumissa lähteissä kylpevistä apinoista ja mietit ”Tuonne on päästävä!”. Kun jatkat hieman hakemista, löydät esimerkiksi sijainnin (geotägin muodossa, siitä lisää pian!) ja saat selville, että kyseessä on japanilaiset makaki-apinat. Seuraavaksi hakuun siis #japan ja ehkäpä lisäksi #tokyo ja #thingstodoinjapan!

2. Sijainti, sijainti, sijainti

Instagramin geotägi on helppo tapa lisätä julkaisuun sijainti, jossa kuva on otettu – ja niin löydämme myös inspiraatiota! Jos joku esimerkiksi postaa todella vaikuttavan graffitikuvan ja sijainti kertoo paikaksi Wynwood Wall, voit klikata tägiä ja saat selville paikan sijaitsevan Miamissa. Näin voit alkaa tehdä listaa must-see -paikoista seuraavassa matkakohteessasi. Ennen kuin huomaatkaan, sinulla on omiin mieltymyksiisi räätälöity alustava matkasuunnitelma valmiina.

3. Matkailijat, bloggaajat, paikalliset

Instagram on täynnä muita matkailijoita ja bloggaajia. Jos haet esimerkiksi hashtagilla #travel tai #travelblogger, löydät liioittelematta miljoonittain käyttäjätilejä. Instagramilla on myös kiva toiminto, joka näyttää päivän yhdeksän suosituinta postausta aiheesta. Kun klikkaat jotain niistä, pääset syvemmälle aiheeseen, voit nähdä jotain uutta kohteesta tai löytää vaikka uuden bloggaajan seurattavaksi. Paikalliset tietenkin osaavat kertoa parhaiten matkakohteestasi, joten kannattaa selata ihmisten profiilitietoja ja tehdä hieman luovempia hakuja, kuten #home.

4. Turisti-infot

Viralliset turisti-infot ovat monissa maissa tärkeä osa matkailualaa ja ne ovat hyvin esillä Instagramissa. Kaupungeilla ja mailla on usein omia tilejä, kuten @visitchina tai @sydney. Nämä tilit on luotu antamaan sinulle vinkkejä näkemisen arvoisista paikoista, hyvistä ravintoloista, majoituksesta.

5. Ole sosiaalinen!

Viimeiseksi, kannattaa muistaa, mitä varten sosiaalinen media on – sosialisointia! Jätä kommentti, kun löydät kiinnostavan kuvan, kysy kysymyksiä sen julkaisijalta ja yritä saada vinkkejä. Jos et tunne käyttäjää, mutta tunnet itsesi hieman rohkeaksi, lähetä yksityisviesti ja kysy lisätietoja. Sinun kysymyksesi saattaa auttaa julkaisijaa keksimään uuden blogipostauksen aiheen, jos hän muutoinkin bloggaa paljon. Käytä lisäksi omaa verkostoasi. Julkaise kuva unelmakohteestasi tai seuraavasta matkakohteestasi ja kysy vinkkejä. Et koskaan tiedä, keneltä yllättäen löytyykin lisätietoa tai tuttuja, joita voisit ehkä tavata matkalla.

Hauskoja (Insta-)reissuja!

Löydä uudet unelmakohteet!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa