EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

New Yorkin ruoka on pakko kokea

New Yorkin ruoka on pakko kokea

New Yorkissa on niin monta uskomattoman hienoa asiaa, että on aivan mahdotonta listata niitä kaikkia. Se on esimerkiksi hip hopin koti, musikaalit keksittiin siellä ja metro kulkee 24/7. New York todella on ”kaupunki, joka ei koskaan nuku”. Sen ansiosta voit syödä mitä tahansa mihin kellonaikaan tahansa – ehdottomasti yksi Nycin parhaista puolista! Siksi olen koostanut listan New Yorkin herkuista, jotka on pakko kokea,

Bagelit

Kun miettii New Yorkin klassikkoruokia, monille tulee varmasti ensimmäisenä mieleen bagel kahvin kanssa. Nopeasti mukaan otettavat ruoat sopivat kaupungin kiihkeään rytmiin, joten aamiaisbagel on erinomainen tapa aloittaa päivä. New Yorkissa bagelit kastetaan tavallisesti kiehuvaan veteen ennen paistamista, minkä ansiosta ne saavat sitkeän tuntuman. Unohda paleodieetit – päivä ilman hiilareita (tai ainakin ilman New York -bagelia) ei ole sen arvoista!

Pizzaslicet

Seuraava New Yorkin klassikko on tietenkin tuttuakin tutummat pizzaviipaleet. Yksi slice maksaa suunnilleen 2,5 dollaria ja löydät sellaisen lähes mistä tahansa, sillä eteläisellä Manhattanilla on noin 185 000 pizzakojua. Tässäkin tapauksessa kaupungin elämäntyyli on selvästi vaikuttanut paikalliseen ruokavalioon, sillä pizzasiivun syö kätevästi seisten ilman ruokailuvälineitä. Ole kuitenkin varovainen, sillä tomaattikastike voi sotkea huolellisesti silittämäsi valkoisen paidan hetkessä.

Arepa-leivät

New York on kulttuurien ja kielten sulatusuuni, mikä luonnollisesti näkyy myös ruokakulttuurissa. Latinalaisen Amerikan vaikutteet näkyvät vahvasti, minkä ansiosta esimerkiksi arepat ovat osa paikallista ruokavaliota. Arepa on maissileipä, joka täytetään esimerkiksi juustolla, lihalla, pavuilla ja banaanilla. Ne ovat käteviä syödä siististi yhdellä kädellä eli kuten ehkä arvasit, helppo syödä matkalla jonnekin.

Georgialaiset hatsapurit

Jos pysytään kansainvälisessä teemassa, tätä georgialaista herkkua löytää esimerkiksi Cheeseboat Brooklyn -bistrosta. Paikan nimen mukaisesti hatsapuri (englanniksi khachapuri) on kuin juustolla täytetty vene. Usein juustoisen leivän päällä on myös kananmuna ja voita eli tällä lähtee varmasti nälkä. Varoitus: Älä kysy, kuinka paljon kaloreita hatsapuri-ateria sisältää!

Paistettu juustodonitsi

Kyllä, luit oikein. Tämä herkku yhdistää lämpimän juustoleivän ja donitsin parhaat puolet, josta ei voi olla pitämättä. Tämän amerikkalaisemmaksi ruoka tuskin voi mennä, mutta ulkomaillehan lähdetään kokemaan paikallista kulttuuria? Kokeile siis ainakin yksi. Löydät tätä unelmaa Clinton Hallista, ei kestä kiittää.

Haluatko maistella näitä herkkuja opiskellessasi englantia?Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Opi kieli maailmalla! Voit valita 12 kielestä ja yli 50 mahtavasta kaupungista.

Tutustu tarkemmin