EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Miksi englannin taito Suomessa on tärkeää?

Miksi englannin taito Suomessa on tärkeää?

Englannin taito Suomessa ei ole tärkeää vain omaa tulevaisuuttasi varten, vaan se on maan tie globaaliin ja kansainvälisesti linkittyneeseen maailmaan. Englannin kielitaidolla on merkitystä kansallisella tasolla, koska se kertoo meille esimerkikisi maan kilpailukyvystä ja sen tulevaisuuden näkymistä.

EF Education First:n seitsemäs English Proficiency Index (7th English Proficiency Index) (EF EPI), julkaistiin tällä viikolla ja se pohjautuu yli miljoonan aikuisen tekemän kielitestin tulokseen. Vertailussa 80 maata on listattu englannin kielen testitulosten perusteella korkeimmasta matalimpaan. Englannin taito Suomessa on kansainvälisesti verrattuna hyvää, sillä Suomi on listalla kuudentena.

Maakohtaisen listauksen lisäksi julkaisu esittelee kunkin maan avainlukuja: Euroopan mailla on korkein englannin kielen taito; Kolumbia, Guatemala ja Panama ovat kehittyneet englannin kielitaidossaan viime vuodesta; 18-25 -vuotiailla nuorilla aikuisilla on vahvin kielitaito ympäri maailmaa; naisilla englannin kielitaito on keskimäärin parempi kuin miehillä lähes kaikissa ikäryhmissä ja maissa, mutta Afrikassa miehet kuitenkin osaavat keskimäärin parempaa englantia kuin naiset.

Englannin kielitaidolla vaikuttaa olevan yhteys maan elämänlaadun, innovaatiokyvyn ja palkkatason kanssa. Nämä tekijät ovat tärkeitä menestykselle tulevaisuudessa, minkä vuoksi englannin kielen taidon merkitys tulisi tiedostaa myös julkisessa päätöksenteossa.

Vaikka syy-seuraus-suhteita englannin kielitaidon ja muiden tekijöiden välillä voi olla vaikea osoittaa, on tärkeää huomioida: korkea englannin kielitaso on olennainen osa tulevaisuutta, joka kertoo maan vauraudesta, kansainvälisyydestä ja elintasosta.

Koko listauksen löydät osoitteesta: www.ef.fi/epi.

Paranna omaa englannin kielen taitoasi!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa