EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

10 vastustamattoman romanttista paikkaa Lontoossa

10 vastustamattoman romanttista paikkaa Lontoossa

Pariisi on ehkä Rakkauden kaupunki, mutta nimi sopisi aivan yhtä lailla myös Lontoolle. Tässä todisteet: Kokosimme listan romanttisia paikkoja, joista on varmasti apua, jos tahdot valloittaa heilasi sydämen Lontoossa tai ansaita roimasti lisäpisteitä rakkausrintamalla.

1. Leffailta lähekkäin

Elokuvateatteri on oikea treffipaikkojen klassikko, mutta miksi tyytyisit tavanomaiseen teatteriin, kun tarjolla on Electric Cinema? Täällä elokuvia katsellaan kahden hengen sohvilla peittoon kääriytyneenä, ja kun nappaat vielä tiskiltä mukaan pientä purtavaa, kasassa ovat kaikki romanttisen illan ainekset: leffa, herkut ja sohva peiton kera.

2. Pusuja museossa

Käsi kädessä kävely ja vaivihkainen suukottelu on tavallistakin mukavampaa, kun ympärillä on taidetta ja historiaa. Monissa Lontoon museoissa ei ole minkäänlaista sisäänpääsymaksua, ja osa niistä pitää ovensa auki iltaan asti. Etenkin sateisina päivinä ne ovat myös erinomaisen romanttisia paikkoja – pidä siis tämä mielessä, kun suunnittelet treffejä Lontoossa.

3. Kohti ääretöntä ja sen yli

Kun puhutaan rakkaudesta, vain taivas on rajana. Vie siis mielitiettysi Greenwichin kuninkaallisen observatorion planetaarioon, ja katsokaa esitys, joka kuljettaa teidät yötaivaan tuolle puolen. Tähtiin tuijottelua ja universumin halki matkaamista – kyllä, kiitos!

4. Rakkautta 135 metrissä

Jos tahdot osoittaa rakkauttasi näyttävällä tavalla, mutta käytettävissä on vain vähän aikaa, varaa Cupid Capsule – London Eyen yksityiskapseli, jossa tarjoillaan samppanjaa ja tryffeleitä. Puolen tunnin kierros ei ole aivan halpaa hupia, mutta romantiikka upean näköalan kera on asia, jossa ei pidä pihistellä.

5. Viktoriaanisia dinosauruksia

Jos sinulla ei ole varaa timantteihin, valitse kristallipalatsi: Crystal Palace Park on viktoriaaninen, huolellisesti trimmattu puutarha, joka huokuu romantiikkaa. Alueelta löytyy myös labyrintti, järviä ja luonnollisen kokoisia dinosaurusten jäljennöksiä. Mitä muuta treffipaikalta voisi toivoa?

6. Hempeitä supinoita

Unohda tekstailu ja kuiskuttele hellyyksiä kullanmurusi korvaan – yli 30 metrin etäisyydeltä.

St. Paul’s Cathedralin kuiskausgalleriassa on ainutlaatuinen akustiikka: Tila sijaitsee kupolin alapuolella, ja ääni matkaa kaarevaa seinää pitkin. Kuulette siis toisenne, vaikka seisoisitte aivan eri puolilla huonetta, kunhan vain kuiskailette ja kuuntelette seinän vierustalla. Varokaa ulkopuolisia, uteliaita korvia!

7. Maailmanluokan maisemissa

Primrose Hillin puistosta avautuu henkeäsalpaava näkymä yli Lontoon, ja sinne on ilmainen sisäänpääsy. Paikka on siis paitsi romanttinen, myös suosittu turistikohde – mikä saattaa aiheuttaa hieman haasteita, mikäli tahtoisitte viettää aikaa kahden kesken. Olemme kuitenkin melko varmoja, että eväsretki auringonlaskussa tai aamiainen aamun kajastaessa hurmaa treffikumppanisi. Ainakin, jos tarjoilut nautitaan viltillä loikoillen.

8. Puutarhan lumoissa

Hampstead Heath on kaunis puisto, josta löytyy niin nummia, polkuja kuin lampiakin. Jos tahdot tehdä todellisen vaikutuksen seuralaiseesi, vie hänet puistossa sijaitsevaan Hill Gardeniin, jossa voitte kulkea yhdessä pitkin Hampstead Pergolaa: kasvillisuuden valtaamaa kävelyreittiä, joka kulkee viehättävän puutarhan yllä. Unohda runot ja ruusun terälehdet – täällä pelkkä ympäristön kauneus vie jalat alta.

9. Romanssin ensiaskeleet

South Bankin seutu sopii täydellisesti ensimmäisille treffeille, koska sieltä löytyy vähän kaikkea: tarjolla on niin nähtävyyksiä, ravintoloita kuin kirjakojujakin, ja alueella on helppo istahtaa ohikulkijoita tarkkailemaan. Voitte viettää aikaa sisällä tai ulkosalla, ja pääsette myös kävelemään paljon, mikä tekee ensitreffeistä aina hieman helpompia.

10. Polkimet pyörimään

Hyde Park on yksi Lontoon suurimmista puistoista, ja sen alueella sijaitseva Serpentine Boating Lake on tarjonnut puitteet lukuisille tapauksille, joissa tie armaan sydämeen on löytynyt järvellä soudellen. Mutta entäpä jos toimisit itse hieman toisin, jakaisit työtaakan puoliksi ja vuokraisit polkuveneen? Pariskunta, joka saa polkuveneen kulkemaan toivottuun suuntaan, onnistuu samassa myös parisuhteessa.

Löydä elämäsi rakkaus kielikurssilta!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Opi kieli maailmalla! Voit valita 12 kielestä ja yli 50 mahtavasta kaupungista.

Tutustu tarkemmin