Opi englantia

Haluatko oppia englantia, mutta et ole varma mistä aloittaa? Tai oletko opiskellut jo englantia, mutta olet turhautunut hitaaseen etenemiseen? Et ole yksin! Miljoonat ihmiset ympäri maailmaa opiskelevat englantia. Täältä löydät tärkeimmät strategiat nopeaan englannin kielen oppimiseen, vinkkejä sinulle sopivimman kurssin valitsemiseksi, yleiset virheet joita välttää ja linkkejä englannin opiskeluun.

Opiskele englantia EF:n kanssa

Miksi opiskella englantia?

Englannin opiskelu on hyvä tapa kehittää omaa ammattiataitoa ja laajentaa omaa näkemystä. Yhä useammat ihmiset ympäri maailmaa käyttävät englantia välineenä kommunikoida eri kulttuureista tulleiden ihmisten kanssa. Englannin kielestä on tullut kansainvälisen kaupan, liike-elämän, diplomatian ja monien muiden alojen pääkieli. Kielen osaaminen avaa sinulle uusia ovia.

EPI:n (EF English Proficiency Index), maailman suurimman englannin kielen mittaajan mukaan, enemmän kuin miljardi ihmistä puhuu englantia ensimmäisenä tai toisena kielenään, ja sadat miljoonat kolmantena tai neljäntenä kielenä. Englannin kielen taito auttaa tutkijoita, turisteja ja liike-elämän ammattilaisia välittämään tietoa. Yksilötasolla englantia puhuvat ihmiset saavat useimmiten parempia työpaikkoja, tienaavat enemmän ja pystyvät hakemaan enemmän tietoa verkosta.

Jos et ole vieläkään vakuuttunut englannin opiskelun hyödyistä, tässä on muutama lisää:

 1. Englannin opiskelu lisää itseluottamustasi. Kun viimein omaat taidon, jonka kanssa olet takkuillut jo vuosia, voit olla ylpeä itsestäsi.
 2. Englannin opisiskelu lisää mahdollisuuksiasi edetä urallasi, sillä voit seurata viimeisimpiä trendejä alallasi, osallistua konferensseihin ja voit edetä erilaisiin kansainvälisiin tehtäviin.
 3. Uuden kielen oppiminen pitää mielesi virkeänä, stimuloi muistiasi ja kehittää henkistä joustavuutta. 
 4. Kun opiskelet englantia, pääset käsiksi maailmanlaajuiseen tietoon ja saat uudenlaista perspektiiviä. Yli puolet online -materiaaleista on kirjoitettu englanniksi ja kaikki maailman tunnetuimmat tiedelehdet on julkaistu englanniksi.
 5. Englannin opiskelu tekee matkustamisesta helpompaa ja mukavampaa. Olet vähemmän riippuvainen oppaista ja kääntäjistä, ja pääset näkemään maailmaa itsenäisemmin.
 6. Englannin opiskelu auttaa sinua tapaamaan uusia ihmisiä muista maista ja laajentaa kulttuurillista ymmärrystäsi. Maailma on yhtenäisempi kuin koskaan ennen. 

Miten oppia englantia?

Englannin nopea oppiminen ei ole mikään salaisuus: mitä enemmän kuulet ja käytät kieltä, sitä nopeammin opit. Ideaalisti sinun tulisi olla kielen ympäröimänä 24/7 ja 7 päivää viikossa. Tämän takia ulkomailla opiskelu on tehokas tapa oppia kieltä. Jos ulkomailla opiskelu ei kuitenkaan ole vaihtoehto, voit silti luoda englanninkielisen ympäristön kotona. Lue englanninkielisiä kirjoja, kuuntele podcasteja, katso televisiota, juttele englanninkielisille kollegoillesi ja ulkomaisille tuttavillesi verkossa. Alkuun tämä voi kuulostaa jännittävältä mutta voit tehdä kaiken tämän askel kerrallaan.

 1. Ensiksi keksi jokin asia mitä teet päivittäin. Tykkäät esimerkiksi lenkin aikana kuunnella urheilu podcasteja.
 2. Seuraavaksi etsi englanninkielinen urheilu podcast. Google auttaa sinua tässä.
 3. Kun lähdet seuraavan kerran lenkille, kuuntele podcast englanniksi. Onneksi olkoon, olet juuri muuntanut 30 minuuttia päivästäsi englanniksi!

Toista tätä kaavaa, jotta siitä tulee hiljalleen rutiini. Jos luet sanomalehtiä, vaihda englanninkieliseen sanomalehteen. Jos katsot jalkapalloa, katso ottelu englantilaiselta tv-kanavalta. Jos tykkäät kokkailla, käytä englanninkielisiä sivustoja ruoan valmistukseen. Jos harrastat keramiikka, keskustele teoksistasi englanninkielisillä sivustoilla. Kaikki mitä jo teet, on mahdollista tehdä myös englanniksi.

Voit myös aloittaa tekemään uusia asioita englanniksi. Onko sinulla englanninkielisiä kollegoita? Lähetä heille ystävällisiä sähköposteja. Keskustele heidän kanssaan ennen palaverienne alkua. Onko kaupungissasi paljon turisteja? Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi johonkin turistikohteista, joissa he vierailevat: museoihin, puistoihin tai nähtävyyksille. Tai ehkäpä lentokentällä tai juna-asemalla on tarvetta vapaaehtoisille. Voit myös viettää vapaa-aikaasi turistikohteissa ja auttaa eksyneitä turisteja.

Start your journey to learn English here

Muutama sana motivaatiosta

Yksi tunnetuimmista virheistä englanninkielen opiskelussa on, että ihmiset eivät ymmärrä kuinka kauan kielen oppiminen kestää. Sanotaan, että lapset oppivat kielen luontevasti, mutta he ovat alle kaksi vuotiaita ennen kuin osaavat edes muodostaa lauseita. Englannin kielen opiskelu on pitkän aikavälin tavoite. Muista siis olla kärsivällinen. On äärimmäisen tärkeää, että pysyt motivoituneena kuukausia, tai jopa vuosia. Monet tutkimukset todistavat tämän.

Tässä muutama vinkki miten pysyä motivoituneena:

 1. Tee asioita, joista jo valmiiksi pidät, mutta englanniksi. Kun sinulla on hauskaa englantia käyttäessäsi, on vähemmän todennäköisempää, että lopetat sen opiskelun. Seuraa siis intohimoasi. 
 2. Tee englannin käytöstä päivittäinen tapa ja tee siitä osa arkeasi. Mitä vähemmän mietit englannin opiskelua, sitä todennäköisemmin käytät kieltä automaattisesti.
 3. Pidä oppimispäiväkirjaa. Kirjoita ylös mitä teet englannin kielen eteen ja mitä olet saavuttanut. Esimerkiksi kun katsot ensimmäistä kertaa englanninkielisen elokuvan ilman tekstitystä, ensimmäinen tapaamisesi englanniksi tai ensimmäiset treffisi englanninkielen puhujan kanssa.
 4. Pidä oppimispäiväkirjaa. Kirjoita ylös mitä teet kielen oppimisen eteen ja mitä olet saavuttanut. Esimerkiksi kun katsot ensimmäistä kertaa englanninkielisen elokuvan ilman tekstitystä, ensimmäinen tapaamisesi englanniksi tai ensimmäiset treffisi englannin kielen puhujan kanssa.
 5. Tee ilmainen englannin kielen testimme puolen vuoden välein selvittääksesi edistymistasosi.

Muista mitata englannin kielen tasosi

On tärkeää, että selvität englannin kielen tasosi ennen kuin aloitat opiskelun, ja säännöllisin väliajoin sen jälkeen. Ilman tätä et pysty mittaamaan kehitystäsi. On erilaisia tapoja oman englannin kielen tason mittaamiseen. Paras tapa on asettaa itsellesi selkeät tavoitteet. Jos esimerkiksi tavoitteesi on pitää esitelmä englanniksi, aloita esitelmien pitäminen englanniksi. Tee muistiinpanoja siitä, miltä sinusta tuntui esitelmäsi jälkeen ja siitä mitä sinun tulisi kehittää. Näin asetat itsellesi selkeät tavoitteet. Kuuden kuukauden jälkeen, pidä uusi esitelmä ja katso kuinka paljon olet kehittynyt viime kerrasta.

Jos sinulla on yleiset tavoitteet, englannin kielen testin tekeminen antaa sinulle viitettä nykyisestä tasostasi ja seuraa kehitystäsi. EF SET testi mittaa luku- ja kuuntelutaitojasi ja on suunniteltu samaan tapaan kuin TOEFL ja IELTS -testit, mutta on ilmainen. Testin tekeminen kestää noin 50 minuuttia. Tee testi ja tee se uudestaan muutaman kuukauden päästä nähdäksesi kehityksesti. Testi antaa sinulle ilmaisen englanninkielen sertifikaatin, jonka voit lisätä LinkedIniin tai jakaa opiskelupaikallesi tai työnantajallesi.

Testaa englannin kielen taitosi

EF SET -testissä saat tuloksen asteikolla 0-100, joka sisältää sekä kuuntelu- että lukutaidon. Saat arvosanan 0-100 lukutaidon osalta, toisen arvosanan 0-100 kuuntelutaidon osalta ja lopuksi kokonaisarvosanan, joka on myös 0-100. Alla on yleiskatsaus yhteisen eurooppalaisen viitekehyksen (CEFR) kuudesta tasosta A1:stä C2:een suhteessa EF SET -testiin:

CEFREF SET
<A11 - 10
A1 Beginner11 - 30
A2 Elementary31 - 40
B1 Intermediate41 - 50
B2 Upper Intermediate51 - 60
C1 Advanced61 - 70
C2 Proficiency71 - 100

Lue lisää eri englannin kokeista englannin kielen koeoppaastamme.

Kuinka valita hyvä englannin kurssi

Englannin kurssi on hyvä idea aloittelijoille ja on hyvä investointi, jos tiedät tavoitteesi. Ennen kuin aloitat kurssin etsimisen, istu alas ja listaa tavoitteesi. Jos etsit laajaa englanninkielen kurssia, et tarvitse kurssia, joka valmistaa sinut sopimusten neuvotteluun tai TOEFL -testiin. On hyvä käyttää ainakin 15 minuuttia omien tavoitteiden asettamiseen.

Kun tiedät mitä etsit, aloita englannin kurssin etsiminen, joka vastaa tavoitteitasi. Tässä on päävaihtoehdot:

Alusta

 • Online -kurssit -  rajoittamaton pääsy alustalle + live- tai yksityisopetus
 • Englannin kielen koulut - tunteja kerran tai kaksi viikossa koulussa lähellä sinua
 • Englannin kielen kurssi ulkomailla - 3-4 tuntia opetusta päivässä + isäntäperhe
 • Itsenäinen opiskelu - tunnetuin tapa oppia englantia. Verkosta löytyy paljon materiaalia opiskeluun

Kurssin koko

 • Yksityistunnit - työskentele täysin omien tavoitteidesi saavuttamiseksi (kallein vaihtoehto)
 • Ryhmätunnit - seuraa lukujärjestystä ja tapaa sovittuihin aikoihin (halvempi vaihtoehto)

Intensiteetti

 • Pitkäkestoiset kurssit - tapaa kerran tai kaksi viikossa vuoden ajan  (noin 2-4 tuntia viikossa)
 • Intensiiviset kurssit - tapaa päivittäin 2-6 viikon ajan (noin 15-30 tuntia viikossa)

Aihe

 • Yleiskurssi  - laaja valikoima kursseja, jotka kattavat kaikki osa-alueet
 • Kohdennettu kurssi - IELTS tai TOEFL -testiin valmistautuminen, lääketieteellinen englanti, ilmailuenglanti tai englanti akateemisiin tarkoituksiin

Mitä tarkemmat tavoitteet, sitä todennäköisemmin löydät juuri tarpeitasi vastaavan kurssin. Muistathan, että kun opiskelet englantia, myös tavoitteesi saattavat muuttua. Mieti tavoitteitasi aina aika ajoin ja muokkaa oppimisen strategiaasi sen mukaan.

Kuinka valita oikea tapa opiskella englantia

Jokainen englannin kurssi käyttää erilaisia menetelmiä ja materiaaleja, olipa se sitten kirja Oxfordin yliopistosta tai koulun itse tulostamat materiaalit. Myös eri opettajilla on erilaisia opetusmenetelmiä. Jotkut keskittyvät tarkemmin kielioppiin ja muistiharjoituksiin. Toiset hyppäävät suoraan puheharjoituksiin pelien ja roolileikkien avulla. Ei ole olemassa yhtä tiettyä tapaa, joka toimii kaikille opiskelijoille. Kun mietit omia tavoitteitasi ja oppimistyyliäsi, muistele kuinka olet opiskellut englantia aiemmin. Mikä tapa on toiminut sinulle parhaiten? Mikä on ollut sinusta turhaa ja tylsää? Mistä nautit englannin kielen opiskelussa ja minkä koet pelottavana? Kun mietit aiempia kieliopintojasi, voit löytää juuri sinulle sopivan opiskelutavan.

EF:llä on yli 50 vuoden kokemus englannin opetuksesta ympäri maailmaa tulleille opiskelijoille. Olemme kehittäneet oman opetussuunnitelman, jota käytämme EF:n kouluissa ympäri maailmaa sekä EF English Live verkkokoulussa.

Jos harkitset englannin kurssille liittymistä, autamme sinua mielellämme löytämään juuri sinun tavoitteitasi ja budjettia vastaavan kurssin. Ota yhteyttä lähimpään EF toimistoosi keskustellaksesi opintoneuvojamme kanssa.

EF tarjoaa upean mahdollisuuden aloittelijoille oppia englantia nopeammin ja kehittyä paljon. Voin todella huomata nopean kehityksen opiskeltuani täällä. Saavuin EF:lle ilman englanninkielen puhetaitoa ja nyt koen olevani lähes kaksikielinen.

Jenny, EF London

Opiskele englantia EF:n kanssa

Opi englantia ulkomailla

Tutustu monenlaisiin kohteisiin, kestovaihtoehtoihin sekä kurssityyppeihin, ja opi englantia kielikurssilla ulkomailla.

Opi englantia verkossa

Ota englannin ryhmä- tai yksityistunteja mukavasti omasta kodista käsin ja aloita englannin verkkokoulun käyttäminen.

Opi englantia sovelluksemme avulla

Tekoälyteknologian tukema englannin oppimissovelluksemme on paitsi innovatiivinen, intuitiivinen ja kattava, mutta myös todella hauskaa.

Jo vuodesta 1965, EF on tarjonnut huipputasoista kieltenopiskelua ulkomailla. Vankkumaton tahtomme panostaa innovatiivisiin opetusmenetelmiin, laatuun sekä turvallisuuteen on tuonut meille maailman arvostetuimpien organisaatioiden tuen.

50

vuotta kokemusta kansainvälisestä koulutuksesta

26

tunnustusta ja palkintoa kansainvälisiltä organisaatioilta

400+

koulua ja toimistoa ympäri maailman