EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
Menu

10 syytä rakastaa Torontoa

10 syytä rakastaa Torontoa

Torontoon matkaavat yllättyvät usein kaupungin koosta: se on suurin Kanadassa ja neljänneksi suurin koko Pohjois-Amerikassa. Kun kaupunki on näin mittava, sieltä löytyy myös paljon rakastettavaa – aina monimuotoisuudesta mahtaviin paikallisiin asti. Kokosimme kymmenen syytä, miksi jokaisen kannattaisi tehdä matka Torontoon.

1. Suvaitsevaisuus

Toronto ansaitsee roppakaupalla pisteitä suvaitsevaisesta kulttuuristaan. Yli puolet kaupungin asukkaista on syntynyt muualla kuin Kanadassa, ja Torontoon on aina kerääntynyt väkeä kansallisuuteen, kulttuuriin, uskontoon ja seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta. Mielestämme juuri tämä luo parhaan mahdollisen perustan loistavalle kaupungille.

2. Omaleimaiset kaupunginosat

Kulttuurien ja kansallisuuksien moninaisuus on osasyy siihen, että Toronto tunnetaan myös omaleimaisista kaupunginosista. Se jakautuu yli kahteensataan viralliseen ja epäviralliseen alueeseen, joista jokaisella on oma luonteensa.

Kensington Marketia kuvaa parhaiten ilmaisu hippie chic, Cabbagetown tunnetaan viktoriaanisista rakennuksistaan, Annexissa vallitsee opiskelijaystävällinen ilmapiiri, ja Leslieville on Toronton versio New Yorkin Williamsburgista – ja tämä oli vasta alkua, sillä kaupunginosia löytyy tusinakaupalla.

3. Kaikenkattava ruokatarjonta

Monimuotoisuus heijastuu kirjavien kaupunginosien lisäksi myös Toronton ruokatarjonnassa. Kansainvälisten herkkujen valikoima on suorastaan valtaisa, ja etenkin korealaisen, intialaisen, srilankalaisen, tiibetiläisen, italialaisen, meksikolaisen, japanilaisen ja kiinalaisen keittiön ystävillä on Torontossa loistavat oltavat.

Ruokatarjonta ei kuitenkaan ole pelkästään monipuolista, vaan siinä otetaan myös hienosti huomioon erilaiset ruokavaliot. Tarjolla on paljon luomu- ja raakaruokaa sekä erilaisia vegaanisia, gluteenittomia, sokerittomia ja laktoosittomia vaihtoehtoja, eikä kukaan oleta, että omia ruokavalintoja pitäisi erikseen perustella.

4. Teatteri ja muu kulttuuri

Torontossa viihdettä ja kulttuuria löytää kaikkialta. Tarjolla muun muassa muotinäytöksiä, keikkoja, teatteri- ja tanssinäytöksiä sekä tarinankerrontaesityksiä, joissa tavalliset torontolaiset kertovat erilaisista hupaisista tai herkistävistä tosielämän sattumuksista. Esityspaikkoja ja viihteen lajeja on niin monia, että jokainen löytää varmasti jotakin omaan makuunsa sopivaa.

5. Lukuisat festivaalit

Toronton kansainvälinen elokuvafestivaali on ehdottomasti maineensa arvoinen, mutta muista, että tarjolla on myös lukuisia muita, pienempiä tapahtumia. Niiden ansiosta Torontossa ei tule koskaan aika pitkäksi.

Kaupungin tapahtumatarjontaan kuuluvat muun muassa nelipäiväinen, karibialaiseen kulttuuriin keskittyvä Caribiana-festivaali, Toronto Summer Music, Toronto Pride, Luminato, Open Roof Festival ja Toronto Fringe Festival. Ihmisten karvaisia kavereitakaan ei ole unohdettu: myös koirille ja niiden omistajille on oma festivaalinsa!

Jos suunnitelmissasi on matka Torontoon, katsasta siis kaupungin tapahtumakalenteri.

6. Kävely ja pyöräily

Unohda auton vuokraaminen: Torontossa on helppo liikkua kävellen ja pyöräillen, ja ruudukkomaisesti levittyvä kaupunki tekee suunnistamisesta todella vaivatonta. Lisäksi useimmat tärkeät nähtävyydet, museot ja monumentit sijaitsevat lähellä toisiaan. Tämä on todellinen valtti, jos kuulut niihin, jotka tutustuvat uusiin kaupunkeihin mieluiten ympäriinsä vaeltelemalla.

Torontosta löytyy myös PATH, maanalainen jalankulkureitti, jonka varrella on 30 kilometrin edestä ravintoloita, ostoskeskuksia ja viihdetarjontaa. Lisäksi reitiltä on suorat yhteydet julkiseen liikenteeseen.

7. Toronto Island Park

Toronto Island Park perustettiin vuonna 1862 varakkaan väen vapaa-ajanviettopaikaksi. Nykyisin sinne suuntaavat kuitenkin kaikki, jotka tahtovat pienen irtioton päivittäisestä arjesta.

Alue koostuu viidestätoista pienestä, autottomasta saaresta Ontario-järvellä, ja sen puistot, uimarannat ja pyöräreitit tarjoavat erinomaiset puitteet virkistävään ulkoilupäivään.

8. Ontario-järvi

Toroton edustalla sijaitseva Ontario-järvi on suuri syy siihen, miksi kaupunki on niin mahtava. Kun sää suosii, paikalliset säntäävät saman tien veden äärelle ravintoloihin, toreille, risteilyille ja rantaelämän viettoon.

Jos tahdot nauttia järvestä lähemmin, voit mennä sukeltamaan tai SUP-lautailemaan, lähteä patikoimaan tai etsiä katseilta kätkeytyneitä rantoja, luolia ja laguuneita postikorttimaisen kauniissa rantamaisemissa.

9. Kaupungin arkkitehtuuri

Toronton arkkitehtuurissa sekoittuvat yrjönaikaiset, teollisuushenkiset ja postmodernit rakennukset, eli kaupunkikuva on kaikkea muuta kuin tylsä.

Peukutamme etenkin Art Gallery of Ontarion, Distillery Districtin ja Gooderham Buildingin arkkitehtuuria, ja pidämme suuresti myös Pharmacy Buildingistä löytyvistä, roikkuvista ”luokkahuonekapseleista”. Jos olet rakennustaiteen ystävä, pidä huolta, että käyt katsastamassa nämä.

10. Terassikausi

Talven kylmyydessä torontolaiset laskevat päiviä hetkeen, jolloin lämpö kipuaa niin korkealle, että kaupungin terassit voidaan jälleen kansoittaa.

Torontossa terassielämä on toteutettu todellisella tyylillä: houkuttelevia istuskelualueita löytyy niin rakennusten katoilta, jalkakäytäviltä, sisäpihoilta kuin järven rannoiltakin, ja ne suorastaan kutsuvat rentoutumaan. Parhaista terasseista on laadittu lukuisia nettioppaita, ja paikalliset antavat enemmän kuin mielellään vinkkejä omista suosikeistaan – ja lähtevät seuraksi korkkaamaan uuden terassisesongin.

PS. Jos matka Torontoon ei jää haaveilun tasolle, vaan pääset tekemään todellisia reissusuunnitelmia, muista katsastaa myös tämä artikkeli kaupungin kätketyistä helmistä!

Lähde kielimatkalle Torontoon!Tutustu tarkemmin

Jaa tämä artikkeli

Viimeisin artikkeli aiheesta: Matkailu