EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Nauti Pariisin kesästä ranskalaiseen tapaan: 8 sisäpiirin vinkkiä

Nauti Pariisin kesästä ranskalaiseen tapaan: 8 sisäpiirin vinkkiä

Pariisissa jokainen vuodenaika on omalla tavallaan lumoava, eikä kesä ole poikkeus sääntöön. Kesäkuukaudet ovat loistavaa aikaa nauttia kaupungista ulkosalla, vaellella poikkeuksellisen hiljaisilla kaduilla ja viipyä suloisissa ulkoilmakahviloissa. Mitä mielesi halajaakaan, näistä sisäpiirin vinkeistä löytyy varmasti sinulle sopiva.

1. Leiriydy kahvilan terassille

Pariisissa kesä tarkoittaa sitä, että kahviloiden terasseilla oleillaan tuntikausien ajan. Kukapa ei olisi nähnyt kuvia pariisilaisista kahviloiden edustoista, jotka ovat vihreä-valkoisia tuoleja tulvillaan? Hurmaava paikka ihmisten tarkkailuun ja virvokkeiden nautiskeluun on esimerkiksi Músee de la Vie Romantiquen pihamaa, joka kätkeytyy eloisan Pigallen kaupunginosan sivukadulle. Aivan yhtä erinomaisia vaihtoehtoja ovat myös Lena and Mimilen terassi kiviseinämän kupeessa, Rosa Bonheurin terassi, josta onnekas voi saada napattua käyttöönsä aurinkotuolin, sekä Chez Prune – Canal Saint-Martinin varrella sijaitseva klassikkopaikka, joka on aina yhtä ajankohtainen.

2. Löydä suosikkipuistosi

Kun lämpötila kipuaa korkeisiin lukemiin, Pariisin asukkaat parveilevat kaupungin lukuisiin puistoihin ja asettuvat piknikille tai apérosille, joka jatkuu pitkälle iltaan. Loikoile Eiffel-tornin varjossa Champs de Mars -puistossa, tee eväsretki Louvren takapihalle Jardin des Tuileriesiin, nauti hienoista kaupunkinäkymistä Buttes Chaumontissa, testaa köydellä tasapainottelua Parc de Bercyssä kaupungin itäpuolella tai samoile Jardin des Plantesin kasvitieteellisen puutarhan värikkäitä polkuja viidennessa kaupunginosassa.

3. Ryhdy petankkimestariksi

Hio petankkitaitosi kuntoon! Peli, joka tunnetaan ranskalaisittain nimellä pétanque tai boules, on Ranskan vastine keilailulle. Siinä heitetään noin pesäpallon kokoisia teräskuulia kohti maalipalloa nimeltä cochonnet kovalla maa-alustalla. Pelaaja tai tiimi, joka saa suurimman määrän pelikuulia mahdollisimman lähelle maalipalloa, voittaa kilvan.

Vaikka petankki on saanut alkunsa Ranskan eteläosissa, se on suosittua myös Pariisissa. Pelaajia voi bongata puistoista tai lajille omistetuilta kentiltä, boulodromeilta. Ehkä hienoin paikka petankin peluuseen on Arénes de Lutèce, antiikin Rooman aikainen amfiteatteri, joka sijaitsee viidennessä kaupunginosassa Rue de Mongen varrella, lähellä Place Monge -metroasemaa.

4. Ihastu Berges de Seineen

Berges de Seine eli ”Seine-joen penkereet” on yksi jännittävimmistä (ja hienoimmista) rakennusprojekteista, mitä Pariisissa on viime vuosina toteutettu. Vuonna 2013 käyttöön vihitty, vain jalankulkijoille varattu alue on 2,3 kilometrin mittainen ja myötäilee Seinen vasenta rantaa, ja se on tupaten täynnä erilaisia vapaa-ajanviettomahdollisuuksia ja oleskelualueita. Kyseessä on varsinainen leikkikenttä niin lapsille kuin aikuisillekin: voit hurauttaa vuokrapyörällä Musée d’Orsaylta Pont de l’Almaan, pelailla pingistä, osallistua ilmaiselle joogatunnille, varata ikioman rentoutumissopen mukautetuista rahtikonteista, raapustaa terveiset jättimäiselle liitutaululle tai lueskella kelluvassa puutarhassa aivan Eiffel-tornin naapurissa.

5. Pulahda uimaan

Alkaako kuumuus käydä niin sietämättömäksi, ettei jääkylmä Perrier enää riitä avuksi? Lähde siinä tapauksessa vilvoittelemaan yhteen Pariisin alkuperäisistä uimapaikoista.

Yläluokkaisessa 16. kaupunginosassa sijaitseva, hiljattain remontoitu Piscine Molitor (jonka mukaan Life of Pi -leffan Pi sai nimensä) on henkeäsalpaavan upea ja tempaisee kävijät suoraan 1930-luvun tunnelmaan. Uiskentelu onnistuu sekä sisä- että ulkotiloissa. Toisena vaihtoehtona voit suunnata Seine-joessa kelluvalle Josephine Baker -altaalle, tai jos tahdot karata rannalle, valitse Paris Piages -nimellä tunnetut keinotekoiset rannat Seine-joen ja Bassin de la Villette -tekojärven äärellä. Älä siis luule, ettei Pariisin ytimessä voisi loikoilla jättikoon aurinkotuoleilla tai pelailla rantalentopalloa!

6. Herkuttele jäätelöllä mahtavissa puitteissa

Jäätelö kuuluu kesään, ja Pariisin parhaat käsin tehdyt jäätelöt saa Berthillonista. Se sijaitsee Île Saint-Louisilla, joka on toinen kahdesta Seine-joella sijaitsevasta luonnonsaaresta. Pääkadun varrella on enemmän jäätelömyymälöitä kuin missään muualla koko maailmassa, eivätkä pitkinä kiemurtelevat jonot juuri haittaa, kun viilentävää herkkua odotellessa pääsee näkemään vilauksia Notre Damen katedraalista.

7. Pakene kaupungin vilinää päivän ajan

Toisinaan tulee tarve päästä jonnekin, missä aaltojen liplatus tai lintujen laulu peittää alleen kaupungin äänet. Ei huolta: tämä onnistuu erinomaisesti myös Pariisissa, sillä lähistöllä on monia mainioita päiväretkikohteita.
Tyylikkäässä Deauvillen rantakohteessa voit kuljeskella kuuluisaa rantakatua pitkin, lekotella kilometrien mittaisilla hiekkarannoilla tai pelata vaikkapa kierroksen minigolfia. Jos kaipaat vanhojen aikojen tunnelmaa, suuntaa opastetulle kierrokselle Monet’n Givernyssä sijaitsevaan maaseutukotiin ja puutarhaan, missä taiteilijan kuuluisat vesililjamaalaukset heräävät henkiin. Mahtavien palatsien ystäville sopivat puolestaan Versailles, joka on varsinainen klassikko, ja Fontainebleu, kuninkaallisten entinen kakkoskoti, joka ilahduttaa vierailijoita mittavilla puutarhoillaan.

8. Pidä hauskaa taivasalla

Kesäisin kuuluu viettää aikaa ulkoilmassa, ja tulet huomaamaan, että tämä onnistuu Pariisissa suorastaan erinomaisesti. Monet kaupungin kulttuuri-, musiikki- ja urheilutapahtumista järjestetään ulkosalla viihtyisissä maisemissa, ja ohjelmaa on kellon ympäri. Katsele kulttileffoja ja lyhytelokuvia Parc de la Villettessä, jossa järjestetään ulkoilmanäytöksiä heinäkuun puolivälistä elokuun lopulle, tai pistä tanssiksi Solidays- tai Rock en Seine -musiikkifestareilla, joilla esiintyy niin ranskalaisia kuin kansainvälisiäkin artisteja. Jos olet uskaliaalla päällä, liity satojen pariisilaisten joukkoon ja ylitä kanaali Paris à la Nage -tapahtumassa, joka on järjestetty joka ikinen kesä yli sadan vuoden ajan.

Lähde Pariisiin oppimaan ranskaa!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Lähde näkemään maailmaa ja opi kieltä ulkomailla!

Tutustu tarkemmin