EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Kun ystävänpäivä ahdistaa – 5 asiaa, joita tekisimme paljon mieluummin

Kun ystävänpäivä ahdistaa – 5 asiaa, joita tekisimme paljon mieluummin

Olet sitten sinkku tai parisuhteessa, ystävänpäivä voi olla hyvin stressaavaa aikaa. Pitäisikö sinun ostaa kumppanillesi kukkia vai suklaata? Tykkääköhän hän mereneläviin erikoistuneesta ravintolasta, jonka valitsit treffeille? Tai jos parisuhdetta ei ole, kuinka koko ystävänpäivän voisi väistää kokonaan?

Mieti, mitä kaikkea muuta voisit tehdä (ja missä muualla voisit olla) 14. helmikuuta sen sijaan, että käytät aikaa ja rahaa ystävänpäivän murehtimiseen! Tässä omat valintani:

1. Surffailua Costa Ricassa tai Kapkaupungissa

Aalloilla ratsastaminen on haastavaa oppia, mutta myös erittäin palkitseva taito. Mikään ei näytä yhtä siistiltä! Etelä-Afrikka on maailmankuulu loistavista surffialueistaan, kuten Kapkaupungista, ja mahtavia maininkeja löytyy myös Väli-Amerikasta, kuten Costa Ricasta. Kyllä, haihin törmääminen on riskinä, mutta henkilökohtaisesti olisin mieluummin nenäkkäin valkohain kuin paikallisen italialaisbistron törkyhintaisen ystävänpäivämenun kanssa.

2. Patikointia Honolulussa

Havaiji on yksi upeimmista paikosta maailmassa, ja Honolulun kaupunki Oahun saarella on yksi sen kruunujalokivistä. Rantavalikoima ja ravintoloiden määrä hemmottelevat sinut pilalle, ja kun astut kaupungin ulkopuolelle, löydät uskomattomia patikointimahdollisuuksia, kuten Koko Craterin polun ja Diamond Head -tulivuoren maastot. Ken tietää – jos poikkeat reitiltä, saatat jopa tavata toisen eksyneen turistin ja löytää sittenkin oman romanssisi.

3. Shoppailua Lontoossa

Lontoo on trendikäs maailmanluokan kaupunki, jossa on loputon määrä vaatekauppoja, aina Primarkin tarjousketjusta Itä-Lontoon vintageputiikkeihin asti. Jos matkustat kumppanisi kanssa, hemmottelet häntä uudella asulla; jos matkustat yksin, voit shoppailla vaatteita pelkästään itsellesi. Tiedät, kumman valita.

4. Auringonpalvontaa Sydneyssä

Helmikuun 14. päivä saattaa olla hieman viileä pohjoisella pallonpuoliskolla, mutta maapallon eteläpuolella vietetään itse asiassa kesää. Ahkeralla auringonpalvonnalla Sydneyn asukkaat voivat varmistaa, että ovat joko ruskettuneita ja valmiita uuteen romanssiin (Australiassa tämä on sinkuille välttämättömyys) tai ruskettuneita ja valmiita kulkemaan käsi kädessä Bondi Beachilla aivan yhtä ruskettuneen kumppaninsa kanssa.

5. Pretzel-treffit Berliinissä

Vilpittömästi sanottuna suurin osa meistä valitsisi treffit lämpimän, vastaleivotun pretzelin kanssa sen sijaan, että hengaisi ihmisen kanssa. Mutta jos sinulla on oikea tyyppi elämässäsi ja haluat hemmotella häntä kulttuurilla ja herkullisella ruoalla, miksette viettäisi viikonloppua Berliinissä? Se on saksankielisen maailman kulttuuripääkaupunki, joka tarjoaa kiehtovan kurkistusikkunan siihen, mitä tapahtuu, kun kaupunki jaetaan kahtia. Berliini on myös oikea mekka (sinkuille) yökukkujille, jotka haluavat juhlia, kunnes aurinko nousee (eivätkä malta lopettaa vielä silloinkaan). Lisäksi sieltä saa currywurstia, joka on niin herkullista, että tahdot luultavasti erota kumppanistasi ja ryhtyä deittailemaan sitä hänen sijastaan.

Unohda ystävänpäivä ja lähde EF:n kanssa kielikurssille!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Opi kieli maailmalla! Voit valita 12 kielestä ja yli 50 mahtavasta kaupungista.

Tutustu tarkemmin