EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Parasta Bostonissa: Elä kuten paikalliset

Parasta Bostonissa: Elä kuten paikalliset

Boston tunnetaan parhaiten Amerikan vallankumouksen syntysijana ja kaupungissa näkyykin paljon viittauksia historiaan. Vaikka opastettu kierros kaupungissa näyttääkin kaupungin tärkeät historialliset kohteet, niin parasta Bostonissa (tai kaikissa muissakin matkakohteissa) on tutustua paikkoihin joista paikalliset todelliset rakastavat. Jos ikinä päädyt Bostoniin, niin tässä on neljä asiaa jotka sinun on ehdottomasti tehtävä:

HEYTTÄYDY MUKAAN YLIOPISTOELÄMÄÄN – IÄSTÄSI RIIPPUMATA

The Greater Boston –alueella on yli 100 erilaista yliopistoa. Tämä opiskeluun keskittyvä alue tekee kaupungista nuorekkaan ja luo upeaa fiilistä. Sekä paikalliset opiskelijat että turistit voivat nauttia inspiroivista aluista ja museoista joita löytyy huippukuuluisista yliopistoista kuten MIT ja Harvard. Mutta entä jos museot eivät kiinnosta? Ota mukaan suosikki kirjasi, istahda alas kahvilassa Boston Universityn vieressä ja vain nauti upeasta ilmapiiristä; sinun ei todellakaan tarvitse osallistua luennoille kokeaksesi kaupungin upeaa opiskelutunnelmaa.

FREEDOM TRAILIN PÄÄSTÄ LÖYTYY HERKKUJA

Haluatko kokea Bostonin historian parhaat palat? Suuntaa Freedom Trailille, 4 kilometrin punatiilipolulle joka vie sinut kaikkien tärkeimpien nähtävyyksien ohi, kuten the Boston Common, Old North Church sekä USS Constitution. The Paul Revere House on polun pohjoispäässä, historiallisessa italialaisosassa kaupunkia. Kun pääset paikalle, kannattaa ottaa kaikki matkasta irti ja herkutella italialaisittan – kaupungin paras herkku on nimittäin cannoli! Paikalliset kinastelevat siitä mikä kahvila tarjoaa parasta herkkua, mutta päädyt sitten Mike’s:ille tai Modern Pastry Shopiin, vievät herkut kielesi varmasti. Pitkät jonot näissä kuppiloissa saattavat turhaututtaa, mutta odotus on kyllä sen arvoista!

MERELTÄ NÄET KOKO KAUPUNGIN

Bostonilaiset rakastavat asua meren äärellä. The Charles –joki erottaa Bostonin läheisestä Cambridgen kaupunkista, ja kesäisin joenvarsi on pullollaan onnellisia ihmisiä piknikillä. Bostonin satama täyttyy kesäisin purjeveneistä, ja turistille on tarjolla monenlaisia risteilyjä opastetuissa kierroksista bilepaatteihin. Jos satut kaupunkiin Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivänä (4.7.), niin vuokraa kajakki ja suuntaa merelle ihailemaan ilotulituksia – parempaa katsomoa et kaupungista löydä.

MAISTELE “FENWAY FRANKIA” ERÄTAUOLLA

Et voi vierailla Bostonissa, tai jutella bostonilaiselle, ilman mainintaa urheilusta. Vaikka et tietäisi baseballin säännöistä mitään, niin ikoninen Fenway Parkin stadion on näkemisen arvoinen. Useat turistikierrokset näyttävät reitillään vanhan stadionin ympäristön ja kertovat sen värikkään historian. Jos haluat elää kuin todellinen bostonilainen urheilufani, on sinun käytävä stadionilla Red Soxin pelissä seisomapaikoilla. Erätauolla on nautittava Fenway Frank (paikallinen nimitys hot dogille) ja pelin jälkeen suunnattava johonkin lähistön baareista juhlimaan voittoa (tai ottamaan pari suruun).

Bostonissa on siis kaikkea! Historiaa ja kulttuuria, huikean herkullista ruokaa ja urheilua. Näiden neljän jälkeen olet jo monta askelta lähempänä aitoa bostonilaisuutta.

Kielikurssille Bostoniin?Tutustu Tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa