EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

9 syytä rakastaa Maltaa

9 syytä rakastaa Maltaa

On mahdotonta olla rakastamatta Maltaa! Aurinkoiset päivät, salaiset rannat ja rento ilmapiiri tarjoavat jokaiselle jotakin. Nämä ovat vain osa syistä, miksi tähän maahan rakastuu jokainen. Mikä olisikaan parempaa ajanvietettä talven pimeinä iltoina, kun haaveilla aurinkoisesta Maltasta?

Esittelemme nyt yhdeksän syytä, joiden jälkeen sinäkin varmasti pohdit, miksi et ole jo muuttanut Maltalle. Oikeasti.

1. Aurinko paistaa käytännössä aina

Välimeren kansa nauttii kahdeksan kuukauden mittaisesta kesästä, joten suurin osa vuodesta on täydellistä aikaa tutustua saareen ja sen nähtävyyksiin. Huhtikuusta marraskuuhun, Maltan kesän keskilämpötila on noin 30 astetta. Se on myös yksi Euroopan aurinkoisimmista paikoista ja tarjoaakin yli 3000 tuntia aurinkoa vuodessa. Jopa “talvella” voit pulahtaa kirkkaaseen meriveteen tai jatkaa rusketustasi Maltan hiekkarannoilla.

2. Kauniit rannat

Kaikkia Maltan upeita rantoja emme saa tähän listattua, niitä on nimittäin todella paljon. St. Peter’s Poolin pieni ranta tai vaikka Ghajn Tuffiehan kullankeltaiset hiekat – Maltalta löytyy varmasti täydellinen hiekkaranta juuri sinulle. Yksi ongelma kuitenkin löytyy. Kun kerran olet kokenut esimerkiksi Golden Bayn kaltaisen rannan, on todella hankala hyväksyä mitään muuta.

3. Blue lagoon

Malta koostuu kolmesta asutusta saaresta, joista Maltan saari on pääsaari (ja suurin osa asukkaista myös asuu siellä). Kahden suuremman saaren (Malta ja Gozo) väliin jää pienen pieni Cominon saari, joka tunnetaan erityisesti kirkkaista vesista ja Blue Lagoonista. Pieni saari, jossa asuu pysyvästi ainoastaan neljä ihmistä, on paikallisten suuressa suosiossa erityisesti kesäaikaan. Myös matkailijat pääsevät näppärästi saarelle, kiitos pikaveneiden ja päiväristeilyiden, joita Maltan saarelta lähtee lähes tunnin välein. Cominolla kannattaa ehdottomasti vuokrata snorklausvälineet ja lähteä uimaan laguuniin. Muista vain levittää aurinkosuoja huolella ja juoda tarpeeksi vettä! Vierailu Cominolle ehdottomasti kruunaa matkasi.

4. Huippuluokan yöelämää

Maltalaiset nauttivat rennosta Etelä-Euroopan tyylistä päiväsaikaan, mutta toista on iltaisin. Historiaa ja nähtävyyksiä täynnä olevan päivän jälkeen on aika lähteä tutustumaan, mitä Malta tarjoaa auringonlaskun jälkeen. Maltalla osataan pitää hauskaa ja saarelta löytyy paljon diskoja, hengailupaikkoja, livemusiikkia ja kansainvälisiä huipputähtiä, kuten DJ Tiesto.

5. Historian havinaa

Ensimmäiset merkit asutuksesta ja kulttuurista Maltalla ovat 7000 vuoden takaa. Saarten historia on siis paljon vanhempi kuin esimerkiksi Egyptin pyramidit tai Kiinan muuri. Ei ole siis lainkaan yllätys, että saaren monet kolkat tuntuvat ulkoilmamuseolta. Kokeile vaikka kulkea pääkaupunki Vallettan kapeilla kaduilla tai tutustua barokkiaikaiseen Mdinan kaupunkiin. Valletta kaupunkina onkin yksi UNESCO:n maailmanperintökohteista.

6. Hyväsydämiset paikalliset

Mikäli majoitut paikallisessa perheessä, sinua ei pidetä vieraana. Olet osa perhettä. Maltalaiset ovat ehdottomasti yksi lämpimimmistä kansoista. He myös rakastavat kieliä, onhan saarella itselläänkin kaksi virallista kieltä (malta ja englanti). Noin 70 % maltalaisista puhuu myös italiaa.

7. Ruokakulttuuri

Jokainen tietää, että Välimeren ruokakulttuuri on yksi monipuolisimmista ja herkullisimmista, mitä löytyy. Maltalaiset ruokalajit on kehittynyt vuosien saatossa, kiitos monien saarella vaikuttaneiden kansalaisuuksian. Maltalaiset osaavat olla ylpeitä ruokalajeistaan: tuoretta kalaa käytetään paljon ja myös paikalliset vihannetkset ovat suuressa roolissa.

8. Saaren koko

Yksi ehdoton etu Maltalla on se, ettet koskaan ole liian kaukana seuraavasta nähtävyydestä tai kohteesta. Upeat rannat, eläväinen kaupunkielämä ja rauhalliset puistot eivät koskaan ole liian kaukana. Saaren koko on noin 27 kilometriä pitkä ja 14 kilometriä leveä, mutta tähän näppärään pakettiin mahtuu jokaiselle jotakin.

9. Seikkailuja ympäri saarta

Malta kutsuu vierailijat snorklaamaan Euroopan kirkkaimmissa vesissä. Snorklaa vaikka Cominolla ja näe saaren salaiset luolat. Maltalla on myös mahdollisuuksia muiden vesiurheilulajien harrastamiseen, kuten purjelautailuun tai vesihiihtoon. Jos et enää jaksa lillua kirkkaassa vedessä, voit lähteä esimerkiksi ratsastusretkelle tai kalliokiipeilemään.

Kielimatkalle Maltalle?Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa