EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Parhaat elokuvista ja tv-sarjoista kuuluisat paikat New Yorkissa

Parhaat elokuvista ja tv-sarjoista kuuluisat paikat New Yorkissa

Yksi elämäni suurista haaveista täyttyi viime kuussa, kun vierailin ensimmäistä kertaa New Yorkissa. Matkustin kaupunkiin katsomaan muutamaa vanhaa ystävääni, mutta lisäksi halusin matkallani vierailla televisiosta ja elokuvista tutuissa kohteissa. Monet elokuvat ja tv-sarjat on kuvattu Isossa Omenassa, joten halusin seurata suosikkinäyttelijöitteni jalanjälkiä. Tässä tulee lista vierailemistani paikoista sekä muutamia vinkkejä, kuinka ottaa kierroksesta kaikki irti.

1. Wollman Rink, ”Yksin kotona 2: Eksynyt New Yorkissa” (1992)

Parhaat ideat syntyvät luovassa ympäristössä. Mikä olisikaan parempi paikka suurille suunnitelmille kuin luistelukenttä? Se toimi Marville ja Harrylle. Ota sinä kuitenkin mukaasi oma huivi.

Osoite: 830 5th Ave, Central Park, New York

Huippuvinkki: Nykyisin sisäänpääsy luistelemaan maksaa 40 dollaria ja paikka on melko ruuhkainen (erityisesti joulun aikaan). Jos haluat samanlaisen elämyksen, mutta puolet halvemmalla, kävele 20 minuuttia etelään Bryant Parkin luistelukentälle.

2. Kahvia ja timantteja ”Aamiainen Tiffanylla” (1961)

Elokuvassa on yksi tyylikkäimmistä avauskohtauksista Hollywoodin historiassa. Sen vuoksi on mahdotonta katsoa Aamiainen Tiffanylla -elokuvaa tulematta kateelliseksi. Voit kuitenkin kokea pienen palan Holly Golithyn glamouria elämää kävelemällä Tiffanyn liikkeeseen New Yorkissa.

Osoite: Tiffany’s, 727 5th Ave, New York

Huippuvinkki: Jos haluat saada kuvan itsestäsi Audrey Hepburnina, tee kuten hän teki. Elokuvaa kuvattiin hyvin aikaisin sunnuntaiaamuna. Älä unohda kahvia ja viineriä!

3. Myöhäisillan keskustelut, ”Manhattan” (1979)

”Boy, this is really a great city, I don’t care what anybody says – it’s really a knock-out, you know?” Tämä klassikkokohtaus sijoittuu myöhäisillan terävään keskusteluun, jossa Diane Keatonin hahmo kysyy Woody Allenilta, haluaisiko hän kävellä joen vartta pitkin. Iltakävely päättyy kuuluisaan kohtaukseen sillan alla.

Osoite: Sutton Place Park near Queensboro Bridge, New York

Huippuvinkki: Siltakohtaus kuvattiin todellisuudessa aamuyöllä 4-5 aikaan. Jos et halua palella, säästä myöhäisillan keskustelut kesään.

4. Pastramileipä, ”Kun Harry tapasi Sallyn” (1989)

Elokuvassa Meg Ryanin hahmo halusi tilata saman annoksen kuin seuraalaisensa. Annos oli legendaarinen pastramivoileipä Katz-dinerissa. Kasvissyöjänä jätin leivän välistä, mutta lihansyöjien kannattaa tehdä tämäkin kuten elokuvassa.

Osoite: Katz’s Delicatessen, 205 E Houston Street, New York

Huippuvinkki: Harryn ja Sallyn pöytää ei ole vaikea löytää, sillä sen yläpuolella on kyltti!

5. Kylmä kaakao, ”Sattumalta” (2001)

Kaksi ihmistä törmää ”sattumalta” Bloomingdalesilla ja menevät juomaan yhdessä kaakaota. Jos haluat saada saman pöydän kuin hekin, kysy tarjoililta ”Star table”.

Osoite: Serendipity 3, 225 E 60th Street, New York

Huippuvinkki: Paikka aukeaa klo 11, mutta paikalla kannattaa olla jo aiemmin, niin vältät ruuhkan ja saat hyvän kuvan liikkeestä.

6. Frendien koti ”Frendit” (1994-2004)

Paras komediasarja IKINÄ. Vaikka suurin osa Frendeistä kuvattiin studiossa, Monican (ja vuorotellen kaikkien muidenkin) kotitalon seinä on todellinen rakennus. Näkemisen arvoinen paikka, jos vietit nuoruutesi tätä tv-sarjaa katsoen.

Osoite: 90 Bedford Street, New York

Huippuvinkki: Parhaan kuvan rakennuksesta saa otettua Grove Streetin toiselta puolen, lyhtypylvään vierestä.

7. Bane vs Batman, ”Yön ritarin paluu” (2012)

Rakastan tätä elokuvaa, ehkä eniten Banen upean roiston roolin vuoksi. Kaikista Banen ja Batmanin välisistä taistelukohtauksista paras on se, joka sijoittuu Wall Streetille väkijoukun ja Gothamin poliisin sekaan.

Osoite: Wall Street and William Street, Manhattan, New York

Huippuvinkki: Korkeapylväinen rakennus, jossa Batman ja Bane ottavat yhteen, on Pittsburghissa, Pennsylvaniassa. Joka tapauksessa kohtaus kuvattiin Mellon Instituten (Gotham City Hall) neljännen kerroksen aulassa.

8. Kathleen Kellyn asunto, ”Sinulle on postia” (1999)

Olen aina rakastanut Meg Ryania Kathleen Kellynä. Ehkä siksi, että kirjaston omistaminen kuulostaa upealta, tai siksi että yksinkertaisesti rakastan Meg Ryania. Kummin vain, Kathleen asunnon julkisivu on pakko nähdä.

Osoite: 328 West 89th Street and Riverside Drive, New York

Huippuvinkki: Jos haluat löytää myös Joen asunnon, älä anna elokuvan hämätä. Rakennus on oikeasti osoitteessa 210 Riverside Drive.

9. Metin portaat, ”Gossip Girl” (2007-2012)

”Spotted on the steps of the Met: and S. and B. power struggle.” New Yorkissa vierailu ihastelematta Gossip Girlin tapahtumapaikkoja on suorastaan anteeksiantamatonta. Paras paikka aloittaa kierros on ehdottomasti ikoniset Metin portaat. Muista kuitenkin olla tarkkana, ettet istu Blairia ylempänä oleville portaille tai sosiaalinen elämäsi saattaa olla ohi. XOXO, Gossip Girl.

Osoite: The Metropolitan Museum, 1000 5th Ave and 82nd Street, New York

Huippuvinkki: Nappaa kahvi Dean & Delucasta 85th ja Madisonin kulmauksesta, niin tunnet olevasi kuin todellinen Queen B.

10. Suuri näyttämö

Olitpa kuka tahansa: Kummisetä-fani, Carrie, Samantha, Charlotte, Miranda, Woody Allen -intoilija, Audrey Hepburnin rakastaja, Wall Street -friikki, New York on paikka, jossa voit nähdä mitä tahansa.

Huippuvinkki: Jos voimme oppia mitään Uusia alkuja -elokuvasta (2013), niin musiikin vaikutuksen New Yorkin tunnelmaan. Muista siis etsiä sopiva soittolista, kun pakkaat laukkuja.

Tutustu New Yorkiin kielikurssilla!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Opi kieli maailmalla! Voit valita 12 kielestä ja yli 50 mahtavasta kaupungista.

Tutustu tarkemmin