EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
Menu

10 syytä rakastaa Lontoota

10 syytä rakastaa Lontoota

On miljoona syytä rakastaa Lontoota. Tässä top 10, miksi sinun kannattaisi ottaa seuraava lento tähän viileistä viileimpään pääkaupunkiin.

1. Se on valtava!

Voit käyttää koko elämäsi tätä kaupunkia tutkiessasi, etkä ikinä lakkaa yllättymästä. Camdenistä Kensingtoniin ja kaikkialle sillä välillä, Lontoon erilaisuutta pursuavat kaupunginosat tarjoavat jokaiselle jotakin.

2. Maailma on läsnä

Lontoo on yhtä kosmopoliitti kuin se on britti. Ihmiset ympäri maailmaa päätyvät tänne ja nykyään monimuotoisuus on tehnyt Lontoosta loputtomien mahdollisuuksien mekan. Elokuva ranksalaisessa teatterissa? Miksikäs ei. Brunssi pohjoismaisessa leipomossa? Illallinen mongolialaisessa ravintolassa? Mitä vain mielesi tekee.

3. Luovuus kukoistaa

Lontoo on jo vuosisatojen ajan vetänyt luovia sieluja puoleensa. William Shakespearesta Jimi Hendrixiin ja J.K. Rowlingiin – taidemaailman huiput ovat inspiroituneet Lontoosta. Loputtomat tarinat sijoittuvat Lontoon kaduille – Sherlock Holmes, Harry Potter ja Maija Poppanen kaikki kutsuvat Lontoota kodikseen.

4. Musiikkia kaikkialla

Lontoo liikkuu omassa rytmissään. Ed Sheeranista Adeleen ja Beatlesistä Rolling Stonesiin, Iso-Britannia on tuottanut lukemattomia artisteja, jotka ovat muovanneet kansainvälistä musiikkimaailmaa. Voit käydä konsertissa viikon jokaisena päivänä: Valitse supertähdistä O2-areenalla, indie-rokkareista historiallisessa Brixton Academyssä tai uusista tullokkaista Camdenissä. Kesäisin kaupungin puistot täyttyvät festivaaleista ja iloisesta tunnelmasta.

5. Legendaarinen yöelämä

Lontoossa mikään ilta ei ole kuten edellinen. Lähde West Endiin katsomaan musikaalia tai ihaile Hollywood-tähtiä Leicester Squaren elokuvateattereiden seinillä. Suuntaa itä-Lontoon trendikkäisiin kuppiloihin tai laita jalalla koreasti Sohon tai Shoreditchin klubeilla.

6. Ruoka vie kielesi mennessään

Brittikeittiö saattaa olla monien vitsien kohde, mutta yllätyt varmasti positiivisesti Lontoon tarjonnasta. Herkullinen katuruoka, trendikkäät ravintolat ja kokeelliset annokset antavat kaikki oman panoksensa Lontoon alati kehittyvään, maailmanluokan keittiöön. Eikä tämä sulje pois perinteistä, englantilaista aamiaista!

7. Heittäydy urheilun vietäväksi

Lontoo on maailman suurimpien jalkapallojoukkueiden koti, mutta osaavat britit muutakin. Jalkapallo-otteluiden lisäksi Wembley Stadiumilla nähdään loppuunmyytyjä NFL-otteluita ja Olympiastadionilla pidettiin vuoden 2015 Rugbyn maailmanmestaruuskilpailut. Britit ovat urheiluhulluja ja ehkäpä englantilaisin tapahtuma on tennispelin katselu Wimbledonilla!

8. Kuninkaallisten asuinpaikka

Olet varmasti kuullut Brittien kuninkaallisista – he ovat hyvin suosittuja Iso-Britanniassa, erityisesti Lontoossa, jossa kuninkaallisia nähtävyyksiä on kaikkialla. Kävele pitkin The Mallia kohti Buckinghamin palatsia ja saatat päästä todistamaan vahdin vaihtoa. Suuntaa tämän jälkeen Hyde Parkin läpi kohti Kensingtonin palatsia ja saatat nähdä vilauksen Cambridgen herttuaparista sekä pienistä kuninkaallisista prinssi Georgesta ja prinsessa Charlottesta.

9. Se on halvempi kuin kuvittelet

Lontooseen matkustaessaan ei tarvitse olla miljonääri. Sinun täytyy vain tietää oikeat paikat. Loistava paikka aloittaa on kaupungin museot, jotka ovat täysin ilmaisia ja täydellistä ajanvietettä sadepäivälle. Kun aurinko taas paistaa, suuntaa markkinoille, joita löytyy isoja ja pieniä, idästä ja lännestä. Illalla voit valita ilmaiskonserttien ja stand-upin väliltä.

10. Puistoissa voit rentoutua

Lontoo saattaa liikkua eteenpäin kuin höyryjuna, mutta hetken tauon ottaminen on hyvin helppoa. Puistot, aivan kuten kaupunki itsessään, ovat täynnä yllätyksiä – voit löytää niistä eläintarhan, ulkoilmateatterin tai vaikka uima-altaan.

Kielikurssille Lontooseen?Tutustu Tarkemmin

Jaa tämä artikkeli

Viimeisin artikkeli aiheesta: Matkailu