EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Dublin – vierailijan teho-opas

Dublin – vierailijan teho-opas

Kapeat, mukulakiviset kadut, lukemattomat tavernat ja hurmaavasti hymyilevät irkkumiehet.. Miksi et rakastuisi Dubliniin? Irlannin pääkaupungin oma personaallisuus jää varmasti mieleen, onhan se karismaattinen ja hurmaava (aivan kuten asukkaansakin). Kuvaavia adjektiiveja löytyy  monia, valitsimme nyt vain muutamat. Vuonna 2016 on aika laajentaa maailmankuvaasi ja lisätä Dublin omalle to do-listallesi. Alle olemme koonneet tärkeimpiä Dublinin kulttuurikokemuksia, valitse omasi!

KOE MUSIIKKI TEMPLE BARIN ALUEELLA

Vaikka Irlanti onkin jo pitkään tunnettu (ja rakastettu) eläväisestä musiikistaan, näyttelijä Gerard Butler ehdottomasti auttoi paikallisia muusikkoja laittamalla irlantilaisen musiikin maailmankartalle elokuvassa “Ps. I love you”. Ilan saapuessa, seuraa paikallisia ja nauti Temple Barin alueen tarjonnasta. Viihtyisät baarit ja kahvilat ovat juuri oikea paikka nauttia paikallisten seurasta ja livemusiikista. Baarit ja kahvilat ovat iltaisin täynnä energiaa, musiikki on miellyttävää ja ilmapiiri jännittävä. Mitä muutakaan voisit toivoa? Älä unohda vierailla Dublinin ensimmäisessä mikropanimossa nimeltään Porterhouse, joka ulottuu kolmeen kerrokseen ja tarjoaa laajan valikoiman panimotuotteita ja tietenkin sitä kuuluisaa irlantilaista livemusiikkia.

KULTTUURIA

Nähtävyyksien puolesta Dublinista löytyy jokaiselle jotakin. On linna, katedraaleja ja tietenkin kaunis satama-alue. Velvollisuutesi turistina on nähdä ne matkasi aikana. Ensin, kannattaa suunnata linnan luo. Varo ettet missaa sitä! Linna on piilotettu suhteellisen ovelasti, mutta on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Irlannin suurin kirkko, Pyhän Patrikin katedraali on aivan kulman takana linnan luota lähtiessä. Koska sinulla varmasti on kameri (taai kännykkä) mukana, ei kannata unohtaa St. Stephenin puistoa ja upeita lampia. Löydät myös tämän nähtävyyden aivan Dublinin keskustasta. Nyt kun olet päässyt nähtävyyksien makuun, voisit myös samalla vierailla lukuisissa museoissa, haltijamuseossa tai vaikka tutustua paikallisiin tuotteisiin.

PARAS “GRUB” DUBLINISSA

Yhdistä herkullinen illallinen ja viihde ja suuntaa The Norseman –nimiseen baariin Temple Barin alueella. Alakerrassa, paikalliset muusikot esiintyvät ja voit nauttia heidän musisoinnistaan, kun taas yläkerrasta löydät ravintolan. Voin vakuuttaa, tästä ravintolasta saa lähes parhaimta pubiruokaa mitä Dublinista löytyy! Heidän kotitekoiset piiraat ovat ylitsepääsemättömän maukkaita ja hampurilaiset tirisevät kutsuvasti. Myöskään annosten koossa ei ole pihistelty. Ja mikä parasta, alakerran musiikki on kuultavissa myös yläkerrassa, eli kynttiläillallisesi aikana voit nauttia myös irkkulaulajien akustisista esityksistä. Seuraavana aamuna kannattaakin suunnata suoraan ravintolaan nimeltään to Whitefriar Grill: valittavissasi on 10 erilaista tapaa valmistaa kanamuna, lukematon määrä tuotteita grillistä ja laaja valikoima tuoremehuja. Etsitkö parasta paikkaa brunssille? Etsinnän voi lopettaa, voittaja on löytynyt!

OLE YHTÄ LUONNON KANSSA

Jätä puhelimesi rauhaan hetkeksi ja katso ympärillesi. Mikäli Irlannin sää sallii, näet kirkasta taivasta horisontissa ja kukkuloiden muodostama maisema jää varmasti mieleesi. Irlanti tunnetaan (kaiken edellämainitun lisäksi) myös vehreästä luonnostaan. Alle tunnin matkan päästä Dublinista löydät upeita, koskemattomia maisemia. 100% näkemisen arvoisia!  Jos nämä maisemat eivät kuitenkaan ole sinun juttusi, ei huolta! Voit lähteä seuraamaan joen reunamaa ja nähdä myös rantaviivan, rannat ja Bull Islandin hiekkadyynit. Instagramisi varmasti kiittää minua näistä maisemista! #honest.

Kielikurssit DubliniinTutustu Tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa