EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Top 10 rantakaupungit

Top 10 rantakaupungit

Elämä hymyilee, kun aurinko paistaa. Valmistaaksesi sinut tuleviin helteisiin, olemme koonneet listan parhaista kesäkaupungeista. Upeista paratiisirannoista merenrantametropolien sykkeeseen – löydät näistä varmasti itseellesi unelmien kohteen lomien viettämiseen.

1. Miami, USA

Kuka ei ole unelmoinut Miami Beachillä rentoutumisesta? Harva kaupunki pystyy kilpailemaan Miamin kanssa kesäaikaan, kun yöt ovat pitkiä ja juhlat villejä. Upeilla rannoilla ja maailmankuuluilla juhlilla siunattu Miami on ainoa laatuaan. Se on yhtä upea kuin elokuvissa ja yhtä monipuolinen kuin mikä tahansa muu suurkaupunki. Vältä ruuhkat ja suuntaa Virginia Key’lle tai koe Miamin taika South Beachillä.

2. Barcelona, Espanja

Barcelona on yksi maailman hienoimmista rantakaupungeista. Älä kuitenkaan erehdy luulemaan Katalonian pääkaupunkia vain hiekkarannanpätkäksi – tämä on kaupunki isolla K:lla. Käyskentele välimerellisiä katuja pitkin ja tutustu tapaskulttuuriin  historiallisessa Ciutat Vellan kaupunginosassa. Nauti auringonlaskusta  Park Güellissä tai Mt Tibidabon huipulla ja suuntaa askeleesi kohti vilkasta ja värikästä yöelämää.

3. Nizza, Ranska

Barcelona ei ole Euroopan ainoa upea rantakohde. Nizza, Ranskan Rivieran helmi, tunnetaan eleganteista palmujen reunustamista bulevardeistaan ja henkesälpaavan kauniista rannoistaan. Cannesin ja Monacon glamour ei ylety Nizzaan asti, vaan kaupungin ylpeys onkin rento ja autenttinen ilmapiiri, väläimerelliset herkut sekä letkeä merenrantaelämä.  Kaupungin sydän, Promenade des Anglais, houkuttelee päivittäin tuhansia ihmisiä nauttimaan upeista näkymistä.

4. Kapkaupunki, Etelä-Afrikka

Kapkaupungissa yhdistyvät luonnon kauneus ja urbaani maisema. Kiipeä Pöytävuorelle ihailemaan Kapkaupungin sykkivää keskustaa ja rosoista rantaviivaa, harjoittele tinkimistä St. George’s Mallilla ja Greenmarket Squarelle tai upota varpaasi Camps Bayn valkoiseen hiekkaan. Äläkä unohda maistaa surf and turf -herkkuja!

5. San Diego, USA

San Diego on kuuluista lukuisista maailmanluokan rannoistaan ja lähes vuoden ympäri kestävästä suopeasta säästään. Sen jälkeen, kun olet nauttinut ikonisen Mission Beachin rentouttavasta ilmapiiristä ja opetellut rullaluistelua boardwalkilla, voit sukeltaa Wreck Alleyn upotetuille laivoille tai snorklailla La Jollan rantavesissä. Muista nauttia myös San Diegon legendaarisen katukeittiön antimista: perinteisistä hodareista ja hampurilaisista aina tacoihin – nämä herkut pitävät huolen, että jaksat aamusta iltaan ja yöhön.

6. Tamarindo, Costa Rica

Costa Rica on syystäkin monien suosikki – maa on henkeäsalpaavan kaunis. Tyynenmeren rannalla sijaitseva Tamarindo  tunnetaan upeista rannoistaan ja eläväisestä yöelämästään. Lisää vielä listaan läheiset luonnonpuistot ja olet löytänyt voittoisan yhtälön. Parque Nacional Marino Las Baulas Tamarindon rajalla tarjoaa täydellisen paikan rannalla rentoutumiseen, sukeltamiseen ja kilpikonnien pelastustöissä auttamiseen.

7. Honolulu, USA

Havaijin pääkaupunki Honolulu on täydellinen lähtöruutu Tyynen valtameren ihmemaahan tutustumiseen. Kaupunki tunnetaan rennosta rantakulttuuristaan – paikalliset harrastavat surffausta ruokatunnillaan ja pukeutuvat sandaaleihin töihin mennessään. Kuuluisa Waikiki beach sijaitsee vain kävelymatkan päässä Kalakaua Avenuesta – Honolulun pääkadusta. Muista varata aikaa Diamond Head -tulivuoreen tutustumiseen ja Manoan putouksille patikoimiseen.

8. Rooma, Italia

Aina ei tarvita rantaa, jotta kesästä voi nauttia. Vain harva asia voittaa Italian pääkaupungista nauttimisen auringonpaisteessa, jäätelö kädessä. Rooma takaa matkaajalle lähes poikkeuksetta hyvän sään, uskomattomat makuelämykset sekä henkeäsalpaavan sightseeing-kierro0ksen. Historia on läsnä joka nurkan takana; Kolosseumista Espanjalaisiin portaisiin ja Pantheoneen – Rooman kadut ovat museo itsessään.

9. Brighton, Iso-Britannia

Brighton on Iso-Britannian viileyden pääkaupunki – ja kyllä, myös Iso-Britanniassa saadaan nauttia auringosta ainakin muutaman viikon ajan. Brighton tunnetaan vaihtoehtoisesta otteestaan elämään, trendikkäistä putiikeistaan, eleganteista baareistaan ja indie-kahviloistaan. Kaupungin rantaa reunustavat ravintolat ja yökerhot, jotka tekevät siitä kesälomailijan ykköskohteen. Ja mikä parasta – Lontoo on vain tunnin matkan päässä!

10. Bournemouth, Iso-Britannia

Bournemouthista löytää aidon brittiläisen kesätunnelman. Kaupunki on rakentunut rannan ympärille ja onneksi se onkin yksi Iso-Britannian aurinkoisimmista kohdista. Lähes joka päivä täällä on rantapäivä. Laaja opiskelijakunta on tehnyt Bournemouthista yhden Iso-Britannian eläväisimmistä yöelämän keskuksista ja kaupunki tunnetaankin myös loistavasta livemusiikkitarjonnastaan.

Tutustu kohteisiimmeTutustu Tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa