EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

10 syytä, miksi kielten opiskelu ulkomailla on parempaa kuin kotona

10 syytä, miksi kielten opiskelu ulkomailla on parempaa kuin kotona

Kielen periaatteita, sanastoa ja kielioppia voi hyvin opiskella kotona kirjoista. On kuitenkin aivan toinen juttu lähteä ulkomaille ja viettää joka hetki kyseisen kielen ympäröimänä. Kumpikin tapa kehittää kielitaitoa, mutta vain toinen nostaa oppimisen aivan uudelle tasolle. (Vinkki: tuo parempi tapa todellakaan ole kotona pysyttely.)

Tässä tulee kokonaiset kymmenen syytä siihen, miksi kieliä on paras opiskella ulkomailla:

1. Olet täysin uppoutunut kieleen

Ulkomailla et yksinkertaisesti pääse pakoon kieltä, jonka tahtoisit oppia. Harjoittelet joka käänteessä – kun juttelet isäntäperheellesi, katsot paikallisia tv-ohjelmia, tilaat ruokaa ravintolasta tai vain kuljeskelet kaupungilla mainoskylttien tekstejä lueskellen. Sanavarastosi laajentuu jatkuvasti, ja ymmärryksesi kielestä syvenee päivä päivältä.

2. Suunnitelmasi on muidenkin mielestä mahtava

Pääset viettämään aikaa ulkomailla uusien tai vanhojen ystävien seurassa, ja koko lähipiirisi on todennäköisesti sitä mieltä, että ajatus on loistava. Todellinen _win-win-_tilanne!

Kielikurssi ulkomailla on todella ainutlaatuinen kokemus, sillä se tekee sinusta itsevarmemman ja omatoimisemman ja opettaa toimimaan vieraassa kulttuurissa. Vanhempiesi on hankala asettua reissuideaa vastaan, kun he hoksaavat, että koet matkallasi unohtumattomia hetkiä ja saat samalla samalla arvokasta elämänkokemusta ja kieliosaamista, joka kantaa pitkälle tulevaisuuteen.

3. Sinun täytyy hyödyntää uusia taitojasi päivittäin

Harjoitus tekee mestarin! Kun asut ulkomailla, sinun on suorastaan pakko soveltaa oppimaasi käytäntöön joka ikinen päivä. Mikä parasta, kielen harjoitteleminen ei tunnu lainkaan työläältä: kun kaikki ympärilläsi puhuvat paikallista kieltä, opit tuota pikaa seuraamaan keskusteluita, ja pystyt myös osallistumaan niihin ennen kuin arvaatkaan. Oikean suunnan kysyminen, leffojen katselu ja päivän sään tsekkaaminen surffiretkeä varten ovat kaikki vaivattomia, päivittäisiä tapoja kielen harjoitteluun.

4. Saat joukon uusia ystäviä

Mikään tuskin luo yhtä hyviä edellytyksiä elinikäiselle ystävyydelle kuin tilanne, jossa molemmat osapuolet ovat lähteneet kauaksi kotoa ja etsivät ihmistä, jonka kanssa viettää aikaansa. Kielimatkalla kohtaat kokonaisen joukon kansainvälisiä kurssitovereita, ja saat siis takuulla mielenkiintoisen ja monipuolisen porukan, jonka kanssa oppia ja nauraa yhdessä. Teitä yhdistää takuuvarmasti vähintään yksi asia: kieli, jota olette lähteneet oppimaan!

Muista kuitenkin tutustua myös paikallisiin. Kun juttelet ihmisille, joille harjoittelemasi kieli on äidinkieli, opit ymmärtämään kieltä entistä paremmin ja saat siitä aina vain vankemman otteen. Lisäksi saat sisäpiirin näkökulmaa paikalliseen kulttuuriin.

5. Hankit sitä kuuluisaa elämänkokemusta

Kielimatkalla et opi pelkästään kieltä, vaan harjaannut myös uudenlaisessa kulttuurissa selviytymiseen. Minne tahansa suuntaatkin, paikallinen elämä poikkeaa todennäköisesti siitä, mihin olet kotona tottunut. Kaikki on hieman jännittävämpää ja haastavampaa: oikean tervehdyksen valitseminen, ruokakaupassa asioiminen, uusiin ihmisiin tutustuminen ja jopa bussilla matkustaminen vaatii ulkomailla tietynlaista osaamista. Kun suoriudut tällaisista arkipäivän haasteista, sinusta alkaa pian tuntua siltä, että selviät mistä vain.

6. Saat vakuuttavan merkinnän ansioluetteloosi

Kielten opiskelu on aina loistava lisä CV:hen: se osoittaa, että kykenet panostamaan asioihin pitkäjänteisesti ja sitoutumaan tavoitteisiin, ja kertoo, että älysi riittää kokonaisen kielen omaksumiseen. Kun tähän yhdistetään tieto siitä, että olet ottanut rohkeasti haasteen vastaan ja asunut ulkomailla kuin vanha tekijä, olet työnantajien silmissä melko täydellinen paketti.

7. Pääset reissaamaan

Kielen opiskelu ulkomailla on (melkein) kuin suuri lomamatka. Sinun täytyy toki osallistua oppitunneille ja käyttää aikaasi opiskeluun, mutta lisäksi pääset tutustumaan uuteen kaupunkiin reissulla tapaamiesi ystävien seurassa. Itse asiassa teitä odottaa kokonainen uusi valtio!

8. Opit puhekieltä ja hyödyllisiä fraaseja

Oppitunnit ja -kirjat onnistuvat vain harvoin pitämään opiskelijat ajan tasalla puhekielen viimeisimmistä ilmauksista tai kertomaan, kuinka paikalliset todella käyttävät kieltä. Paras tapa varmistua siitä, ettet nolaa itseäsi aidoissa keskustelutilanteissa, on siis lähteä elämään keskelle kieltä.

9. Saat tilaisuuden kokeilla uusia harrastuksia

Valitse ulkomailla opiskeluun kohde, joka on sopivasti erilainen kuin kotikaupunkisi. Näin saat erinomaisen tilaisuuden kokeilla uusia asioita. Jos olet aina tahtonut testata laitesukellusta, lähde Maltalle. Jos oppisit mieluusti surffaamaan, suuntaa San Diegoon. Münchenin vuoristomaisemissa saatat hyvinkin huomata, että nautit vaeltamisesta, ja Tokiossa voit yllättäen hoksata, että lumilautailusta on tullut uusi suosikkiharrastuksesi.

10. Tutustut uusiin ruokiin

Ruoka on luonnollisesti merkittävä osa jokaista päätöstä, eli mietitäänpä hetki myös sitä, että jokaisella maalla on oma ruokakulttuurinsa ja jokaisella alueella omat perinneruokansa. Kuvittele, kuinka montaa erilaista tapasta ehtisit maistella, jos opiskelisit pari kuukautta Barcelonassa! Tai kunka suuret määrät juustoa ehtisit nautiskella, jos ohjelmassa olisi lukukausi Pariisissa

Lähde oppimaan kieltä maailmalle!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Lähde näkemään maailmaa ja opi kieltä ulkomailla!

Tutustu tarkemmin