EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

10 elokuvaa, joista oppia englantia

10 elokuvaa, joista oppia englantia

Kielen oppiminen on paljon helpompaa, kun nauttii olostaan – ja mikä olisi parempi tapa kuluttaa aikaa kuin katsoa leffaa (popcornin kera, totta kai!). Mutta käytetäänkö hittielokuvissa kehnoa englantia? Ja ovatko indie-leffat liian monimutkaisia, tai onko niissä liikaa hankalia sanoja? Kokosin avuksesi englanninkieliset elokuvat, jotka ovat mielestäni tehokkaimpia ja viihdyttävimpiä apureita kielen oppimisessa.

1. Jurassic Park (1993)

Kaikki ovat varmaankin jo nähneet tämän – mutta jos et ole, häpeä! Jurassic Park on täydellinen elokuva, jos tahdot oppia hieman haastavampia tieteellisiä sanoja erittäin viihdyttävällä tavalla. Lisäksi se sattuu olemaan oma suosikkileffani kautta aikojen. On siis mahdollista, että otin sen mukaan listalle itsekkäistä syistä.

2. Notting Hill (1999)

Jos et ole varma, tahtoisitko oppia brittienglantia vai amerikanenglantia, tämä leffa tarjoilee molempia erinomaisen romanttisen komedian muodossa. Tarina sijoittuu Lontooseen, ja siinä seurataan nörttimäistä kirjakaupan omistajaa, joka rakastuu amerikkalaiseen elokuvatähteen. Leffan jälkeen olo on lämpöisen hattarainen.

3. Clueless (1995)

Nyt, kun 1990-luku on monella tapaa pinnalla, on oiva hetki kerrata myös teinislangia parin vuosikymmenen takaa. Clueless tapahtuu Los Angelesissa sijaitsevassa lukiossa, ja siinä näkee ikimuistoista 1993–1996-vaiheen muotia. Hauska knoppitieto: tarina perustuu Jane Austenin romaaniin Emma.

4. Nälkäpeli (2012)

Helppotajuista amerikkalaista aksenttia? Kyllä. Jennifer Lawrence? Kyllä. Komea miespääosan esittäjä? Kyllä. Jännittäviä tappelukohtauksia? Erittäin iso kyllä. Jos pidät scifi-seikkailuista, joihin on lisätty hieman romantiikkaa ja maailmanlopun jälkeistä politiikkaa sopivassa suhteessa, katso Nälkäpeli.

5. Kuninkaan puhe (2010)

Tämä elokuva keskittyy varsin osuvasti Englannin kuningas Yrjö VI:een, jonka täytyi päihittää puhevikansa, jotta onnistuisi pitämään puheen Britannian kansalle. Leffa ei ole pelkästään viihdyttävä, vaan mukana on myös kokonainen ääntämyksen oppitunti. Win!

6. The Queen (2006)

Jatketaan kuninkaallisteemaa: jos tahdot oppia äärimmäisen hienostunutta brittiaksenttia, katso tämä leffa, joka perustuu prinsessa Dianan kuoleman aiheuttamiin reaktioihin Britannian kuningasperheessä. Elokuva on täynnä draamaa ja hulppeita lavasteita, ja Helen Mirren tulkitsee kuningatar Elisabetin roolin loistavalla tavalla (sekä erittäin yläluokkaisella aksentilla!).

7. Ihmemaa Oz (1939)

Ihmemaa Oz on yksi maailman legendaarisimmista elokuvista, eikä kellään ole lupaa sanoa, ettei olisi ikinä nähnyt tätä. Tarinassa seurataan Dorothy-nimistä tyttöä, joka päätyy yllättäen taianomaiseen maailmaan, jonka pelastaminen on hänen kohtalonsa. Mukana on myös lauluja, mikä on aina mainiota.

8. Men in Black (1997)

Men in Blackin englanti on todella helppotajuista, ja siihen on myös helppo samaistua (ainakin tiettyyn rajaan asti – leffa nimittäin kertoo avaruusolentoja metsästävistä salaisista agenteista). Will Smith näyttelee pääosan, ja hänen käyttämänsä kieli on selkeää mutta samalla erittäin coolia. Koska, no, hän on Will Smith.

9. The Babadook (2014)

Tämä on pelottava, eli jos et ole kauhuleffojen fani, on varmaankin parasta jättää tämä välistä. Tarinassa nainen ja hänen nuori poikansa löytävät karmivan kirjan hirviöstä nimeltä Babadook – ja heidän talossaan alkaa tapahtua kummallisia asioita. Mukavaa on kuitenkin se, että kaikki puhuvat australialaisella aksentilla.

10. Black Sheep (2006)

Uusi-Seelanti tunnetaan kauhukomedioistaan, ja tämä on niistä parhaimpia. Leffa kertoo ihmissusista, mutta susien sijasta hirviöt ovat itse asiassa lampaita. Kyllä, hieman omituista. Tämä elokuva opettaa sinulle uusiseelantilaista aksenttia, ja samalla myös paikallinen maatalouskulttuuri tulee tutuksi.

PS. Jos olet käynyt nämä elokuvat läpi tai kaipaat jotakin nopeammin katsottavaa, myös  englanninkieliset Netflix-sarjat ovat mainio apu englannin opiskeluun. Suosittelen ainakin näitä!

Millä tasolla englannin osaamisesi on?Testaa
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Tahtoisitko opiskella kieltä ulkomailla? Tilaa maksuton EF-esite.

Tutustu tarkemmin