EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

10 Netflix-sarjaa englannin opiskeluun

10 Netflix-sarjaa englannin opiskeluun

Kaikkien rakastama suoratoistopalvelu on myös erinomainen apuri matkalla kohti sujuvampaa kielitaitoa. Kuka olisi arvannut – Netflix and chill on itse asiassa hyödyllistä! Tilaa siis pizza, tee popcornit valmiiksi ja käännä tekstitykset pois päältä: listasimme joukon sarjoja mukaansatempaavaan englannin opiskeluun.

1. House of Cards

Joko olet nähnyt tämän? House of Cards on aivan loistava sarja! Kieli on helposti lähestyttävää mutta paikoin mutkikasta, sillä tavanomaisen keskustelun seassa on melko paljon poliittista puhetta (eli outoja sanoja). Jos et tunne sarjaa ennalta, se kertoo vaarallisen kunnianhimoisesta poliitikosta, joka pyrkii suhteillaan Yhdysvaltain presidentiksi. Toisin sanoen kyseessä on aivan ensiluokkainen sarja.

2. Orange is the New Black

Piper-niminen nainen lähetetään vankilaan pienestä rikoksesta, mistä seuraa loputtomia seikkailuja kaltereiden takana. Orange is the New Blackissa kuulee amerikkalaisia slangitermejä ja paljon kirosanoja, mutta suosittelen omaksumaan ensiksi mainittuja jälkimmäisten sijasta.

3. Stranger Things

Tämä sarja sopii scifi-faneille: Stranger Things on 1980-luvulle sijoittuva yliluonnollinen kauhukomedia (kuulostaa oudolta, mutta toimii!). Mystinen tyttö saapuu amerikkalaisessa pikkukaupungissa asuvan kaveriporukan elämään, ja seurauksena on todella kammottavia asioita, jotka nostattavat katsojassa vakavia kylmänväreitä. Jos et vielä tunne 80-luvun englanninkielistä slangia, tämä sarja on hyvä johdatus aiheeseen.

4. Unbreakable Kimmy Schmidt

Takaan, ettet pysty katsomaan tätä outoa komediaa nauramatta vedet silmissä. Kimmy on huvittavan viaton nuori nainen, jota hullu kulttijohtaja on pitänyt maanalaisessa bunkkerissa. Hän onnistuu kuitenkin pakenemaan ja aloittaa uuden elämän New Yorkissa. Unbreakable Kimmy Schmidt on paljon hauskempi kuin miltä kuulostaa, ja Kimmyn huonekaveri Titus Andromedon ansaitsisi vuoden 2017 hillittömimmän hahmon palkinnon.

5. The Crown

Haluatko tietää, millainen Englannin kuningatar oli silloin, kun hän oli nuori (eli melko kauan aikaa sitten)? Monet ilmeisesti haluavat, sillä Netflix päätti tehdä uskomattoman draamasarjan kuningatar Elisabet II:n elämästä ajalta, jolloin hän oli mennyt juuri naimisiin. The Crownin näyttelijätyö on tyylikästä – samoin kuin erittäin yläluokkainen brittiaksentti, jonka osaamisesta voi olla paljon hyötyä, jos vietät koskaan aikaa Englannissa.

6. The Defenders

Oletko jo katsonut Netflixistä Daredevilin, Jessica Jonesin, Luke Cagen ja Iron Fistin? Käy ne läpi, ja siirry sen jälkeen The Defendersiin, jossa yhdistyvät kaikki edellä mainitut. Kyseessä on Marvelin sarja, mutta ei sellainen, mihin olet tottunut. Sanoisin, että tämä on listan siistein sarja, mikä riittänee syyksi katsoa se.

7. Ozark

Jos pidät tyylikkäästä rikosdraamasta, Ozark on sarja, jota olet odottanut. Se kertoo talousasiantuntijasta, joka muuttaa Chicagosta perheensä luo Ozarkiin, Amerikan keskilännen lomakeskukseen. Samaan aikaan meksikolainen kartelli saa selville, että hän on varastanut rahaa. Tämä on klassinen Netflix-rikossarja, jota on ilo katsella – ja jonka kieltä on helppo ymmärtää.

8. Kolmetoista syytä

Tiedän – tämä sarja herättää tunteita, koska aiheena on teinin itsemurha. Siitä huolimatta se on yksi suosituimmista Netflix-uutuuksista. Kun Hannah päättää päivänsä, hänen ystävänsä Clay saa laatikollisen kasettinauhoja. Kasetit on osoitettu ihmisille, joita Hannah syyttää siitä, että ajautui itsemurhaan. Kolmetoista syytä on synkkä, mutta jos päätät katsoa sen, kiinnitä huomiota näyttelijöiden käyttämään moderniin slangiin.

9. Dear White People

Tämä on ehkä listan ristiriitaisin sarja. Dear White People seuraa yliopisto-opiskelijoita, joiden elämään vaikuttavat ihonväri ja syrjintä. Opit sarjasta tärkeää englanninkielistä sanastoa, ja saatat jopa innostua aloittamaan poliittisen blogin. Tai syömään lisää pizzaa, kuinka vain.

10. Master of None

Etkö ole vielä testannut tätä? Nyt on aika aloittaa! Aziz Ansari on epäsuosittu näyttelijä, joka ei tiedä, mitä tehdä elämällään. Master of Nonessa on paljon hauskoja ruokaan liittyviä tilanteita sekä hipsteriä jenkkielämää. Saatat omaksua sanat ”yass” ja ”bro” ennen kuin ehdit sulkea telkkarin. Sinua on varoitettu…

PS. Katsasta myös tämän artikkelin jatko-osa – mainioita sarjoja on niin paljon, että listasimme niitä toisetkin kymmenen!

Opi englantia suosikkisarjasi maisemissa!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Lähde näkemään maailmaa ja opi kieltä ulkomailla!

Tutustu tarkemmin