EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

10 syytä, miksi portugalin opiskelu kannattaa

10 syytä, miksi portugalin opiskelu kannattaa

Jos tahtoisit oppia uuden kielen, joka kuulostaa kauniilta ja on lisäksi hyödyllinen osata, ala opiskella portugalia. Kurtistitko juuri kulmiasi – portugalia? Tässä 10 syytä, miksi se kannattaa.

1. Portugalilla on miljoonia puhujia

Vaikka Portugali ei ole järin suuri maa, sen kieli on levinnyt laajalle. Portugalin puhujien suurin keskittymä on itse asiassa aivan muualla kuin Euroopassa: Brasiliassa on yli 207 miljoonaa asukasta, ja useimmilla heistä äidinkieli on portugali. Kun opettelet itse sujuvaksi kielen taitajaksi, olet enemmän kuin valmis bailaamaan Rion karnevaalin juhlinnoissa.

2. Kielitaitosi erottuu joukosta

Vaikka kielitaitoisuus on nykypäivänä lisääntynyt, harva päätyy opettelemaan portugalia, vaikka kieltä käytetäänkin hyvin laajalti. Kun otat sen haltuun, sinulla on siis osaamista, jota monilta muilta ei löydy, ja erotut muista.

3. Voit opiskella ihastuttavassa Lissabonissa

Portugalin eloisasta pääkaupungista löytyy kaikkea: lämpöistä ja aurinkoista säätä, värikkäitä taloja, herkullisia mereneläväannoksia notkuvia ruokalistoja, nuorekasta väkeä, mielenkiintoista taidetta sekä historiallinen, mukulakivikatujen halkoma vanhakaupunki, jonka yllä kohoaa maalauksellinen linna. Kaiken kaikkiaan Lissabon on loistava paikka kielen opiskeluun –siellä viihtyy kuukausitolkulla, tai vaikka kokonaisen vuoden.

4. Saat hyvän tekosyyn muuttaa Portugaliin (tai Brasiliaan)

Miksi lähtisit ulkomaille vain kielen oppimista varten? Kun portugalisi on sujuvaa, muutto Portugaliin tai Brasiliaan on erinomainen vaihtoehto. Työpaikan löytäminen ja paikalliseen yhteisöön sopeutuminen käyvät huomattavasti helpommin, kun voit jutustella vaivatta kenelle tahansa. Vietä pari vuotta kuvankauniilla Algarven rannikolla Atlantin surffiaaltojen äärellä tai suuntaa värikkään Brasilian sykkeeseen.

5. Portugalin oppiminen on suhteellisen helppoa

Uuden kielen oppiminen vaatii aina vaivannäköä, mutta portugalista saa itse asiassa otteen suhteellisen helposti. Et ensinnäkään joudu opiskelemaan uusia aakkosia, kuten venäjän, japanin tai arabian kohdalla pitäisi. Jos hallitset jo espanjan tai ranskan, portugalissa on myös paljon tuttua sanastoa, ja lauserakenteet muistuttavat pitkälti englantia.

6. Sen avulla omaksut helposti myös toisen (ja kolmannen!) kielen

Jos et osaa vielä romaanisia kieliä, portugalin opiskelu tekee vastaavasti niiden omaksumisesta helpompaa. Voit ottaa haltuun espanjan, italian, ranskan tai vaikka romanian, ja huomaat, että myös muiden latinasta kehittyneiden kielten sisäistäminen käy jatkossa vaivattomammin.

7. Se on yksi internetin valtakielistä

Portugali on viidenneksi yleisin netissä käytetyistä kielistä, sillä portugalia puhuva käyttäjäkunta sekä portugaliksi laadittujen sivustojen määrä kasvavat vauhdilla. Jos pidät kirjoittamisesta ja haaveilet sisällöntuotannosta, kyky laatia tekstejä portugaliksi antaa sinulle paljon mahdollisuuksia digimaailmassa, sillä valtavat yleisöt (ja lukuisat työnantajat) havittelevat tuotoksiasi – etenkin Brasiliassa.

8. Saat loistavan lisän ansioluetteloosi

Herätä tulevan työnantajasi huomio CV:llä, johon on merkattu sujuva osaaminen epätavanomaisessa mutta kysytyssä kielessä. Portugalin taito todistaa, että olet innokas oppija etkä pelkää tehdä omalaatuisia ratkaisuja. Lähes alalla kuin alalla arvostetaan, että osaat fala Português.

9. Brasilia on tärkeä maailmanmahti

Brasilia on noussut 1990-luvun alulta lähtien merkittäväksi talousmahdiksi alueellaan. Vaikka tahti on viime vuosina hieman hidastunut, monet kansainväliset firmat avaavat edelleen toimistoja sinne, joten portugalin osaaminen on jatkuvasti kysytympi taito. Oli tähtäimessäsi sitten Brasiliassa työskentely tai rooli, johon kuuluu yhteydenpitoa maassa toimiviin yhteistyökumppaneihin ja tavarantoimittajiin, portugalintaitosi takaa, että olet valmis mihin tahansa.

10. Löydät uusia ystäviä

Kielen opiskelu ulkomailla on mukaansatempaava kokemus, jonka myötä saat helposti paljon uusia ystäviä. Kurssikavereistasi ja asuintovereistasi – sekä matkan varrella kohdatuista mukavista paikallisista – tulee varaperheesi, kun elät ulkomailla uudessa kaupungissa. Päivisin opiskelette yhdessä, iltaisin kertaatte uutta sanastoa ja kielioppisääntöjä, ja vapaa-ajalla teette tutkimusretkiä ympäri hurmaavaa Portugalia.

Opi portugalia Lissabonissa – tulossa pian EF:n valikoimaan!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Lähde näkemään maailmaa ja opi kieltä ulkomailla!

Tutustu tarkemmin