EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

5 vinkkiä, kuinka kokea Shanghai edullisesti

5 vinkkiä, kuinka kokea Shanghai edullisesti

Nihao! Eli siis terve! Jos luet tätä, olet ehkä tekemässä alustavia matkasuunnitelmia, keräämässä vinkkejä reppureissulle Kiinaan tai jo pakkaamassa laukkuja Shanghain matkaa varten – tai ainakin sinun kannattaisi olla. Shanghai tunnetaan idän Pariisina, mikä ei suinkaan ole paikallisen leipomokulttuurin ansiota, vaan johtuu kaupungin valloittavasta tavasta yhdistää itämaista ja länsimaista kulttuuria.

Kiinan suurimpana ja rikkaimpana kaupunkina Shanghaita voi pitää vähintäänkin yhtä modernina kuin New Yorkin kaltaisia suurkaupunkeja. Myöskään estetiikassa tämä suurkaupunki tuskin jää paitsioon Pariisista. Valitettavasti tosin hintatason suhteen tilanne on sama kuin kaikissa muissakin maailman metropoleissa, Shanghain upeus tarjoillaan kalliilla hintalapulla varustettuna. Älä kuitenkaan huoli, minulla on lista kiinnostavimmista jutuista, jotka tarjoavat tilaisuuden päästä kokemaan Shanghai edullisesti.

1. Avioliittomarkkinat

Kyllästyttääkö sinuakin viettää tunteja Tinderissä pyyhkimässä oikealle ja vasemmalle? Shanghai hoitaa homman toisin, sillä siellä järjestetään avioliittomarkkinoita lauantai- ja sunnuntai-iltapäivisin. Nämä markkinat ovat kuin tapahtuma, jossa kauppatori ja sokkotreffit kohtaavat. Suurimmassa osassa esillä olevista profiileista ei ole kuvaa tai nimeä, mutta sitä useammin tiedot palkasta tai omistusasunnosta on julki. Taloudellinen varmuus on Kiinassa todella tärkeää, minkä takia näitä tietoja jaetaan puolisoa etsiessä. Vaikka et olisikaan aikeissa mennä naimisiin lähiaikoina, kannattaa piipahtaa markkinoilla ja nähdä pala kiinalaista parisuhdekulttuuria.

2. Rantakatu Bund

Bundin rantakatu, tai paikallisten kielellä ulommaista rantaa tarkoittava Waitan, on Shanghain sydämessä sijaitseva bulevardi. Sieltä näet kaupungin horisontin kuten olet sen aina kuvitellut, kuin idän Pariisi ilman Eiffelin tornia. Se on yksi kaupungin suosituimpia turistikohteita, eikä syyttä! Jos olet kiinnostunut arkkitehtuurista, horisontin muodostavat 52 rakennusta edustavat erilaisia tyylikausia art decosta, neo-klassiseen ja goottilaiseen tyyliin.

3. Shanghain ranskalainen kortteli

Vuosina 1849-1956 tämä alue oli tärkeä markkinapaikka ja asuinalue. Jos pidät art deco -tyylistä, tämä alue on pakko nähdä. Ymmärrät todella idän Pariisin lempinimen vaeltelemalla kujia, joilla vuorottelevat eurooppalaistyyliset kahvilat, kauniit puutarhat ja katuruokaravintolat. Pääset hyvin alueen tunnelmaan tekemällä omatoimisen kävelykierroksen itäisen Xintiandin, eteläisen Tianzifangin ja lännessä sijaitsevan Fuxing Middle Roadin väliin jäävällä alueella. Älä jätä välistä Xintiandia, joka on vain jalankulkijoille tarkoitettu alue täynnä ruokailu- ja ostosmahdollisuuksia. Tämä alue koostuu shikumen-taloista, kapeista kujista ja mukulakivikaduista.Voit myös nähdä täällä Kiinan kommunistipuolueen ensimmäisen kongressirakennuksen, joka toimii nykyisin museona.

4. 50 Moganshan Road

50 Moganshan Road eli M50 on tunnettu Shanghain modernin taiteen alueena, todella ansaitusti. Monet paikalliset taiteilijakuuluisuudet ovat jättäneet jälkensä tänne, heidän joukossaan esimerkiksi Ding Yi, Qu Fengguo ja Wang Xingwei. Alueen monet tehtaat ja hallit on nykyisin muutettu taidegallerioiksi ja työskentelytiloiksi. Voit kierrellä niissä ilmaiseksi, joten alue on käytännössä jokaisen hipsterin paratiisi.

5. Zhongshanin puisto

Vaikka rakastankin suurten metropolien tunnelmaa, lempipaikkojani on yleensä kaupunkien puistot ja luontoalueet. Ne antavat tilaisuuden paeta kaikkea hälinää ja ehkä pitää pienen liikuntahetken. Shanghain vanhempi väestö on myös keksinyt tämän ja siksi Zhonghanin puisto on erinomainen paikka katsella ikäihmisiä treenaamassa esimerkiksi ryhmätansseja. Jos et ole turhan ujo, niin liity mukaan. Kerranhan sitä Shanghaissa ollaan, eikö?

Tutustu Shanghaihin samalla, kun opiskelet kiinaa!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa