EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
Menu

Toronton 10 kätkettyä helmeä

Toronton 10 kätkettyä helmeä

Kanadan suurimpiin kaupunkeihin kuuluva Toronto tunnetaan etenkin luovista piireistään, yritteliäästä hengestään ja kauniista luonnostaan. Poikkea tavanomaisilta turistireiteiltä ja tutustu kaupunkiin sellaisena, kuin paikalliset sen kokevat. Tässä tulevat Toronton parhaat kätketyt helmet.

1. The Vog Vault

Queen Street Westillä sijaitsee Fluevog-niminen kenkäkauppa, jonka perälle on kätketty yksi Toronton cooleimmista Instagram-kuvauspaikoista. Kyseessä on pieni huone, joka toimi aikanaan pankkiholvina mutta on sittemmin laitettu uuteen uskoon. Tila on sisustettu vanhanaikaisen lukuhuoneen tyyliin, ja kalustukseen kuuluu muun muassa kirjahyllyjä ja muhkea viktoriaaninen sohva. Jujuna on kuitenkin se, että koko huoneen sisusta on keikautettu kallelleen. Esimerkiksi sohva ja matto on kiinnitetty seinälle. Huoneessa on siis mahtavat puitteet luovien, ”painovoimaa uhmaavien” kuvien napsimiseen.

2. Scarborough Bluffs Beach

Tämä Ontario-järven rannalla sijaitseva kultahiekkainen ranta on saanut lempinimekseen ”The Bluffs”. Se kuuluu alueen viehättävimpiin, mutta ei silti ole seudun rannoista tunnetuimpia. Noin kahdeksan kilometrin mittaiselta hietikolta löytyy taatusti mukava tilkku, johon voit levittää pyyhkeesi nautinnollista rantapäivää varten. Mikä parasta, paikka on vain 20–30 minuutin päässä Toronton keskustasta.

3. Kensington Market

Kensington Market on kaukana pelkästä kojujen ja pop-up-putiikkien kokoelmasta – se kattaa kokonaisen boheemin kulmakunnan kauppoja, ravintoloita ja kahviloita. Tämä äärimmäisen cool, keskustassa sijaitseva alue on avoinna käytännössä joka päivä ympäri vuoden. Kävijät voivat poimia mukaansa vintagevaatteita, retroesineitä, taideteoksia, ainutlaatuisia koruja, ekologista kosmetiikkaa ja tuoreita kukkia ja istahtaa sitten kahvin tai välipalan pariin ja katsella ympäröivän markkina-alueen hyörinää.

4. Monkey’s Paw -kirjakauppa

Monkey’s Paw on Toronton kirjakauppojen joukossa aivan oma lukunsa. Paikka on erikoistunut vanhoihin, harvinaisiin ja erikoisiin teoksiin, ja se on täytetty ainutlaatuisilla 1900-luvun kirjoilla. Kiehtovasta liikkeestä löytyy myös Biblio-Mat-niminen myyntiautomaatti, josta voi ostaa kolmella dollarilla sattumanvaraisesti valitun vanhan kirjayllätyksen.

5. Balzac’s Coffee

Liberty Villagen ja Distillery Districtin Balzac’s-kahvilat ovat Toronton sievimpiä paikkoja lattesta nautiskelemiseen – s’il vous plaît! Ketjulla on nykyisin useita toimipisteitä ympäri kaupunkia, ja niistä jokainen on suunniteltu omanlaisekseen heijastamaan kyseisen sijaintipaikan kulttuuria ja paikallishistoriaa. Lisäksi koko kahvilaketju ammentaa perinteisestä ranskalaisesta tyylistä ja eleganssista. Balzac’s painottaa kestävää kehitystä, ja juomien valmistamisessa käytetään reilun kaupan kahvipapuja sekä ympäristöystävällisiä älypaahtimia.

6. Warehouse-ravintola

Warehouse on yksi Toronton siisteimmistä ruokapaikoista. Tilasitpa sitten tacolautasen, nuudelisalaatin tai astetta hienostuneempia köyhiä ritareita, annoksen hinnaksi tulee poikkeuksetta 5,95 dollaria – opiskelijabudjetti kiittää! Ravintola näyttää todella coolilta sekä sisältä että ulkoa päin: puihin ja kattopalkkeihin on ripustettu valoköynnöksiä, ja pitkien puupöytien ympärille on helppo kokoontua suuremmankin porukan kera.

7. Redway Roadin portaikko

Leasidessa sijaitsevan vilkkaan Redway Roadin sivusta lähtee puinen portaikko, joka toimi aikanaan poistumistienä laakson pohjalla sijaitsevalle jätevedenkäsittelylaitokselle. Nykyisin nämä rappuset ovat kuitenkin Toronton kiehtovimpia kätkettyjä helmiä. Merkillisten portaiden alku jää lähes kokonaan puiden kätköön, ja parisataa askelmaa johtavat kauniin metsän lävitse. Siniseksi maalattu, sittemmin haalistunut ja kulunut portaikko saa tuntemaan, kuin astuisit ulos kaupungista ja ajassa taaksepäin.

8. Arthur Conan Doyle -huone

Kokeile salapoliisintaitojasi ja katso, onnistutko löytämään Sherlock Holmesille omistetun huoneen Toronto Reference Librarysta. Arthur Conan Doyle -huone lymyilee kirjaston yläkerrassa, ja se on suunniteltu näyttämään samalta kuin kuuluisan etsivähahmon asunto osoitteessa 221B Baker Street, Lontoo. Huone on sisustettu klassiseen englantilaisen lukuhuoneen tyyliin, mikä tarkoittaa muun muassa puulattioita, antiikkihuonekaluja sekä lattiasta kattoon ulottuvia kirjahyllyjä täynnä Doylen teosten harvinaisia painoksia.

9. Weston

Westonin alueen arkkitehtuuri kuuluu Toronton kauneimpiin, koristeellisimpiin ja historiallisimpiin – ja ajoittain myös erikoisimpiin. Kulje vanhojen puiden reunustamia bulevardeja ja löydä paikkoja, joissa ylväät kirkkovanhukset komeilevat vanhojen tiilitalojen naapurissa. Kesälauantaisin Westonissa järjestetään myös erinomaiset ruokamarkkinat, joissa voit herkutella tuoreilla, kermalla höystetyillä persikoilla tai vaikkapa paahdetuilla maissintähkillä.

10. Chester Hillin näköalapaikka

Tältä puoliympyrän muotoiselta näköalapaikalta avautuu kaunis, alaspäin kaartuva maisema kaupunkiin ja Don Valleyn laaksoon. Toronton asukkaat ovat pitäneet paikan pitkälti salassa, mutta sen löytää Chester Hill Roadin päästä Broadview’n ja Danforthin läheltä; kun näet suuren, maahan maalatun astrologisen pyörän, tiedät löytäneesi perille. Näköalapaikalla kannattaa vierailla ilta-aikaan, kun kaupungin valot loistavat kirkkaina – ja, kuten arvata saattaa, tämä käyntikohde on täysin ilmainen.

Lähde kielikurssille Torontoon!Tutustu tarkemmin

Jaa tämä artikkeli

Viimeisin artikkeli aiheesta: Matkailu