EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Viisi hyvän mielen Netflix-sarjaa, joihin on helppo koukuttua tänä syksynä

Viisi hyvän mielen Netflix-sarjaa, joihin on helppo koukuttua tänä syksynä

Hei, sinä siellä! Mitä oletkaan tekemässä, lopeta se hetkeksi. Tässä on artikkeli, josta saatat löytää juuri sopivaa inspiraatiota pimenevään syksyyn. Tarkoitamme luonnollisesti koukuttavia Netflix-sarjoja.

Paras tapa viettää koleaa, myrskyisää syyspäivää on käpertyä sohvalle paksuissa villasukissa, pehmeän viltin ja höyryävän kuuman kaakaon kera. Parhaassa tapauksessa kaakao on niin täynnä vaahtokarkkeja, ettei se meinaa mahtua mukiinsa.

Kun tähän yhdistetään viisi Netflix-sarjaa, jotka pystyisi katsomaan kerralla loppuun saakka, elämä on käytännössä täydellistä. Jäljelle jää siis yksi kysymys: oletko valmis kuluttamaan sarjojen parissa yli 150 tuntia, joita et saa milloinkaan takaisin – etkä edes halua? Me myös.* Mennäänpä siis asiaan.

Tässä ovat tämän syksyn Netflix-suosikkimme, jotka sopivat mainiosti kerralla ahmittaviksi. Valikoimme tarkoituksella sarjoja, jotka saavat hyvälle mielelle. Nämä ovat siis oiva vastalääke ulkona vallitsevalle melankoliselle maisemalle, jossa lehdet putoavat ikkunalaudalle.

1. Emily in Paris

Sinkkuelämää-sarjan luojan uusin tuotos aiheuttaa lievää häpeää, mutta on samalla ihanan piristävä ja sydäntä lämmittävä. Emily in Paris kertoo innokkaasta ja lahjakkaasta markkinointiammattilaisesta, joka muuttaa Amerikasta Pariisiin valvoakseen firmansa fuusiota ranskalaisen toimiston kanssa.

Voin käytännössä luvata, että tätä katsoessasi rakastut Pariisiin (joko ensimmäistä kertaa tai uudelleen) ja tahtoisit olla Emily. Ranskalainen ruoka, arkkitehtuuri, kirjallisuus, kulttuuri ja pariisilaisten tyyli – ah, mekin tahdomme!

2. The Good Place

Tämä sarja on omaperäinen ja hulvattoman hauska, mutta antaa samalla hieman ajattelemisen aihetta. Päähenkilö Eleanor päätyy vahingossa jonkinlaiseen Taivasta muistuttavaan tuonpuoleiseen, mikä on hänestä hivenen erikoista, sillä hän eli elämänsä täydellisen itsekkäästi.

The Good Placen hahmot syvenevät sarjan edetessä mahtavalla tavalla, ja sen päätyttyä koet virkistyneesi henkisesti. (Tai jos henkinen virkeytesi oli jo valmiiksi hyvällä tolalla, pääset entistä korkeammalle tasolle.)

3. Brooklyn Nine-Nine

Otimme tämän mukaan listalle, koska Brooklyn Nine-Nineen on lähes mahdotonta olla rakastumatta. Sarja on toteutettu todella taidokkaasti: se on todella hyvä ja todella, todella hauska.

Kapteeni Holtin tapa laukoa vitsejä on niin kuiva ja ilmeetön, että katsojaa alkaa väkisin naurattaa, vaikkei itse vitsi edes huvittaisi. Lisäksi muut hahmot ovat todella hupsuja, tervehenkisiä ja samaistuttavia, ja sarjan kirjoittajat ovat rakentaneet jokaisen jakson heidän ympärillensä. Rakastut siis heihin korviasi myöten.

4. Moderni perhe

Tiedostamme, ettei tämä ole varsinaisesti uusi, mutta Modernista perheestä on juuri julkaistu uusi kausi!

Sarja kannattaa katsoa jo sen takia, että isä Phil on kerrassaan mahtava: hän on höpsö ja lapsellinen, mutta ajattelee aina perheensä parasta, minkä takia hän voittaa katsojat saman tien puolellensa.

Jos todenmukainen kuvaus perhedynamiikasta ja jatkuva huumori kiinnostavat, täytä silmäsi ja korvasi tällä.

5. Schitt’s Creek

Todella rikas perhe menettää koko omaisuutensa ja joutuu muuttamaan motelliin, joka sijaitsee keskellä ei mitään. Seurauksena on kaikenlaisia hölmöyksiä, ja hahmot ovat todella koomisia. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että sarjassa on useita jaksoja, joille nauraa ääneen. Itse pidän erityisesti nokkavasta ja äreästä Davidista, mutta kaikki sarjan hahmoista ovat melko rakastettavia.

Schitt’s Creekin voi ahmia yhdessä viikossa, kunhan varustaudut kunnolla: tarvitset popcornia, pussikaupalla nachoja sekä hyvin vähän mielenkiintoa poistua ulkona odottaville, tuulen ja sateen piiskaamille syyskaduille.

*Perustelemme tätä epätyypillistä laiskottelun ylistystä sillä, että koukuttavia Netflix-sarjoja katsellessa tulee samalla kehittäneeksi englannin taitojaan. Jos tuijotat nämä läpi, v__oit siis olla tyytyväinen itseesi!

Lisää valoa syksyyn: Suunnittele kielimatka maailmalle!Tutustu
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa