EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Mitä tehdä San Diegossa: 10 parasta vinkkiä

Mitä tehdä San Diegossa: 10 parasta vinkkiä

San Diego tunnetaan nimellä “America’s finest city”, ja mainittu titteli on monellakin tapaa ansaittu. Kaupunki sijaitsee kahden tunnin ajomatkan päässä Los Angelesista ja puolen tunnin etäisyydellä Meksikon rajasta, ja se tarjoaa kaikki ainekset klassiseen Kalifornia-kokemukseen, aina hiekkarannoista monikulttuuriseen tunnelmaan asti. Lisäksi väki on siellä (ainakin omasta mielestäni) ystävällisempää kuin Los Angelesissa.

Siinä missä nopea googletus sanoilla ”things to do in Los Angeles” tuottaa ainakin 20 sivua tuloksia, San Diego -reissun suunnittelu ei kuitenkaan ole aivan yhtä helppoa. Tässä siis kokoamani 10 sisäpiirin vinkkiä siihen, mitä San Diegossa ja sen lähiseuduilla kannattaa tehdä, nähdä ja kokea.

1. San Diego Zoo ja Balboa Park

San Diegon eläintarha on yksi maailman hienoimmista: siellä majailee lähes 800 eläinlajia, joihin lukeutuu myös panda. Vierailuun täytyy varata vähintään puoli päivää, kävijän iästä riippumatta. Päivän jälkipuolisko kuluu mukavasti eläintarhan yhteydessä sijaitsevassa Balboa Parkissa, jonka alueelta löytyy  yli 16 museota, kasvitieteellinen puutarha, taidegallerioita ja taiteilijakylä, golf-kursseja sekä monikulttuurisuuskeskus. Se onkin kaikkien San Diegon -kävijöiden pakollisten käyntikohteiden kärkipäässä.

2. Torrey Pinesin luonnonsuojelualue

Heittäydy keskelle kalifornialaista ulkoilmaelämää ja  suuntaa Torrey Pinesin mahtaville patikointireiteille. Maisemat saavat haukkomaan henkeä, ja kokemus jää varmasti mieleen pitkäksi aikaa.

3. Coronado Island

Coronado Islandille pääsee ainoastaan siltaa pitkin tai lautalla (tai no, uimalla), ja sieltä avautuvat parhaat näkymät San Diegon siluettiin. Puolet saaresta on varattu laivastotukikohdan käyttöön, ja toista puoliskoa hallitsee Hotel Del Coronado, yksi maan ensimmäisistä rakennuksista, jossa on ollut käytössä sähkövalaistus. Jos olet kaupungissa talviaikaan, täällä pääsee kokemaan jotain todella erikoislaatuista: voit luistella vain metrien päässä Tyynestä valtamerestä, palmupuiden varjossa.

4. Cabrillo Monument ja Sunset Cliffs

Cabrillo-monumentti on pystytetty paikkaan, jossa Juan Cabrillo rantautui. Hänen uskotaan olleen historian ensimmäinen eurooppalainen, joka astui nykyisen Kalifornian maaperälle. Monumentilta voi ihailla näköaloja Coronado Islandille, San Diegoon ja jopa Meksikoon, ja niemen pohjoispuolella odottavat paljaat Sunset Cliffsin kalliot, jotka hohtavat auringonlaskussa. Pakkaa piknik laukkuun, asemoidu tänne auringonlaskun aikaan ja seuraa, kuinka surffaajat ratsastavat päivän viimeisillä aalloilla.

5. La Jolla Cove ja Scrippsin akvaario

La Jollassa (“jalokivi” espanjaksi) on Kalifornian laajin merensuojelualue. Ota selfie merileijonien kanssa (kunhan teet sen varovaisesti ja eläimiä kunnioittaen), melo kajakilla läpi suurten levälauttojen ja snorklaile Kalifornialle tunnusomaisten garibaldi-kalojen seurana. Vai onko vesi turhan viileää? Suuntaa siinä tapauksessa Scrippsin akvaarioon ja tarkkaile mereneläviä lähietäisyydeltä kuivemmissa ja miellyttävämmissä olosuhteissa.

6. North Countyn panimokierrokset

San Diegon alueella on eniten lisensoituja käsintehtyjen oluiden panimoita koko Kaliforniassa. Muutamia tunnettuja nimiä ovat muun muassa Ballast Point, Stone Brewing, Karl Strauss, Green Flash ja Pizza Port. Vaikka useimmilla alan yrityksillä on pienpanimoita ja maistelutiloja ympäri kaupunkia, ovat alkuperäiset panimot ehdottomasti näkemisen arvoisia. Jos olet vähintään 21-vuotias, voit osallistua kiinnostavalle panimokierrokselle ja kumota huippuluokan oluttuopillisen tai pari. Äläkä unohda ruokapuolta: San Diegossa hyvä olut nautitaan aina herkullisen ruoan kera, ja tätä tarkoitusta varten panimoiden yhteydessä on myös ravintolat.

7. Kaupunginosat: Little Italy, Gas Lamp Quarter, Hillcrest ja North Park

Yksi San Diegon parhaista puolista on se, että se koostuu lukuisista omaleimaisista kaupunginosista. Little Italyn ylpeys ovat kaupungin parhaimmistoon kuuluvat ravintolat – joista saa paljon muutakin kuin pelkkää italialaista ruokaa. Aloita siis iltasi täältä, ja siirry sitten Gas Lamp Quarteriin drinkeille. Toinen hyvä vaihtoehto on Hillcrest, jossa pääset maistelemaan eksoottisempien keittiöiden antimia ilman keskustan hälyä. Kun lähdet kulkemaan Hillcrestiä halkovaa University Avenueta, päädyt North Parkiin, jossa odottaa loistava kattaus paikallisia käsityöoluita ja live-musiikkia.

8. Valaiden bongailu ja Mission Beach

Joulukuun ja huhtikuun lopun välillä San Diegon edusta on näyttämö kiehtovalle muuttoliikkeelle: tällöin valaat vaeltavat Tyynenmeren kylmistä vesistä Baja Californiaan, missä ne synnyttävät poikasensa. Valaidenbongailuretkille pääsee lukuisista paikoista, joista paras on Mission Bay. Paikka on loistava myös vesiurheiluun, kuten kajakkimelontaan, SUP-lautailuun ja vesihiihtoon. Jos kaipaat rentoa oleilua, mene lahden länsipuolelle, missä aukenevat Mission Beachin loputtomat hiekkarannat.

9. Tijuana

Heti Meksikon rajan toisella puolella odottaa Tijuanan kaupunki. Vaihda siis hetkeksi maata ja käy treenaamassa espanjaasi sekä maistelemassa autenttisia meksikolaisen keittiön antimia. Tijuanasta löydät myös parhaat matkamuistot: paikalliset käsityöt ovat huippuhienoja, ja niitä saa hankittua lukuisista paikoista. Muista ottaa mukaan passi ja mahdollinen opiskelijaviisumi. Retki on ehdottomasti vaivan arvoinen, mutta paluu San Diegoon voi viedä jopa muutaman tunnin, eli ota tämä huomioon suunnitelmia tehdessäsi.

10. Temecula

San Diegosta ei tarvitse matkata kuin tunti, ja olet Kalifornian hienoimpien viinitilojen äärellä. Suosittelen etenkin Temeculaa, jonne voi lähteä päiväksi tai vaikka kokonaiseksi viikonlopuksi. Alueelta löytyy kokonaiset 35 viinitilaa, joiden tarjonta vie kielen mennessään. Voit tehdä kokemuksestasi todella erityisen varaamalla kuumailmapallolennon auringonlaskussa.

Lähde oppimaan englantia San DiegoonTutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Opi kieli maailmalla! Voit valita 12 kielestä ja yli 50 mahtavasta kaupungista.

Tutustu tarkemmin