EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Virtuaalikierros Euroopassa: Koe kuusi kaupunkia verkossa

Virtuaalikierros Euroopassa: Koe kuusi kaupunkia verkossa

Kotona istuminen voi olla turhauttavaa – etenkin kun miettii, kuinka monia upeita nähtävyyksiä Euroopassa odottaa. Kaikeksi onneksi kotona pysyttelyn ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa, että maanosamme hienoimmat maisemat ja kulttuurin kohokohdat jäisivät sinulta täysin välistä. Monet maat ja kaupungit tarjoavat nimittäin luovia tapoja tutustua parhaisiin matkailukokemuksiinsa verkossa. Virtuaalikierros Euroopassa saa ajan kulumaan siihen saakka, että pääset ihailemaan nähtävyyksiä paikan päällä. Onneksi matkan odottelu melkein yhtä ihanaa kuin itse matka!

Tässä on muutamia Euroopan kaupunkeja, joihin voit tutustua etänä:

1. Lontoo

Ison-Britannian monipuolinen pääkaupunki on paikka, joka jokaisen pitäisi nähdä – ja niin on myös sen virtuaalitarjonta. Lontoon kuuluisat nähtävyydet, kuten Buckinghamin palatsi ja parlamenttitalo, ovat avanneet virtuaaliset ovensa yleisölle, ja voit myös tarkastella kuuluisia maamerkkejä lähemmin klikkaamalla London Eyen huipulta aukeavasta näkymästä paikkoja, joihin tahdot mennä.

Tällaisilla kierroksilla näet Lontoon majesteettiset nähtävyydet ilmaiseksi omalta kotisohvaltasi käsin. Virtuaalikierroksissa on myös eräs iso plussa: niihin tallennetuissa 360 asteen näkymissä Big Ben ei ole vielä rakennustelineiden peitossa.

Jos etsit tekemistä viikonlopulle, mikset myös katsastaisi, mitä Lontoon tapahtumatarjonnassa on luvassa? Katsele jokin National Theatren livestriimatuista näytelmistä tai etsi muita tapahtumia, joissa voit kokea annoksen Lontoota.

2. Pariisi

Oletko aina haaveillut seisovasi korkealla elegantissa rautarakennelmassa, joka Eiffel-torninakin tunnetaan, ja katselevasi Ranskan pääkaupunkia koko loistossaan? Google Mapsin katunäkymien ansiosta pääset näihin suurenmoisiin maisemiin omassa olohuoneessasi ja saat kokemuksen, joka on nautinnollinen myös niille, joita vaivaa korkeanpaikankammo.

Haaveksitko myös siitä, että pääsisit kurkistamaan ranskalaisten glamourintäyteiseen elämään? Nauti maistiainen ranskalaista kulttuuria katsomalla La Comédie-Française -teatterin esityksiä – mikä on muuten samalla loistava tapa harjoitella ranskan kieltä! Voit myös kierrellä Musée d’Orsayssa ja ihastella upeaa taidetta 1800- ja 1900-luvuilta.

3. Berliini

Berliini on yksi Saksan tärkeimmistä kulttuurikeskuksista: se tarjoilee laajan kattauksen esityksiä, tapahtumia ja mahtavia illanviettopaikkoja. Kaikeksi onneksi osa näistä lukemattomista mahdollisuuksista on tarjolla myös etänä. Suosittu Schaubühne-teatteri on luonut verkko-ohjelmiston, jonka päivittäisten esitysten parissa aika kuluu rattoisasti.

Esitykset alkavat joka ilta kuudelta, ja niiden avulla voit tuoda hieman Berliinin kulttuuria omaan kotiisi. Kaikissa esityksissä ei ole tekstitystä, eli viihteen lisäksi saat harjoitusta saksassa ja koet, että olet käyttänyt aikasi tuottoisasti. Varsin tervetullutta vaihtelua sille, että yrität kaivaa Netflixistä uutta katsottavaa!

Kaipaatko hauskoja illanviettoja kavereiden kanssa? Et todellakaan ole ainoa. Kaikeksi onneksi Berliinin klubit ovat päättäneet ryhtyä toimiin bileiden puutetta vastaan. Virtuaalisissa klubi-illoissa pääset kuuntelemaan varta vasten räätälöityjä DJ-settejä ja tamppaamaan kotisi tanssilattiaa. Tämä on loistava tapa kuluttaa aikaa ja antaa mahdollisuuden juhlia koko perheen kera. (Volyymia ei kuitenkaan kannata kääntää ihan klubilukemiin – pidetään naapurisopua yllä!)

4. Rooma

La bella vitan vietto Italian pääkaupungissa saa ehkä odottaa, mutta voit silti saada hyvän käsityksen siitä, miltä kaupungin kapeilla kujilla näyttää.

Youtuben Prowalk Tours -kanavalle on ladattu HD-laatuinen Rooman kävelykierros. Pääset kulkemaan kaupungissa yli viiden tunnin ajan (kyllä, viiden!) ja kokemaan sen äänet ja näkymät niin realistisesti kuin omien kotiseiniesi sisällä on mahdollista. Saat tietoa muinaisista raunioista samalla, kun vaeltelet virtuaalisesti pitkin mukulakivikatuja, ja voit katsella Colosseumia ja muita kuuluisia nähtävyyksiä lähietäisyydeltä.

Jos tahdot uppoutua Rooman kulttuuriin, voit myös vierailla Vatikaanin museoissa verkossa. Saat 360 asteen näkymän Sikstuksen kappelista ja muista vaikuttavista museon osioista, jotka teleporttaavat sinut suoraan Rooman maineikkaimpiin, historian täyttämiin huoneisiin.

5. Dublin

Dublinissa on aina luvassa paljon craicia (eli hauskaa, mikäli et vielä tunne Irlannin slangia). Kun odottelet reissua kaupunkiin, joka yhdistää viehkeästi Temple Barin kaltaiset historialliset kaupunginosat ja satama-alueen modernit seudut, voit saada ensivaikutelman kaupungista verkossa.

Virtual Visit Tours antaa sinulle mahdollisuuden tehdä asioita, jotka monet Dublinin-matkaajat tahtovat kokea: voit esimerkiksi kulkea Liffey-joen poikki Ha’penny Bridge -siltaa pitkin, kurkistaa ikoniseen Guinnessin panimoon ja ihailla kuuluisaa Pyhän Patrickin katedraalia.

Rakastatko tietovisoja tunnelmallisissa pubeissa? Dublin vastaa myös tähän tarpeeseen virtuaalivisoilla, joihin voit osallistua ystäviesi kanssa – hauskuus on taattu!

Jos tahdot toteuttaa kunnollisen Irlanti-reissun, matkaohjelmaasi täytyy ehdottomasti kuulua myös retki vehreän saaren upeille rannikoille. Länsi-Irlannissa sijaitsevat Cliffs of Moherin rantakalliot ovat huippukohde jokaiselle matkaajalle, ja niiltä avautuu yksi Euroopan henkeäsalpaavimmista näkymistä. Normaalisti nämä jyrkät kalliomuodostelmat, jotka kohoavat Atlantin pauhaavien aaltojen ylle, ovat kolmen tunnin ajomatkan päässä Dublinista. Kotisohvallasi pääset kuitenkin niille virtuaalisesti yhdellä klikkauksella.

6. Barcelona

Kun tarvitset elämääsi hieman kesäistä tunnelmaa, voit katsastaa verkosta Barcelonan kohokohdat. Kaupunki tarjoaa erilaisia maksullisia tapahtumia, mutta tällä verkkosivulla saat 360 asteen kokemuksia monista paikallisista käyntikohteista aivan ilmaiseksi.

Seiso siis rannalla ja nauti kimmeltävästä merimaisemasta, katsele aurinkoisen kaupungin kattojen yllä avautuvaa näkymää Parc Güellissa tai kurota virtuaalinen kaulasi La Sagrada Famílian tornien huipulle.

Tällaiset virtuaalikokemukset eivät ole ainoastaan loistavaa ajanvietettä, vaan niistä on myös paljon apua seuraavan matkasi suunnittelussa. Ehkä alat kokoamaan listaa kaupungeista, joissa tahtoisit vielä joskus vierailla, tai ryhdyt tutkimaan tarkemmin unelmiesi kohteita – tavatkaamme näissä paikoissa ennemmin kuin arvaammekaan!

Kun pääset taas matkalle, mikset suuntaisi johonkin näistä paikoista opiskelemaan kieltä?Tutustu EF Kielimatkoihin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa