EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

5 unelmamatkaa ympäri maailman – minne sinä suuntaisit?

5 unelmamatkaa ympäri maailman – minne sinä suuntaisit?

Kuvittele, kuinka pakkaat laukkusi, nappaat kiireesti passisi ja ryntäät ulos ovesta, hyppäät lentokentälle vievään junaan ja ehdit portille juuri ajoissa. Puhelimesi laturi jäi kotiin eikä aamukahville ollut aikaa, mutta et piittaa. Olet odottanut tätä hetkeä kuukausitolkulla ja unelmoinut siitä lapsesta saakka, ja nyt se on vihdoin koittanut: maailmanympärimatka alkaa.

Luulen, että jokainen on joskus haaveillut kyseisestä hetkestä ja siitä, kuinka tuo “kerran elämässä” -kokemus on juuri alkamaisillaan. Luulen myös, että olemme kaikki suunnitelleet tarkalleen, minne kyseisessä tilanteessa matkustaisimme. Kysyin muutamilta mahtavista työkavereistani, minne he suuntaisivat ja miksi, jos he saisivat tehdä kolmen pysähdyksen matkan maailman ympäri.

1. Isabelle: Helsinki – Tokio – Honolulu

Helsinki: Suomen pääkaupungista löytyy kaikki, mitä tarvitsen ollakseni onnellinen: hienoa designia, eloisia kahviloita ja henkeäsalpaavaa arkkitehtuuria, jota ihailla kofeiinipiikin innoittamilla kävelyretkillä – trendikkäistä taide- ja huonekaluostoksista haaveillen.

Tokio: Minua kiehtovat japanilaisen kulttuurin kontrastit ja maan historia – äläkä edes kysy paikallisesta ruoasta tai siitä, että Tokiossa on kissakahviloita. Mielestäni tämän hullun ja värikkään kaupungin vilske tasapainottaa täydellisesti seuraavaa kohdettani.

Honolulu: Haluan oppia surffaamaan, ja veikkaan, että Havaiji on paras mahdollinen paikka niellä suuret määrät merivettä ja yrittää epätoivoisesti pysyä pystyssä suffilaudalla. Olen monesti kuvitellut itseni loikoilemassa riippumatossa, syömässä ananasta ja keskustelemassa aaltojen surffauskelpoisuudesta – ukulelen soidessa taustalla, totta kai.

2. Lena: Kapkaupunki – Soul – San Francisco

Kapkaupunki: Tämä on paikka, jonka olen aina halunnut nähdä. Olen kuullut, että Kapkaupungissa on trendikäs kulttuuri, josta ei pidetä paljon meteliä mutta joka kaikkien pitäisi kokea jossakin vaiheessa elämää. Lisäksi rakastan norsuja, ja olisi aivan mahtavaa nähdä sellainen luonnollisessa elinympäristössään.

Soul: Olen kuullut, että tällä kaupungilla on sielu. Anteeksi, oli pakko. Jos ollaan rehellisiä, niin voisin lähteä tänne ihan vain ruuan takia. Googleta samgyupsal, dakgalbi ja gogigui – sen jälkeen ymmärrät, mistä puhun.

San Francisco: Tämä on yksi niistä Amerikan “pakko nähdä” -kaupungeista, joita en ole vielä nähnyt. Se on aivan meren äärellä ja täpötäynnä leipomoita, ja vilpoisen sään ansiosta siellä voi pukeutua pehmoisiin villapaitoihin, mikä tekee siitä täydellisen paikan. Kaiken lisäksi se on aivan USA:n mahtavimpien maisemien äärellä.

3. Tom: Barcelona – Bangkok – Sydney

Barcelona: Lomamatka ei ole täydellinen, jos siihen ei sisälly vierailua Espanjan kulttuuripääkaupunkiin. Missä muualla voin lompsia rannalta kauppoihin ja sieltä baariin ilman, että matkan varrella iskee tylsistyminen tai nälkä? Kaupungin coolin tyylikäs fiilis on juuri se fiilis, joka puhuttelee minua parhaiten.

Bangkok: Thaimaan pääkaupunki on aivan sekopäinen, enkä vain saa siitä tarpeekseni. Ensimmäinen pysäkkini ovat mahtavat katuruokakojut, joiden herkullisesta tarjonnasta ei tarvitse maksaa kuin pikkuhiluja. Sitten suuntaan megaluokan ostoskeskuksiin keskelle kulutuskulttuuria, jolla on täällä oma kahjo, aasialainen vivahteensa.

Sydney: Mikään ei voita kaupunkia, jossa voi surffata ja katsella aalloilta pilvenpiirtäjiä. Rento tunnelma tulee varmasti tarpeeseen (todella) pitkän lentomatkan jälkeen; koska Australia oli ennen osa Isoa-Britanniaa, ei kulttuuri kuitenkaan tunnu siltä, että ollaan tuhansien kilometrien päässä kotoa.

4. Yagmur: Pariisi – Kapkaupunki – New York

Pariisi: En osaa kuvitella parempaa paikkaa maailmanympärimatkan aloittamiseen kuin valojen ja rakkauden kaupunki. Pariisissa on loputtoman paljon historiaa sekä ylenpalttiset taide- ja kulttuuripiirit. Kävisin moikkaamassa Mona Lisaa Louvressa, tekisin ostoksia Champs-Élysées’llä ja kruunaisin päivän juusto- ja viinipiknikillä Eiffel-tornin juurella.

Kapkaupunki: Tästä kaupungista löytyy kaikkea: aurinkoisia rantoja, häikäiseviä näköaloja ja ystävällistä väkeä. Aloittaisin vierailuni loikoilemalla jollakin piilossa olevista hiekkarannoista, ja suuntaisin sitten ylös Pöytävuorelle. Kapkaupungissa on henkeäsalpaavat maisemat, joten en myöskään keksi parempaa paikkaa varjoliidon kokeiluun. Jos rakastat eläimiä yhtä paljon kuin minä, et voi poistua ennen kuin olet käynyt safarilla tai vieraillut afrikanpingviinien yhdyskunnan luona Boulders Beachilla.

New York: En keksi matkalleni mitään parempaa loppuhuipennusta kuin maailman pääkaupunki. New Yorkissa on niin paljon kuuluisia kaupungiosia ja nähtävyyksiä, että voisin kävellä ympäriinsä päivätolkulla ja vain fiilistellä kaikkea näkemääni. Tämä kaupunki saa tuntemaan, että mikä vain on mahdollista! Eikä sovi unohtaa, että täältä löytyvät monet maailman parhaista ravintoloista ja baareista.

**5. Kaisa: Sydney – Honolulu –New Orleans

**

Sydney: Olisi aivan ihanaa viettää laiska viikko Sydneyn hipsteritaivaassa ja ottaa näin kunnon startti matkalleni maailman ympäri. Oleilisin kahviloissa, kävisin konsertissa maailmankuulussa Sydneyn oopperatalossa ja ottaisin aurinkoa Bondi Beachillä, totta kai. Retket Brisbaneen ja läheiselle Fraser Islandille täydentäisivät mukavasti vierailuni kengurumaahan.

Honolulu: Miksi käydä vain yhdessä mahtavassa rantakaupungissa, kun voi matkustaa toiseenkin? Viettäisin seuraavan viikon paratiisimaisen Havaijin leppoisasta meiningistä nauttien. Viipyisin kaksi ensimmäistä päivää Honolulussa, ja kolmantena hyppäisin lentokoneeseen ja suuntaisin Mauille, missä chillaisin loppuviikon rannalla.

New Orleans: Haluaisin nähdä Los Angelesin tai tutustua San Franciscoon, mutta luulen, että paluumatkalla Eurooppaan pysähtyisin kuitenkin viikoksi tai kahdeksi New Orleansiin. Uppoutuisin kaupungin mahtavan monipuoliseen kulttuuriin ja musiikkiskeneen, ja söisin vatsani kipeäksi Amerikan parhaista herkkuruoista.

Kierrä maailma ja opi samalla kieliä!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Opi kieli maailmalla! Voit valita 12 kielestä ja yli 50 mahtavasta kaupungista.

Tutustu tarkemmin