EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

6 kaupunkilomakohdetta, jonne paeta syksyä

6 kaupunkilomakohdetta, jonne paeta syksyä

Harmittaako, että syksy on taas täällä, rusketus on pian haihtunut ja kesä on enää muisto vain? Ei huolta  syksy on nimittäin täydellistä aikaa tutustua uuteen kaupunkiin. Kun ihmiset ovat palanneet takaisiin arkeen (terve taas, koulu ja työpaikka!),  jonot lyhenevät ja hinnat sekä läkähdyttävät lämpötilat tippuvat roimasti useissa suosituissa kaupunkikohteissa ympäri maailman.

Tässä listamme kuudesta kaupungista, jotka sopivat loistavasti kesänjälkeisen masennuksen päihittämiseen. Näissä vastaanotat syksyn tyylillä.

1. Pariisi

“Paris is always a good idea” – Audrey Hepburn

Pariisia ei sanota Valojen kaupungiksi (La Ville Lumière) pelkästään siksi, että kaupunki oli merkittävässä roolissa valistuksen aikakautena, vaan myös kauniisti valaistujen katujensa ja bulevardiensa ansiosta. Ja syksyhän on parasta aikaa romanttisesta valaistuksesta nauttimiseen! Mitäpä jos ottaisit mukaan jonkun itsellesi tärkeän ihmisen, ja suuntaisit Montmartreen Sacre Coeurin näköalapaikalle? Romanttinen tunnelma on taattu, ja näkymä Eiffel-tornille on henkeäsalpaava.

2. Rooma

“When in Rome do as the Romans do” – Sananlasku

Roomassa paikallinen kulttuuri keskittyy ruoan ympärille, etenkin syysaikaan. Kun joka korttelin trattoria notkuu tuoreita herkkutatteja, tryffeleitä, viinirypäleitä ja oliiveja, eletään Italian pääkaupungissa vuoden parasta herkutteluaikaa. Rooman historiallinen keskusta on täynnä ruokamarkkinoita, joiden kruunaamaton kuningas on ehdottomasti Campo de’ Fiori. Löydät sieltä sesongin herkkuja, kuten artisokkia, kastanjoita ja kurpitsoja – perinteisiä roomalaisia raaka-aineita.

3. Lontoo

“When a man is tired of London, he is tired of life” – Samuel Johnson

Mikä on kaikkein parasta, kun lehdet muuttuvat punaisiksi ja lämpötila laskee? Hyvään kirjaan uppoutuminen lämpimän tee- tai kaakaokupin sekä leivoksen kera. Ja mikä on paras kaupunki tämän toteuttamiseen? Lontoo, tietenkin! Iso-Britannian pääkaupunki on iltapäiväteen luvattu maa, ja skonssit ja hillo maistuvat erityisen hyviltä raikkaassa syyssäässä.

4. New York

“Autumn in New York, why does it seem so inviting?” – Vernon Duke

Kun lämpötila laskee, New York Cityn kulttuuritarjonta kuumenee: lukemattomat uudet Broadway-esitykset ja konsertit vetävät väkeä puoleensa, puhumattakaan loistavasta ruoasta, mielettömistä shoppailumahdollisuuksista ja lyömättömästä yöelämästä. Ja jos kaupungin loputon vilinä alkaa väsyttää, voit aina suunnata osavaltion pohjoisosiin – raitis syksyinen ilma, sininen taivas sekä punaisen ja keltaisen sävyissä hehkuvat maisemat on helppo saavuttaa junalla matkaten. Vieraile maatilatorilla tai mene poimimaan omenoita_,_ tai – aina vain parempaa – anna jonkun muun hoitaa poimiminen, ja keskity itse herkuttelemaan uunituoreella omenapiirakalla!

5. Toronto

“Toronto is home; nothing beats home” – Ellen Wong

Eräs paikka, joka soveltuu ruskan ihasteluun jopa New Yorkin osavaltiota paremmin, löytyy aivan rajan pohjoispuolelta Kanadasta (vaahteranlehti on päässyt jopa valtion lippuun). Ontariojärven rannalle levittäytyvä Toronto on täynnä upeita puistoja, ja luonto suorastaan kutsuu vaelluksille sekä pitkille, verkkaisille kävelyretkille. Jos syksyn väriloisto ei yksin täytä luontoelämysten kaipuutasi, Niagaran putouksille on vain puolentoista tunnin matka.

6. Sydney

“Those who lose dreaming are lost” – Aboriginaalien sanonta

Jos et yksinkertaisesti pysty hyväksymään, että kesä päättyi, suuntaa vain toiselle puolelle maapalloa, missä kevät on täydessä kukoistuksessa ja kesä aivan nurkan takana. Sydney tarjoaa täydelliset puitteet surffaustreeneille, kaupunkilomailulle ja paikallisten herkkujen maistelulle. Tai ehkä lähdet roadtripille Australian takamaille kavereidesi kanssa?

Yhdistä syksyn lomailuun kielen opiskelu ulkomailla!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Opi kieli maailmalla! Voit valita 12 kielestä ja yli 50 mahtavasta kaupungista.

Tutustu tarkemmin