EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

10 maailman parasta kaupunkia urheilufaneille

10 maailman parasta kaupunkia urheilufaneille

Urheilu innostaa, yhdistää ja rakentaa siltoja maailman kansojen välille tavalla, johon vain harva asia pystyy. Kokosimme listaksi kaupungit, jotka sopivat parhaiten kaiken sorttisille urheilufaneille. Kirjo ulottuu aina Barcelonan huippujalkapallosta Berliinin shakkinyrkkeilyyn asti (kyllä, luit aivan oikein).

1. Boston, USA

Boston on yksi Pohjois-Amerikan menestyksekkäimmistä urheilukaupungeista. Täällä majailee muun muassa Boston Bruins, jääkiekkojoukkue, joka on kahminut kuusi Stanley Cup -voittoa, neljä Conference Championship -mestaruutta, kaksi President Trophy -pystiä sekä vaikuttavat 25 diviosioonamestaruutta. Jos jääkiekko kiinnostaa, sinun täytyy ehdottomasti päästä tämän joukkueen kisakatsomoon. Eikö kiinnosta? Bostonista löytyy vaikka mitä muutakin. Boston Celtics -koripallojoukkue on voittanut yhteensä 17 NBA-mestaruutta, ja New England Patriotsin jenkkifutisjoukkue on selvinnyt pudotuspeleihin lähes poikkeuksetta viimeiset 15 kautta – tänä aikana tie on katkennut ennen playoff-otteluita ainoastaan kerran.

2. Washington D.C., USA

Washingon D.C. ei kenties ole aivan Bostonin tasolla, mitä loisteliaaseen urheiluhistoriaan tulee. Washington Capitals -jääkiekkojoukkue voitti kuitenkin hiljattain Stanley Cup -mestaruuden, mikä on luonut kaupungin urheilufaneille aivan uutta intoa. Liity punaiseen kannattajamereen ja nauti innostuneesta tunnelmasta kaupungissa, joka on vasta löytänyt urheilulliset kykynsä.

3. Barcelona tai Madrid, Espanja

Espanjalaiset ovat ylpeää urheilukansaa. Maa on menestynyt niin koripallossa, tenniksessä, pyöräilyssä, käsipallossa kuin vesiurheilussakin, mutta ennen kaikkea se tunnetaan huippuluokan jalkapallostaan. Tahtoisitko seurata, kun maailman parhaat palloilijat hiovat taitojaan? Suuntaa Barcelonan Camp Nou -areenalle, FC Barcelonan (ja Messin) kotikentälle, tai Madridin Bernabeuhun, Real Madridin treeninurmien äärelle. Jos olet niin onnekas, että satut jompaankumpaan näistä kaupungeista El Clásico -ottelun aikaan, luvassa on kaikkien aikojen jalkapallokokemus – tällöin Real Madrid ja FC Barcelona ottavat mittaa toisistaan, eli Espanjassa käydään todellinen titaanien taistelu.

4. Tokio, Japani

Kun mietit Japania, tuleeko sinulla mieleen baseball? Todennäköisesti ei, vaikka tämä saarivaltio on itse asiassa yksi parhaista – ja yllättävimmistä – paikoista kyseisen lajin seuraamiseen. Baseball juurtui Japaniin toisen maailmansodan jälkeen, kun amerikkalaiset olivat vahvasti läsnä maassa.

Jos baseball ei puhuttele, tarjolla on myös toinen kiintoisa vaihtoehto, jonka historia ulottuu jopa 1 500 vuoden taakse: sumopaini. Sumoturnauksia järjestetään kuusi kertaa vuodessa, ja niistä kukin kestää 15 päivää. Otteluissa kaksi noin 200-kiloista kilpailijaa yrittää saada toisensa painikehän ulkopuolelle. Koska lajilla on suuri merkitys paikallisessa kulttuurissa, sumo-otteluissa on hyvin erityinen tunnelma ja ne ovat ehdottomasti asia, joka kannattaa kokea ainakin kerran elämässä.

5. Dublin, Irlanti

Irlantilainen urheilulaji nimeltä hurling on tulossa yhä suositummaksi, jopa siinä määrin, että se herättää kiinnostusta Yhdysvalloissa asti. Kyseinen peli on saanut alkunsa jo 1200-luvulla, ja se yhdistelee elementtejä maahockeysta, haavipallosta ja baseballista. Tavoitteena on yksinkertaisesti saada pallo vastustajan maaliin. Vaikka matsit yltyvät ajoittain melko rajuiksi, ne keräävät jopa 80 000 hengen yleisöjä, mikä tekee ottelukokemuksesta todella ainutlaatuisen – sekä kulttuuri- että urheilumielessä.

6. Berliini, Saksa

Berliinissä jalkapallo on kohdillaan, ja myös kaupungin jääkiekkojoukkue osoittaa potentiaalia. Tarjolla on kuitenkin myös jotain paljon mielenkiintoisempaa ja erikoisempaa: shakkinyrkkeilyä. Tässä lajissa kamppailevat sekä kehot että mielet, sillä ottelut koostuvat yhteensä 11 erästä, joissa kohdataan vuoroin shakin, vuoroin nyrkkeilyn merkeissä. Kukin erä kestää kolme minuuttia. Näin oudosta lajista ei ehkä arvaisi, että se voi oikeasti viihdyttää, mutta shakkinyrkkeily on itse asiassa varsin unohtumatonta – ja otteluista saa mahtavaa kerrottavaa erilaisiin illanistujaisiin!

7. Lontoo, Iso-Britannia

Jalkapallo, nyrkkeily, hevoskilpailut, soutu ja kriketti ovat vasta muutamia esimerkkejä lukuisista urheilulajeista, joista Lontoossa pääsee nauttimaan. Kaupungissa on jopa kuusi loistavaa jalkapallojoukkuetta (Arsenal, Chelsea, Crystal Palace, QPR, Tottenham ja West Ham), mutta erinomaisia vaihtoehtoja tarjoaa myös korkea-arvoinen Lords Cricket Groundin krikettikenttä. Lisäksi Statesiden NFL järjestää Lontoossa säännöllisesti amerikkalaisen jalkapallon otteluita. Tässäpä siis mainio kohde urheilufaneille, jotka tahvat seurata kumpaakin jalkapallolajia jännittävässä kaupungissa.

8. Melbourne, Australia

Melbournessa järjestetään Australian Open, joka on yksi maailman arvostetuimmista tennisturnauksista ja vuoden ensimmäinen Grand Slam -turnaus. Lisäksi kaupungissa kisataan Formula 1:n ja kriketin maailmanmestaruuskilpailuiden merkeissä, eli urheilufaneille riittää vaihtoehtoja. Kaipaatko rantahietikoille? Heti Melbournen ulkopuolella pääset seuraamaan, kuinka maailmanluokan surffaajat ratsastavat aalloilla.

9. Toronto, Kanada

Toronto on maailman jääkiekkopääkaupunki. Sen ylpeyksiin lukeutuvat muun muassa NHL Hockey Hall of Fame ja NHL-museo, samoin kuin Toronto Maple Leafsin joukkue, joka on vienyt Stanley Cup -mestaruuden yhteensä 13 kertaa. Jos kiekkoilu alkaa tympiä, myös Toronto Raptorsin kotipallojoukkue, Blue Jays -baseball-joukkue ja Toronto FC:n jalkapallojoukkue ovat varsin taidokkaita.

10. Sydney, Australia

Kaupunki, jossa järjestettiin vuoden 2000 olympialaiset, tarjoaa urheilufaneille vaikuttavan kattauksen erilaisia lajeja. Jos rakastat jalkapalloa, mene Sydney FC:n otteluun. Lisäksi kannattaa harkita National Baseball League -ottelun katsastamista, kun kerran Australiassa ollaan – baseball-matseista on tulossa täällä yhä suositumpia. Ja oletko kuullut pelistä nimeltä aussie rules? Se on ainutlaatuinen – ja harvinaisen intensiivinen – australialaislaji, josta saa parhaan käsityksen Sydney Swansin otteluissa kaupungin krikettikentällä. Aussie rules on itse asiassa maan suosituin urheilulaji, eli se kannattaa ehdottomasti kokea. Toinen asia, jota ei kannata jättää väliin, on rugby. Se saa aussit suunniltaan. Jos vierailusi aikana satutaan pelaamaan kansallisen tason rugbyottelu, hanki siis lippu, sonnustaudu hienoimpiin keltaisen värisiin tamineisiisi ja liity riehakkaiden fanien joukkoon!

Matkusta johonkin näistä urheilufanin unelmakaupungeista – ja opi samalla kieltä!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Lähde näkemään maailmaa ja opi kieltä ulkomailla!

Tutustu tarkemmin