EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

10 Netflix-sarjaa saksan opiskeluun

10 Netflix-sarjaa saksan opiskeluun

Saksan oppiminen on rehellisesti sanottuna melko haastavaa: kielioppi ei ole sieltä helpoimmasta päästä, ja sama pätee sanastoon ja ääntämykseen. Kaikista paras ja tehokkain keino saksan omaksumiseen onkin opiskella sitä paikan päällä, mutta kielitaidon kehittäminen onnistuu silti myös omalla kotisohvalla löhöillen – katselet vain urakalla loistavia saksankielisiä Netflix-sarjoja!

Etkö oikein tiedä, mistä lähteä liikkeelle? Ei huolta: listaamme alla 10 sarjasuosikkiamme saksan treenaamiseen. Lisäbonuksena jokainen mainitsemistamme sarjoista on kuvattu Saksassa, eli kielen ohella tutustut myös aitoihin saksalaismaisemiin. Aivan kaikkia mainitsemistamme sarjoista ei ole vielä saatu Suomen Netflixiin, mutta toivomme, että näin tapahtuu pian.

Jos olet edennyt kieliopinnoissasi jo melko pitkälle, ole rohkea ja jätä tekstitykset pois. Mutta vaikket vielä pärjäisi ilman, sarjojen katselu auttaa joka tapauksessa merkittävästi esimerkiksi oikeaoppisen ääntämyksen hahmottamisessa sekä luonnolliselta kuulostavan puhetyylin omaksumisessa.

Viel Spaß!

1. Dark

Jos Stranger Things tai Twin Peaks kuuluu suosikkisarjoihisi, Dark on juuri sinua varten! Se tapahtuu kuvitteellisessa Wendenin kaupungissa, ja juoni perustuu kadonneen lapsen mysteerille sekä tapaukseen liittyvään neljään perheeseen, joiden elämät limittyvät toisiinsa monella tapaa.

Tämä kuvaus ei ehkä kuulostanut järin mielenkiintoiselta, mutta sarjan synkkä, kieroutunut ja kauhua herättävä tunnelma sekä visuaalisesti hieno kuvaamistapa koukuttavat todella tehokkaasti. Et todennäköisesti malta lopettaa katselua, ennen kuin olet tuijottanut läpi koko tuotantokauden.

Ja kun tuo kausi sitten loppuu, ei edes tarvitse masentua: Netflix vahvisti hiljattain, että kakkoskautta tuotetaan parhaillaan ja se julkaistaan pikapuoliin.

2. Türkisch für Anfänger

Tämä vuonna 2006 käynnistynyt komediasarja keräsi hyvin pian valtavan katsojakunnan, ja kahdesta sen näyttelijästä on sittemmin tullut suosituimpia näyttelijätähtiä.

Türkish für Anfänger sijoittuu Berliiniin, ja sen päähenkilö on 16-vuotias Lena, jonka elämä tuntuu hajoavan käsiin, kun äiti menee yllättäen kihloihin turkkilaisen poliisin kanssa. Mahtavassa sarjassa kohtaa kaksi erilaista maailmaa, ja se näyttääkin, kuinka tärkeää suvaitsevaisuus on. Samalla sarja kuitenkin kertoo monikulttuurisen yhteiskunnan todellisuudesta ja siihen liittyvistä ongelmista.

Etkö meinaa saada tästä sarjasta tarpeeksesi? Siitä on tehty myös elokuva – ja kyllä, sekin löytyy Netflixistä.

3. Bad Banks

Tämän saksalaisen sarjahitin voi kiteyttää kolmeen seikkaan: jännittävään käsikirjoitukseen, erinomaisiin näyttelijöihin ja upeaan kuvaukseen.

Bad Banks tapahtuu sijoituspankkien maailmassa, ja siinä hypitään Frankfurtista Luxemburgiin ja Lontooseen. Sarja seuraa nuorta pankkiirinaista, jonka ura lähtee rakettimaiseen nousuun. Matka on kuitenkin piinaava, ja sen aikana päähenkilö päätyy aina vain lähemmäs työnantajapankkinsa synkkää ydintä.

Valtaa, vapautta, statusta ja jännitystä – Bad Banksin katselu herättää tunteita toisensa perään, mikä takaa, että jäät tuijottamaan ruutua tuntikausiksi.

4. Babylon Berlin

Tämä on ehdottomasti kallein sarja, joka Saksassa on koskaan tuotettu – ja sen huomaa.

Babylon Berlin ajoittuu loistokkaalle, kukoistavalle 1920-luvulle, ja sen keskiössä on komea poliisi nimeltä Gereon Rath. Hänet siirretään Kölnistä Berliiniin, missä hänen tehtävänsä on paljastaa, mitä paikalliset jengit tekevät kulissien takana. Tutkimukset johdattavat hänet huumeiden, korruption ja ääriaatteiden pimeään maailmaan.

Sarja on mahtava saksan opiskeluun, mutta se on yhtä loistava myös historian ystäville. Lavastus on suorastaan täydellinen, ja sarjaa katsomalla pääsee todella kurkistamaan, miltä elämä Saksassa näytti Weimarin tasavallan aikana (eli kahden maailmansodan välisenä ajanjaksona).

5. Charité

Tämä historiallinen sairaalasarja ajoittuu vuoteen 1888. Sen tapahtumapaikkana on Euroopan suurin klinikka Charité Berlin, missä kuuluisat tutkijat Rudolf Virchow ja Ernst von Bergmann sekä kolme tulevaa Nobelin palkinnon saajaa, Robert Koch, Emil von Behring ja kemoterapian keksijä Paul Ehrlich, kilpailivat menestyksestä omilla tutkimusaloillaan.

Charité on paitsi koukuttava, myös opettavainen. Sitä katselemalla opit saksaa, mutta samalla saat uutta tietoa lääketieteen historiasta sekä politiikan käänteistä Saksassa 1800-luvun lopulla.

6. Dogs of Berlin

Saksassa rakastetaan rikossarjoja ja komediaa, ja Dogs of Berlinissä yhdistyy omaperäisellä tavalla kumpikin genre.

Juonen keskiössä on kaksi poliisia, joiden tehtäväksi tulee ratkaista kuuluisan saksalais-turkkilaisen jalkapallotähden murha. Toinen poliiseista pyrkii oikeuden toteutumiseen lain rajamailla, kun taas toinen käyttää tapahtunutta rikosta omaksi hyödykseen. Sarja on pökerryttävä sekoitus jengejä, huumeita, kiristystä, korruptiota, petoksia ja yhteisön kontrollia.

7. Berlin Station

Tässä kohtaa varmaan jo mietit, miksi Berliini kiehtoo saksalaisia sarjantekijöitä niin kovasti. Maasta löytyy tosiaan monia muitakin huippukaupunkeja, mutta pääkaupunki tarjoaa silti ainutlaatuisen (ja helposti tunnistettavan) ympäristön sarjalle kuin sarjalle – myös Berlin Stationille.

Sarjan ensimmäisellä kaudella analyytikko Daniel Miller komennetaan Saksaan suosittamaan salaista tehtävää. Vaikuttaa siltä, kuin hänet siirrettäisiin Saksan salaisen palvelun pääkonttorille aivan tavanomaiseen tapaan, mutta tosiasiassa Miller on paikalla löytääkseen henkilön, joka vuotaa arkaluontoisia tietoja julkisuuteen. Selvitystyönsä lomassa Miller joutuu kohtaamaan myös oletettuja islamisteja sekä saksalaisten työtovereidensa vastarintaa.

8. Stromberg

Jos Konttori-sarja on yksi suosikeistasi, Stromberg kuuluu ehdottomasti katselulistallesi – etenkin, jos tahtoisit oppia saksaa. Toisin kuin alkuperäisestä brittisarjasta tehty amerikkalaiskopio, Stromberg on ottanut Konttorista vain perusidean ja rakentanut sen pohjalta jotakin aivan uutta.

Jos haluat täydentää saksan opintojasi lämpimällä huumorilla ja aimo annoksella saksalaista sarkasmia, edessä on kuusi kautta hekottelua.

9. Weissensee

Kaksi perhettä, kaksi elämää, kaksi kohtaloa ja yksi kahtia jaettu kaupunki. Tähän tiivisty olennaisin Weissensee-draamasarjasta, joka sijoittuu 1980-luvun lopun Berliiniin (emme mahtaneet mitään – listalle oli yksinkertaisesti pakko valita vielä yksi pääkaupunkiin liittyvä sarja!).

Weissenseessä keskitytään tärkeisiin historiallisiin tapahtumiin, kuten Berliinin muurin murtumiseen ja Saksan markan käyttöönottoon, sekä siihen, kuinka ne muovasivat ihmisten elämää jakautuneessa kaupungissa.

10. Parfyymi (Parfum)

Tämä sarja pohjautuu Patrick Süskindin kuuluisaan Parfyymi-romaaniin, mutta se ei tarkoita, että tekijät olisivat yksinkertaisesti muuttaneet kirjan sarjamuotoon. Sen sijaan romaanista napattiin pelkkä lähtöasetelma, jonka pohjalta rakennettiin nykypäivään sopiva minisarja.

Parfyymin päähenkilönä on nuori profiloija, joka yrittää epätoivoisesti ratkaista joukon raakoja murhia, joihin liittyy viisi entistä sisäoppilaitoksen oppilasta. Sarjan kuudessa jaksossa siirtyillään menneisyydestä nykyhetkeen, ja se on synkkä ja hermoja raastava – ja ehdottomasti katselumaratonin arvoinen.

Ota seuraava askel opinnoissasi ja lähde kielikurssille Saksaan!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Testaa kielitaitosi muutamassa minuutissa!

Tutustu tarkemmin