EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Kuinka saada kaikki irti ensimmäisestä kielimatkastasi?

Kuinka saada kaikki irti ensimmäisestä kielimatkastasi?

Kesä on aivan nurkan takana ja monille teistä se tarkoittaa, että tiedossa on ensimmäinen kielimatka! #JÄNNITTÄVÄÄ! Tulossa on varmasti ikimuistoinen kesä, joten on ihan luonnollista olla vähän hermostunut tai, että sinulla on kysymys jos toinenkin ulkomaille lähtemisestä ja elämästäsi uudessa maassa. Olemme koonneet teille listan varmistaaksemme, että tästä kesästä tulee paras ikinä!

1. Sano kyllä!

Jokainen päivä tulee olemaan pakattu uusilla kokemuksilla, mutta on sinusta itsestäsi kiinni otatko kaiken niistä irti. Joten, jos et ole varma onko aktiviteetti sinulle, sano kyllä. Lähesty sitä avoimin mielin ja meidän aina mahtavat aktiviteettiliiderit varmistavat sinulle ja uusille ystävillesi unohtumattoman ajan. Palaa kotiin ilman, että kadut missattuja aktiviteetteja!

2. Innostu uusista asioista

Uusi rutiini. Erilainen ruoka. Ennalta-arvaamaton sää. Moni asia tulee olemaan erilaista kuin kotonasi, mutta on tärkeää tarkastella näitä eroja tiedonhaluisin ja positiivisin mielin – loppujen lopuksi, ne ovat osa ulkomailla opiskelun hauskuutta: omaksuessasi ”outouden”, tulet saamaan selville mikä tekee sinun isäntämaastasi niin erityisen.

3. Pääse koti-ikävästä yli

On ihan luonnollista ikävöidä kodin mukavuuksia ja koti-ikävän tunteminen tapahtuu käytännössä kaikille – jopa kaikkein kokeneimmillekin matkaajille. Ratkaisu piilee siinä, että keskittyy nykyhetkeen: hengaa kavereiden kanssa, mene tutkimaan ja juttele opettajiesi tai isäntäperheesi kanssa. (tai yksinkertaisesti lue tämä blogipostaus.)

4. Kysy kysymyksiä

Jokainen kysymys, jonka kysyt elämästä kohteessasi lisää ymmärrystäsi kulttuuria kohtaan. Miksi brittiläiset rakastavat kupillisia teetä? Mikseivät italialaiset juo cappucinoja 10:00 jälkeen? Mikä oikeastaan on Weisswursti?! Älä lähde ilman, että otat asiasta selvää!

5. Puhu paikallista kieltä

Kysymysten esittäminen on tärkeä askel oppiaksesi kohdemaastasi, mutta noiden kysymysten kysyminen maan kielellä auttaa sinua yhdistämään itsesi kohteeseen syvemmällä tasolla. Jokainen keskustelu, jonka suoritat omalla opiskeltavalla kielelläsi tehostaa sujuvuuttasi. Paras tapa oppia on kokea jokapäiväistä elämää isäntämaassasi.

6. Opi paikallisista tavoista

Tervehdykset, tavat ja huumori ovat vain joitain tavoista, jotka voivat saada vierailijat ymmärtämään väärin tiettyjä asioita. Oppimalla, miten välttää kaikkein tavallisimmat kulttuurimokat, auttaa sinua kielimatkasi aikana ja saa sinut kenties tuntemaan itsesi paikalliseksi hyvin nopeasti.

7. Pistä kännykkä pois

Tottakai, se, että annat kavereidesi ja perheesi tietää miten hienoa aikaa vietät, on tärkeä osa reissuasi. Mutta samalla kun aloitat kertomaan matkastasi kotiväellesi, missaat avautuvan maailman ympärilläsi. Joten irrottaudu kännykästäsi ja puhu uusille ystävillesi/isäntäperheellesi/opettajillesi. He näyttävät sinulle ikimuistoisempia juttuja kuin Instagram ikinä.

Kielimatka ulkomailleTutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa