EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

10 syytä rakastaa Playa Tamarindoa (Costa Rican kätkettyä helmeä)

10 syytä rakastaa Playa Tamarindoa (Costa Rican kätkettyä helmeä)

Jos harkitset espanjan opiskelua ja yhdistäisit mielelelläsi kieliopintoihin maailmanluokan luontoelämykset sekä ainutlaatuisen rennon ilmapiirin, ehdottaisin, että suuntaat katseesi hieman lähiympäristöä kauemmaksi. Playa Tamarindo, rantakaupunki Costa Rican pohjoisosissa Tyynenmeren äärellä, on todellinen kätketty helmi espanjan opiskelijoille. Tässä syyt, miksi olemme aivan rakastuneita kyseiseen paikkaan ja miksi myös sinun kannattaisi lähteä matkalle Costa Ricaan.

1. Onnellinen väestö

Pienessä rantakaupungissa ihmiset tuntevat toisensa hyvin. Playa Tamarindossa on väkeä monenlaisista taustoista – syntyperäisiä paikallisia, muualta muuttaneita, opiskelijoita, matkailijoita – ja monet vierailijat kokevat, että kaupungissa vallitsee kotoisa yhteenkuuluvuuden tunne, johon pääsee helposti sisälle, kun vain tutustuu costaricalaisiin eli ticoihin. Kuuluisaksi noussut paikallinen ilmaisu pura vida ilmentää hyvin Costa Rican elämänmenoa: ei huolia, ei stressiä. Ticot tietävät, kuinka olla onnellinen ja nauttia elämästä.

Heillä on myös enemmän nautittavaa: kiireetön elämäntyyli, voimakas yhteisöllisyys ja aimo annos D-vitamiinia ovat saaneet aikaan sen, että Playa Tamarindon sijaintipaikka Nicoyan niemimaa on yksi maailman alueista, missä ihmiset elävät poikkeuksellisen pitkään.

2. Kieli ja kulttuuri

Tamarindossa opit paitsi rentoutumisen jaloa taitoa, myös paikallista aksenttia ja slangia – sekä enemmän sanoja sateelle, kuin olisit uskonut mahdolliseksi. Olet erityisen vakuuttava, jos käytät termejä pelo de gato (tihkusade), baldazo ja aguacero (kaatosade) sekä temporal (rankkasade, joka kestää päiväkausia).

3. Rannat

Tamarindosta löydät maailmanluokan rantoja, suuntasit sitten pohjoiseen tai etelään. Hautaa varpaasi hiekkaan Langostassa, Avellanasissa, Pietassa, Minasissa, Flamingossa ja Conchalissa. Koska Costa Rica sijaitsee Karibianmeren ja Tyynenmeren välissä, voit myös helposti katsella rannoilla sekä auringonnousuja että -laskuja. Päätä päivän kieliopinnot ihailemalla auringon vajoamista Tyynenmeren aaltoihin, tai herää viikonloppuna aikaisin katsomaan, kuinka se nousee Karibianmeren takaa. Kumman sitten valitsetkin, auringon liikkeet kulkevat samassa tahdissa päivästä toiseen, koska ollaan niin lähellä päiväntasaajaa.

4. Surffaus ja seikkailulajit

Costa Rican rantaviivalla on mittaa lähes 1 300 kilometriä, eli löydät takuuvarmasti pätkän, joka jää ikuisesti muistoihisi. Tamarindo on loistokohde aloitteleville surffaajille: aallot ovat tasaisia, lämpimissä vesissä ei tarvita märkäpukuja ja surffikouluja löytyy vaikka millä mitalla. Playa Tamarindon Ashoresta pääsee myös erinomaisesti seikkailulajien pariin. Tarjolla on muun muassa kierroksia, joilla kiidetään vaijeriradoilla sademetsien latvustoissa, kajakkimelontaa, koskenlaskua, ratsastusta, snorklausta, sukellusta, base-hyppyjä sekä roadtripejä maastoautoilla läpi rantojen ja viidakoiden.

5. Ruoka ja trooppiset hedelmät

Illallisravintoloiden ohella Costa Ricassa kannattaa käydä soda-nimellä kulkevissa epämuodollisissa ruokapaikoissa, jotka tarjoilevat riisiä ja papuja, paistettuja empadoja, gallo pintoa (wokattua riisiä ja mustapapuja), casadoa (yhdistää keittobanaania, lihaa, juustoa, riisiä, papuja, tortilloja ja muita elementtejä) ja pataconeseja (rapeaksi paistettuja keittobanaaneja). Älä myöskään unohda Tamarindon trooppisten hedelmien valikoimaa. Virkistäydy mehulla, johon on sekoitettu papaijaa, mangoa, karambolaa, avokadoa ja guanabanaa.

6. …ja kahvi

Costa Rican monimuotoiset ekosysteemit sekä suuri sademäärä, vuoristot, rikas maaperä ja viileä ilma takaavat, että maan kahvisato ovat yltäkylläinen ja maultaan maailmankuulu. Tarrazú-kahvipapu kuuluu kaikkein parhaisiin. Älä siis emmi, vaan virkistä opiskeluhetkeä kunnon kahvikupposella.

7. Mahtava sää ja luonto

Nimi kertoo kaiken: Costa Ricassa eli “rikkaalla rannikolla” on yli 120 aktiivista tulivuorta, voimakkaita sateita, lämmintä auringonpaistetta ja henkeäsalpaavia rantoja. Sama päivä voi tuntua aivan erilaiselta riippuen siitä, missä päin maata ollaan. Rannalla puhaltaa virkistävä tuuli, ylängöillä on vilpoisaa ja pohjoisen tasangoilla kuumaa ja kuivaa. Tamarindossa lämpötila kuitenkin pysyttelee 26 asteen tietämillä ja aurinko paistaa läpi vuoden, ilma ei ole kosteaa ja sademäärä on kolme neljännestä alhaisempi kuin muualla Costa Ricassa. Kyllä kiitos!

8. Kevyt matkalaukku

Tamarindo on trooppinen rantakohde, eli kerää laukkuusi shortseja, surffausvermeitä, t-paitoja, sandaaleita, auringolta suojaavia päähineitä ja keveitä mekkoja. Lisää vaelluskengät luontoseikkailuita varten, jotakin juhlavampaa illanviettoihin ja kevyt sadetakki, jos matkustat sadekaudella. Paksut ja raskaat vaatteet saavat sen sijaan jäädä kotiin.

9. Kiehtova eläimistö

Jopa viisi prosenttia maailman kaikista eläinlajeista (mukaan lukien 10 prosenttia perhosista) tulee Costa Ricasta. Väliamerikkalaisen pikkuvaltion taivailla liihottelee yli 900 lintulajia, kuten tukaaneita, papukaijoja, aroja ja jopa 52 eri tyyppistä kolibria. Lähempänä maankamaraa voit puolestaan bongata esimerkiksi laiskiaisia, apinoita, krokotiileja, kilpikonnia, saukkoja ja liskoja. Costa Ricassa on mahdoton kulkea eläimiä näkemättä, mutta voit myös mennä retkille, jotka kuljettavat varta vasten kiehtovan eläinmaailman äärelle. Esimerkiksi kuoriutuneiden pikkukilpikonnien vapauttaminen Reserva Tortugassa on liikuttava kokemus.

10. Luonnonpuistot ja suojelualueet

Costa Ricassa on yli 100 luonnonsuojelualuetta. Varaa Playa Tamarindossa ollessasi aikaa siihen, että vierailet Tamarindon villieläinpuistossa, joka on perustettu krokotiilien ja mölyapinoiden suojelemiseksi. Merkitse lisäksi kalenteriin retki Corcovadon kansallispuistoon, jota sanotaan maailman monimuotoisimmaksi luontoalueeksi. Muita mainioita käyntikohteita ovat Caño Negron kansallinen villieläinpuisto – krokotiileja, lintuja, liskoja ja apinoita kuhiseva kosteikko – sekä Monteverden pilvimetsäalue, pilvien yläpuolelle ulottuva ylänkömaa, jossa voit kiitää latvustojen halki vaijerien varassa tai kulkea riippusilloilla.

Lähde maailmalle EF Kielimatkojen kanssa!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Opi kieli maailmalla! Voit valita 12 kielestä ja yli 50 mahtavasta kaupungista.

Tutustu tarkemmin