EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Matkusta Englannissa bussilla kuin paikallinen

Matkusta Englannissa bussilla kuin paikallinen

Lienee fakta, että uuteen kaupunkiin tutustuminen tarjoaa maailman parhaan tunteen. Ennen kuin voit ottaa rennosti ja täyttää Insta Storysi reissukuvilla, sinun täytyy totutella matkakohteesi julkiseen liikenteeseen päästäksesi helposti kohteesta toiseen. Haluat varmasti pysyä kanssamatkustajien kanssa hyvissä väleissä, minkä helpottamiseksi koostimme yhteen parhaat vinkkimme niille, jotka ovat matkustamassa Englantiin. (Eli siis kuinka matkustaa bussilla tässä perinteikkäässä maassa näyttämättä typerältä!)

Osta lippu

Voit ostaa lipun älypuhelimellasi, netistä, automaatista sekä joissain tapauksissa suoraan kuljettajalta tai turisti-infosta. Lontoossa sinua kuljettaa Oyster Card tai contactless-pankkikortti. Pääkaupungin ulkopuolella on parasta ostaa matkalippu, joka on voimassa koko matkan ajan. Missä kuljetkin, pidä lippusi käsillä noustessasi bussiin – et joudu etsimään sitä paniikissa, kun heilautat sitä lipunlukijalle.

Varaa tasaraha

Jos maksat matkasi suoraan kuljettajalle, on hyvä varata suurinpiirtein tasarahaa maksuksi. Muutaman punnan summan maksaminen isolla setelillä vie kuljettajalta enemmän aikaa, eikä hänellä välttämättä ole paljon vaihtorahaa. He saattavat myös olla hieman kärttyisiä tämän homman takia. Muistathan, että Lontoossa ei ole enää maksaa bussimatkaa kuljettajalle käteisellä, joten laita korttisi kuntoon ennen matkaa.

Kiinnitä kuljettajan huomio

Bussit pysähtyvät pysäkeillä ainoastaan, jos joku sisällä painaa nappia tai pysäkillä on matkustajia odottamassa selkeästi juuri tätä bussia. Varmista bussin pysähtyminen heilauttamalla sille kättä – tietenkin hyvissä ajoin.

Kysy apua

Älä epäröi kysyä apua: se on Englannissa täysin tavallista. Halusitpa tiedustella oikean bussin numeroa tai tarvittavaa lippua, paikalliset matkaajat, bussikuskit ja opiskelijat ovat usein avuliaita. Ja mikä parasta, se on samalla tilaisuus laittaa kielitaitosi testiin. Muista kuitenkin hymyillä!

Kirjoittamattomat säännöt

Tulet pian huomaamaan, että jonottaminen on käytännössä Englannin kansallinen urheilulaji, erityisesti bussia odottaessa. Saat hankittua lisäpisteitä paikallisilta matkustajilta, kun muistat aina, aina, aina päästää ihmiset ulos bussista ennen kuin menet sisään. Anna myös vanhempien ja ennen sinua jonottaneiden matkustajien hypätä kyytiin ensin. Jos yhtään istumapaikkaa ei ole vapaani, älä tuki käytäviä, että matkustajat voivat siirtyä sujuvasti ulos.

Paina nappulaa

Bussit ympäri Englantia on varustettu nappuloilla, joita matkustajat voivat painaa pyytääkseen kuskia pysähtymään seuraavalla pysäkillä. Ovet aukeavat automaattisesti, ja nopea kiitos (tai paikallisittain ”Cheers!”) kuskin suuntaan on aina arvostettua.

Tutki reitti etukäteen

Olitpa kokenut matkailija tai ensimmäistä kertaa ulkomailla, on tärkeää selvittää reitti ja aikataulut etukäteen.Tutki paikallisen bussiyhtiön nettisivuja, käytä heidän sovellustaan tai piipahda turisti-infossa. Jos opiskelet paikallisessa kielikoulussa, saat takuuvarmasti vinkkejä koulun henkilökunnalta, sillä he ovat todellisia mestareita tuntemaan lähialueet ja nopeimmat reitit.

Koe Englanti ja sen bussit kanssamme!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa