EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Miksi opiskella ranskaa?

Miksi opiskella ranskaa?

Ranska on viehättävä kieli. Se saa erilaiset leivonnaiset, kuten croissantit ja pain au chocolat’t, kuulostamaan taivaallisilta. Sen ansiosta jopa arkiset asiat, kuten le bateau (vene), vaikuttavat uskomattoman eleganteilta. Lisäksi se tekee paikkojen nimistä niin eksoottisia, että antaisit melkein mitä tahansa, jotta voisit suunnata lentokentälle ja viettää kuukauden mittaisen loman vaikkapa Martiniquen saarella. Kauneus ja hienostuneisuus eivät kuitenkaan ole ainoita syitä, miksi opiskella ranskaa – tässä tulee joukko päteviä perusteita.

Saat yhteyden (todella moniin) ihmisiin

Kuten suuri Nelson Mandela kerran totesi: ”Jos puhut ihmiselle kielellä, jota hän ymmärtää, viesti menee hänen päähänsä. Jos puhut hänelle hänen omalla kielellään, viesti menee hänen sydämeensä.” Koska maailmassa on noin 300 miljoonaa ranskan puhujaa, ranskan taito tarkoittaa, että pystyt kommunikoimaan joka 25. ihmisen kanssa. Ranska on virallinen kieli 29 maassa, ja sitä opiskellaan toisiksi eniten maailmassa – edelle menee ainoastaan englanti.

Kaiken huipuksi puolet ranskan natiivipuhujista asuu Afrikassa, jonka väestö kasvaa kovaa tahtia. On siis mahdollista, että vuoteen 2050 mennessä maailmassa on jopa 700 miljoonaa ranskan puhujaa. Erään tutkimuksen perusteella ranska saattaa myös nousta tuona samaisena vuotena mandariinikiinan ja englannin ohitse maailman puhutuimmaksi kieleksi.

Olisiko tässä tarpeeksi syytä, miksi ranskaa kannattaa opiskella? Sanoisimme, että kyllä.

Voit ryhtyä diplomaatiksi (ja ymmärrät maailmanhistoriaa paremmin)

Ranskan kieli on diplomaattipiirien suosikki. Se on yki Euroopan unionin käsittelykielistä ja ainoa kieli, jota EU:n tuomioistuin käyttää oikeusjuttujensa puimisessa, sekä yksi YK:n työkielistä. Kielen historiallinen merkitys on valtaisa, etenkin Afrikassa, missä siirtomaa-aika – sekä ranskalaisten ja belgialaisten siirtomaaisäntien käyttämä ranska – yhdistivät useita etnisiä ryhmiä saman ranskankielisen sateenvarjon alle.

Näistä syistä ranskan opiskelu antaa sinulle mahdollisuuden rakentaa yhteyksiä huomattavasti Ranskaa laajemmalle alueelle. Se tarjoaa hyvät eväät kansainväliselle uralle sekä jännittäviä tilaisuuksia jokaiselle, joka haluaa ymmärtää afrikkalaista historiaa ja kulttuuria pintaa syvemmältä.

Pääset sisälle taiteiden maailmaan

On harvinaista, että koulussa käsiteltäisiin merkittävää kirjallisuutta ilman, että tunnilla puhuttaisiin ranskalaisista kirjallisuuden sankareista, kuten Albert Camus’ta ja Alexandre Dumas’ta. Etenkin 1800-luvulla ranskankielisellä kirjallisuudella oli suuri vaikutus kirjallisuuden teemoihin, tyyleihin ja siihen, mihin suuntaan kirjallisuus ylipäänsä kehittyi.

Muodin osalta on puolestaan kiistatonta, että Pariisi on maailman merkittävin muotikaupunki. Siellä pitävät majaansa monet muodin tärkeimmistä nimistä, kuten Chanel, Dior ja Louis Vuitton. Ne ovat määritelleet sitä, mitä pidämme tyylinä – ja tekevät tätä edelleen.

Jos tahdot oivaltaa ranskankielisen kirjallisuuden syvimmän merkityksen tai ymmärtää, mitä ranskalaista tyyliä luonnehtiva je ne sais quoi todella tarkoittaa, ainoa vaihtoehto on opiskella kieltä.

Puhut rakkauden kieltä

1100-luvun keskiaikaisessa Ranskassa naimisiin ei menty rakkaudesta. Avioliitto oli taloudellinen, yhteiskunnallinen ja uskonnollinen järjestely, ja rakkaus oli jotakin, mitä ihannoitiin.

Tälle areenalle astuivat trubaduurit, joilla oli tapana viihdyttää linnojen lordeja ja leidejä rakkauslauluilla ja -runoilla. Tämä antoi vaikutteita ritareille ja palkkasotureille, jotka kosiskelivat neitoja lauluilla palatessaan taisteluista. Käytäntö tunnettiin l’amour courtois’na eli kosintamenoina, ja se oli mutkikkaampi tapa valloittaa sydämiä kuin pyyhkäistä oikealle älypuhelimen näytöllä. Ja mikä olisi parempi keino liehitellä kuin en français?

Sinulla on loistava tekosyy matkustaa Ranskaan

Tarvitseeko tätä edes perustella?

Opi ranskaa Ranskassa!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Lähde näkemään maailmaa ja opi kieltä ulkomailla!

Tutustu tarkemmin